Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Μήνυμα Τσίπρα ότι έληξε η «παραλειτουργία» μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ





Ποια ήταν η παραλειτουργία ΜΕΣΑ στον ΣΥΡΙΖΑ?
Πιστεύω ότι δεν εννοεί τους πλατφορμιστές που είχαν δικό τους κομματικό μηχανισμό εντός του κόμματος και ήταν φυσικό να μην τους εμπιστεύεται αλλά κάποιους άλλους που λειτουργούσαν ως πληροφοριοδότες των ΜΜΕ της διαπλοκής.
Πολλές φορές ενώ υπήρχε άκρα του τάφου σιωπή(και μάλιστα με ρητή εντολή) από του Μαξίμου έβγαιναν πληροφορίες προς τα έξω πρώτα από ένα (αριστερό) σαιτ γνωστό για το αντισύριζα μένος του και μετά μέσω (γνωριμιών) σε γνωστά σαιτ της διαπλοκής.
Αυτά παθαίνεις Αλέξη όταν έχεις μέσα στον κύκλο σου πρώην αρχισυντάκτες του STAR και του ANT1...φυσικό είναι να δίνουν πληροφορίες σε (αριστερούς) δημοσιογράφους που όπως λένε έχουν φίλους δημοσιογράφους στην Καθημερινή,στο capital και σε άλλα ακραία νεοφιλελέ σαιτ
Το μήνυμα ότι η παραλειτουργία μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ «έληξε και μάλιστα με άδοξο τρόπο» έστειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Με τοποθετήσεις στελεχών συνεχίζονται εργασίες της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της Κουμουνδούρου, που θα ολοκληρωθούν το απόγευμα με την εκλογή νέου γραμματέα και τη συμπλήρωση των κενών στην Πολιτική Γραμματεία μετά την διάσπαση του κόμματος.

Ο Παναγιώτης Ρήγας αναμένεται να είναι ο νέος γραμματέας του οργάνου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Την ανάγκη διεύρυνσης των οργανωμένων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ανάγκη να μην κρατικοποιηθεί το κόμμα επισήμανε η Πολιτική Γραμματεία στην εισήγησή της στην Κεντρική Επιτροπή.

Την αποχώρησή του από την Κ.Ε. ανακοίνωσε χθες ο Στάθης Παναγούλης, ο οποίος δηλώνει ότι στηρίζει την κυβέρνηση, ωστόσο, διαμαρτύρεται για τη θέση που κατείχε στα ψηφοδέλτια στις πρόσφατες εκλογές.

Γ. Δραγασάκης: «Θέλουμε κόμμα ετοιμοπόλεμο»


Τη θέση ότι «επειδή είμαστε κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθούμε με το κόμμα» επανέλαβε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Πρόσθεσε ότι «αυτό πρακτικά σημαίνει πολλά πράγματα ακόμα και το εξής: Αν κρίνουμε ότι κάποιος δεν πρέπει αύριο να υπηρετεί την κυβέρνηση από θέση υπουργού, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε να υπηρετήσουμε από άλλη θέση. Δεν είμαστε δηλαδή μόνιμοι όσοι συμμετέχουμε σήμερα στο κυβερνητικό σχήμα».

Τόνισε ακόμη ότι πρέπει να τεθεί ψηλά ο πήχης ως προς το «τι κόμμα θέλουμε» και ότι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι θέλουμε ένα κόμμα αγωνιστικό και ετοιμοπόλεμο».

Συνέχισε, αναφέροντας ότι «αυτό που ζήσαμε το 7μηνο, υπάρχουν απόψεις που θεωρούν ότι ανήκει στην Ιστορία, μπορεί όμως να ανήκει και στο μέλλον, μπορεί στο μέλλον να βρεθούμε στην ανάγκη να συγκρουστούμε, διεκδικώντας τα δίκια του λαού μας. Άρα, κόμμα ετοιμοπόλεμο, με κοινές αρχές».

Σε αυτό το σημείο είπε ότι «οι τάσεις είναι ένα πρόβλημα» και ότι «δεν θα ήταν τόσο πρόβλημα» αν δεν συνιστούσαν παραβιάσεις των κοινών αρχών. Συμπλήρωσε ότι το κόμμα μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει αυτό που υπόσχεται στην κοινωνία, την εσωτερική του δημοκρατία και ισονομία.

Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι αν το κόμμα κρατικοποιηθεί και χάσει την ικανότητα αυτόνομης σκέψης και δράσης του, θα συμβούν δύο τινά: Δεν θα είναι σε θέση να στηρίξει το κυβερνητικό έργο και ό,τι πρόβλημα έχει η κυβέρνηση θα έχει και το κόμμα. Τόνισε ότι σήμερα υπάρχουν προοπτικές ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του ή με συμμαχίες να ηγεμονεύσεις πολλά χρόνια, προσθέτοντας ότι όμως πρέπει να έχουμε σχέδιο και για το τι θα γίνει όταν δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Υπογράμμισε ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερά, είναι να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, είτε ως κυβέρνηση είτε ως κόμμα, μέσω των κινημάτων και των δράσεων. Επισήμανε ότι αυτό που ονομάζεται κόμμα της αριστεράς του 21ου αι. δεν είναι κάτι δεδομένο, δεν είναι ένα διαμορφωμένο πρότυπο, «είναι μια φιλοδοξία που καλούμαστε να υπηρετήσουμε».

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε και στη διεθνή διάσταση, λέγοντας ότι «μας κοιτάζει όλος ο κόσμος», οι επιτυχίες και οι αποτυχίες μας επηρεάζουν ευρύτερα τις εξελίξεις της αριστεράς στην Ευρώπη.

«Άνοιγμα στην κοινωνία»


Στη χθεσινή ομιλία του ο πρωθυπουργός εισηγήθηκε τη διεξαγωγή συνεδρίου τον Φεβρουαρίου και τόνισε πως πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο οι προεκλογικές δεσμεύσεις με προτεραιότητα την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Σημείωσε ότι η πραγματοποίηση ενός ανοιχτού συνεδρίου με την εγγραφή νέων μελών έχει ως στόχο, το κόμμα της Αριστεράς να μην μετατραπεί σε έναν, κλειστό γραφειοκρατικό οργανισμό αναπαραγωγής των στελεχών του.

Χωρίς να κατονομάσει πρώην συντρόφους του, πρόσθεσε ότι η πολιτική της καχυποψίας και των κλειστών θυρών -είτε για να διατηρηθούν με τεχνητό τρόπο κάποιοι εσωκομματικοί συσχετισμοί, ξεριζώνοντας το κόμμα από την κοινωνία, είτε, ενδεχομένως, με το σκεπτικό του «λίγοι και καλοί»- τελείωσε οριστικά στις 20 Σεπτέμβρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κ.Ε. ανέπτυξε του πρώτους κυβερνητικούς στόχους προκειμένου στο τέλος της τετραετίας να έχουν τεθεί η προϋποθέσεις για μια νέα Ελλάδα, ενώ έθεσε τις βασικές αξίες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αντιστοίχιση του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική και κοινωνική του βάση είναι προϋπόθεση για την υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού του παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου της ελληνικής κοινωνίας, είπε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε δε την ανάγκη «να ανοίξουν οι οργανώσεις μελών σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο εγχείρημά μας και συμφωνούν προγραμματικά και πολιτικά με τις θέσεις μας».

Αναφέρθηκε στην εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος από τα «κόκκινα δάνεια», στην προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Μίλησε για ακόμη μία φορά για την απομείωση του χρέους και μίλησε για τηνανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου