Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Β. Αποστόλου:Βασική φιλοσοφία είναι τα φορολογικά βάρη να κατανεμηθούν δίκαια(βίντεο)



  • "Οφείλουμε να δούμε το μέλλον του αγροτικού χώρου, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της εποχής μας, με την ματιά στραμμένη στις νεότερες γενιές των παραγωγών και των επιστημόνων του χώρου"
  • "Καταθέτουμε στη συζήτηση με τους εταίρους διάφορες εναλλακτικές λύσεις, των οποίων η βασική φιλοσοφία είναι τα φορολογικά βάρη να κατανεμηθούν δίκαια, σύμφωνα με την πραγματική φοροδοτική δυνατότητα των φορολογουμένων, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους μικρομεσαίους αγρότες"



Κατερίνα Μπρεγιάννη στην ΑΥΓΗ



"Ξεκινάμε με όραμα και σχέδιο μια βαθιά, ριζοσπαστική μεταρρύθμιση για τον αγροτικό τομέα", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου υπογραμμίζοντας ότι "η κυβέρνηση μας είναι υποχρεωμένη, σε δύσκολες δημοσιονομικά και παραγωγικά συνθήκες, να επιλύσει ταχύτατα, οικονομικά, διαρθρωτικά και κοινωνικά προβλήματα σε νεκρό χρόνο, υπό την πίεση μάλιστα μιας συμφωνίας, που απαιτεί άμεσα δημοσιονομικά μέτρα με επιπτώσεις. Ταυτόχρονα όμως, με δική μας επιμονή και απαίτηση επιλύει και διάφορα άλλα θέματα που έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί τουλάχιστον είκοσι χρόνια πριν".

"Οφείλουμε να δούμε το μέλλον του αγροτικού χώρου, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της εποχής μας, με την ματιά στραμμένη στις νεότερες γενιές των παραγωγών και των επιστημόνων του χώρου", είπε χαρακτηριστικά.

Αναγνωρίζοντας στα φορολογικά βάρη των αγροτών, ο Β. Αποστόλου είπε: "Καταθέτουμε στη συζήτηση με τους εταίρους διάφορες εναλλακτικές λύσεις, των οποίων η βασική φιλοσοφία είναι τα φορολογικά βάρη να κατανεμηθούν δίκαια, σύμφωνα με την πραγματική φοροδοτική δυνατότητα των φορολογουμένων, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους μικρομεσαίους αγρότες".

Επίσης, αναφέρθηκε στην άμεση καταβολή πληρωμών υπέρ των αγροτών, όπως οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Ο αναπληρωτής υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον εξορθολογισμό της αγοράς δεσμευόμενος για λήψη άμεσων μέτρων και δράσεων, ενάντια στην παράνομη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, παράνομων ελληνοποιήσεων και εισαγωγών, εναρμονισμένων πρακτικών σε κάθε κλάδο και τομέα. Παράλληλα δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων. "Σε κάθε περίπτωση γενικευμένη μας κατεύθυνση είναι η στήριξη του νέου παραγωγικού δυναμικού του πρωτογενούς τομέα, η διασφάλιση του πολυτομεακού και πολυλειτουργικού χαρακτήρα του και η έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία", είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου