Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Η δημιουργός της ιστοσελίδας "έδωσα φακελάκι" επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝΕΛ


Η ιδέα για τη δημιουργία της ιστοσελίδας «ξεκίνησε από μια δική μου εμπειρία» είχε δηλώσει στην ίδια συνέντευξη. «Εκείνο το βράδυ που χρειάστηκε να πάμε τον παππού μου στο νοσοκομείο. 'Ηταν ένας περήφανος άνθρωπος, ανάπηρος πολέμου από 20 χρονών. Στα ενενήντα του πια είχε καρκίνο. Εκείνο το βράδυ ήταν τραγικό, αιμορραγούσε ασταμάτητα. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Φτάσαμε, φαντάζεστε σε τι κατάσταση, κι ακούσαμε αυτά, τα γνωστά: “δεν έχουμε κρεβάτι, δεν έχουμε γιατρό, αν βοηθούσατε κι εσείς λίγο…”. Κι εγώ σκέφτηκα πως ο άνθρωπος έδωσε τα πάντα για την Ελλάδα, και τώρα πια που γέρασε, να τι εισπράττει απ' τη χώρα του».


Από το ΟΛΥΜΠΙΑ


Η 25χρονη ακτιβίστρια κατά της διαφθοράς, Ελληνο-Αμερικανίδα Χριστίνα Τρεμόντι, είναι η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η Τρεμόντι είναι η δημιουργός και διαχειρίστρια της ιστοσελίδας edosafakelaki.org, μια ιδέα την οποία συνέλαβε και υλοποίησε με βάση μια προσωπική εμπειρία που είχε το 2012 στην Ελλάδα, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με το διεφθαρμένο σύστημα στον χώρο της υγείας.

Την ιστοσελίδα edosafakelaki.org έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα 450.000 πολίτες και έχουν καταθέσει τις δικές τους εμπειρίες με περιπτώσεις διαφθοράς στην Ελλάδα.

Ο κ. Καμμένος τόνισε πως πρόκειται για μια επιλογή που σηματοδοτεί τον αγώνα των ΑΝΕΛ κατά της διαφθοράς.
Ο κ. Καμμένος θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών και στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ όπως έγινε γνωστό η δικαστική αντιπρόσωπος δεν πρόλαβε να καταθέσει την υποψηφιότητα της κυρίας Ξουλίδου για τη Β’ Θεσσαλονίκης, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να δεσμεύεται ότι η απερχόμενη βουλευτής θα δώσει τον αγώνα και μετά τις εκλογές θα καταλάβει υπουργική θέση εφόσον το κόμμα μετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα.

Από το THE TOC

Όπως αναφέρεται στο site της κ. Τρεμόντι, η ιστοσελίδα έχει συγκεντρώσει 1.854 ανώνυμες ιστορίες διαφθοράς με ποσά που αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

«Είναι σοκαριστικά τα ποσά», ανέφερε η 24χρονη πλέον ελληνοαμερικανίδα σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2012 στην «Καθημερινή».

«Δεν περίμενα να δίνουν οι άνθρωποι τόσα λεφτά. Και με σόκαραν και τα δάνεια. Οι ιστορίες που ο γιατρός λέει στον άρρωστο “άμα δεν έχεις να με πληρώσεις, πάρε δάνειο”». «Αυτές οι ιστορίες», σημείωνε η κ. Τρεμόντι, «μας δίνουν αληθινές πληροφορίες: ποιος πήρε φακελάκι, σε ποια υπηρεσία, σε ποια περιοχή, και πόσα λεφτά ήταν. Ολα τα στοιχεία υπάρχουν στη σελίδα. Αν οι αρμόδιοι το θέλουν, τώρα μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό».

Η ιδέα για τη δημιουργία της ιστοσελίδας «ξεκίνησε από μια δική μου εμπειρία» είχε δηλώσει στην ίδια συνέντευξη. «Εκείνο το βράδυ που χρειάστηκε να πάμε τον παππού μου στο νοσοκομείο. 'Ηταν ένας περήφανος άνθρωπος, ανάπηρος πολέμου από 20 χρονών. Στα ενενήντα του πια είχε καρκίνο. Εκείνο το βράδυ ήταν τραγικό, αιμορραγούσε ασταμάτητα. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Φτάσαμε, φαντάζεστε σε τι κατάσταση, κι ακούσαμε αυτά, τα γνωστά: “δεν έχουμε κρεβάτι, δεν έχουμε γιατρό, αν βοηθούσατε κι εσείς λίγο…”. Κι εγώ σκέφτηκα πως ο άνθρωπος έδωσε τα πάντα για την Ελλάδα, και τώρα πια που γέρασε, να τι εισπράττει απ' τη χώρα του».Μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ πριν από μερικά χρόνια πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Αμερική για σπουδές. Μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο Yale, εργάστηκε στη Νέα Υόρκη σε ΜΚΟ και εταιρίες, αλλά και το τμήμα μάρκετινγκ της L'Oreal.

Παράλληλα, συνεργάστηκε με τους Sponsors for Educational Opportunity (Χορηγούς για Εκπαιδευτική Ευκαιρία), προετοιμάζοντας φοιτητές χαμηλού εισοδήματος για να αντιμετωπίσουν τα ανταγωνιστικά πανεπιστήμια.

Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά συνέδρια ως συντονίστρια ή ομιλήτρια, παρουσιάζοντας θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια διοίκηση, Συνεντεύξεις και άρθρα της έχουν φιλοξενηθεί στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και στον «Guardian».