Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Για να μην κάνουμε το λάθος του ΠΑΣΟΚ



Υπάρχει τεράστια διαφορά στο πως έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ το 1981 και στην σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα μεγάλο κόμμα με βαθιές ρίζες πράγμα που δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ...το αντίθετο ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε ένα μικρό κόμμα και μάλιστα μετά την διάσπαση έγινε ακόμη μικρότερο.
Αυτό το μικρό προσπαθεί να οργανώσει την κοινωνία.Μπορεί να συμβεί αυτό και με ποιο τρόπο?



Αυτό που έγινε στην Ελλάδα είναι πρωτόγνωρο στην παγκόσμια ιστορία...ένα κόμμα του 3-4% να γίνεται με δημοκρατικές διαδικασίες κυβέρνηση και μάλιστα να διασπάται,να μικραίνει και να ξαναγίνεται κυβέρνηση.
Είναι μοναδική ευκαιρία για μια νέα διαδικασία προς τον σοσιαλισμό
Όπως η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων για να φτάσουμε στο παλάτι θα πρέπει να ακολουθήσουμε  την αντίθετη κατεύθυνση...αυτή που μας απομακρύνει από το παλάτι
δηλαδή ίσως είναι λάθος να προσπαθούμε να φτάσουμε την κοινωνία
θέλει τον αντίθετο δρόμο
είναι η καλύτερη ευκαιρία για να γίνει πράξη η "φαντασία στην εξουσία"
γιατι δεν μπορεί να γίνει από πολλούς αλλά από ελάχιστους
οι ελάχιστοι ποτέ δεν μπορούν να καταλάβουν την εξουσία δημοκρατικά
ενώ τώρα αυτό έχει ήδη γίνει
μένει να βρεθούν οι ελάχιστοι
Αυτοί οι ελάχιστοι για να μην παρεξηγηθώ θα πρέπει να λειτουργήσουν σαν ΕΜΕΙΣ και τότε και μόνο τότε θα φτάσουμε στο παλάτι...η κοινωνία να αυτοοργανωθεί

Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ

Οι Συριζαίοι μοιάζουν στους Πασόκους του ΄85.


Γράφει η Μαύρη Λίστα στο fmvoice.gr


Διαβάζοντας τις συνεντεύξεις, για παράδειγμα, του Φλαμπουράρη στην "Εφσυν" και του Φάμελλου στην "F&MVoice", βλέπει κανείς να μιλούν για την σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία, την οργάνωση των πολιτών για να στηριχθεί η κυβέρνηση, και την ανασυγκρότηση του κόμματος για να παίξει τον ρόλο του θεματοφύλακα της φιλολαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Τα αυτονόητα για ένα προοδευτικό ή αριστερό κόμμα τα οποία όμως δεν είναι και τόσο αυτονόητα όταν ένα κόμμα έχει απολέσει τον προσανατολισμό του.
Η συζήτηση που γινόταν τότε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., μετά από 4 χρόνια εξουσίας, γίνεται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ενάμιση χρόνο. Ελπίζουμε να μην έχει την ίδια κατάληξη. Γιατί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όχι μόνο δεν επέστρεψε στις ρίζες του, αλλά, σταδιακά ταυτίστηκε με το Κράτος και εξελίχθηκε σε καθεστώς. Δεν πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιγράψει την ιστορική του διαδρομή.

Πιστεύουμε, όμως, ότι δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και οι διακηρύξεις των προθέσεων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου