Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Χρυσαυγίτικα tweets μίσους από έναν δημόσιο λειτουργό- Άμεση εισηγητική-αναφορά για την οριστική παύση του



Οννεδίτης αλλά και χρυσαυγίτης ο Πέτρος και δεν είναι ο μόνος


  • Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Ν. Παππάς, μετά από εισήγηση-αναφορά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Ε. Κρέτσου, παρέπεμψε τον ανωτέρω υπάλληλο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με βάση τα άρθρα 107,123 με το ερώτημα της οριστικής παύσης».





Από την Εφημερίδα των Συντακτών


Αλγεινή εντύπωση και πολλές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο τα υβριστικά σχόλια που αναρτήθηκαν σε λογαριασμό του Twitter, ο οποίος φαίνεται πως ανήκει σε δημοσιογράφο, υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ο λόγος για τον Πέτρο Κορμικιάρη ο οποίος χρησιμοποιεί υβριστικό τόνο και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σχολιάζοντας την κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα, Μάγδας, σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Νέο δακρύβρεκτο μελό από τή μητέρα τού Παύλου Φύσσα. Τό ότι ο γιος της προκαλούσε με τα τραγούδια του, ως μητέρα, δεν την αφορούσε. Βρέ ούστ» έγραψε χαρακτηριστικά πυροδοτώντας οργή και έντονες αντιδράσεις στο Twitter.




Μάλιστα, τις «πολιτισμένες» απόψεις του δεν παρέβλεψε να τις ανεβάσει και στο Facebook εισπράττοντας οργισμένα σχόλια από άλλους χρήστες.

Ανοιχτά υπέρ της Χρυσής Αυγής (φέρεται να εργάζεται και στην ιστοσελίδα του ναζιστικού κόμματος) και πρώην μέλος νεολαίας μεγάλου κόμματος, ο Πέτρος Κορμικιάρης δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τα σχόλιά του.

Πριν από λίγες ημέρες, κατά την κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα είχε σχολιάσει με τρόπο προκλητικό «Γιατί οι αρμόδιοι εισαγγελείς δεν συνέλαβαν επ' αυτοφώρω τον πατέρα του Φύσσα μετά την ομολογία του για τις ευθύνες διαπαιδαγώγησής του»;

Σε παλαιότερες αναρτήσεις του καλεί ανοιχτά τους πολίτες να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή ενώ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «φασιστική».

Στα social media ο καθένας μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του και να δέχεται την σκληρή κριτική των υπολοίπων χρηστών, ωστόσο, το ζήτημα που γεννάται σε αυτό το σημείο είναι ότι ο Κορμικιάρης είναι δημόσιος λειτουργός. Δημοσιογράφος στο επάγγελμα και στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με θέση αναπληρωτή προϊσταμένου.

Όπως πληροφορείται η «ΕΦ.ΣΥΝ.» ο εν λόγω δημόσιος λειτουργός είναι αντιμέτωπος και με πειθαρχικές διαδικασίες εντός της υπηρεσίας του.

Διαβάστε αύριο το πλήρες ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών Σαββατοκύριακο».
ΓΓΕΕ: Δεν είναι δημοσιογράφος, δεν εκφράζει τις απόψεις μας

Το απόγευμα της Παρασκευής η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τοποθετείται για το ζήτημα του Πέτρου Κορμικιάρη σημειώνοντας ότι δεν φέρει την ιδιότητα του δημοσιογράφου, ενώ έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής παύσης.

Αναλυτικά:


«Σε απάντηση των συνεχών δημοσιευμάτων, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με την ανάρτηση στο twitter του υπαλλήλου του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Πέτρου Κορμικιάρη, οφείλουμε να δηλώσουμε ότι ο εν λόγω υπάλληλος δεν φέρει την ιδιότητα του δημοσιογράφου αφενός και αφετέρου σε καμία περίπτωση η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δεν έχει σχέση με τις απόψεις που δημοσιεύει, τις οποίες και καταδικάζει.

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Ν. Παππάς, μετά από εισήγηση-αναφορά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Ε. Κρέτσου, παρέπεμψε τον ανωτέρω υπάλληλο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με βάση τα άρθρα 107,123 με το ερώτημα της οριστικής παύσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου