Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Συνελήφθησαν ο Δαφέρμος και ο γιος του για μίζες στα Κornet




  • Η προκαταρκτική που είχε διενεργηθεί από τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο, είχε καταλήξει στην άσκηση ποινικών διώξεων για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.


Της Άννας Κανδύλη στον ενικό


Τρία άτομα συνελήφθησαν μετά από ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος τους για μίζες στην προμήθεια των αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς Kornet-E. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Δαφέρμο, το γιο του και ένα ακόμα μέλος της εταιρίας του κ.Δαφέρμου ο οποίος ήταν αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της προμηθεύτριας εταιρίας ΚΒΡ.

Στα χέρια των ανακριτών διαφθοράς κ. Νικόλαου Τσιρώνη και κ. Χριστόφορου Μάρκου που χειρίζονται την υπόθεση και εξέδωσαν τα εντάλματα , έφτασαν απαντήσεις από αιτήματα δικαστικής συνδρομής στην Αυστρία και την Ελβετία που δείχνουν διαδρομή «μαύρου» χρήματος.

Και αυτή η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τον πρώην διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, ο οποίος είχε ομολογήσει μίζα «μαμούθ» για το συγκεκριμένο εξοπλιστικό ύψους 3 εκ. δολάρια. Η προκαταρκτική που είχε διενεργηθεί από τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο, είχε καταλήξει στην άσκηση ποινικών διώξεων για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου