Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Οι νέες λίστες... και οι 10.000 off shores




Ο κόσμος περιμένει να δει ονόματα και όσο αυτό αργεί τόσο δεν θα ησυχάσει.
Δεν μπορείς να εφαρμόσεις την δικαιοσύνη χαμένος μέσα στο λαβύρινθο της δικονομίας χωρίς να διαθέτεις φαντασία...η βούληση δεν αρκεί,οι γόρδιοι δεσμοί δεν λύνονται αλλά κόβονται.
ΒΟΥΛΗΣΗ-ΤΟΛΜΗ-ΦΑΝΤΑΣΙΑ.
Από μόνες τους ούτε η βούληση,ούτε η τόλμη,ούτε η φαντασία δεν μπορούν να πετύχουν


Στάθης Σχινάς στο fmvoice.gr


«Η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα με πολύ πλούσιους κατοίκους» ισχυρίζονταν επί πολλά χρόνια οι εξ Εσπερίας δανειστές μας. Είναι φανερό ότι κάτι τέτοιο, ακόμη κι αν ίσχυε κάποτε, δεν ισχύει τώρα.

Η Ελλάδα είναι πλέον από τις φτωχότερες χώρες της Ευρωζώνης με πάρα πολλούς, πολύ φτωχούς αλλά και πολλούς πλουσιότερους απ’ότι παλιότερα κατοίκους. Διότι πάντοτε στις κρίσεις οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

Περισσότερες από 10.000 off shores με έδρα κάποιους φορολογικούς παραδείσους διαθέτουν ακίνητα στην Ελλάδα, στα οποία πολλές φορές στεγάζεται ο πραγματικός ιδιοκτήτης τους που εμφανίζεται ως ενοικιαστής. Κάμποσες εκατοντάδες τέτοιες εταιρίες δηλώνουν την ακίνητη περιουσία τους στην ΔΟΥ Κρανιδίου, στην οποία υπάγεται η πανέμορφη χερσόνησος της Ερμιονίδας με τις εντυπωσιακές βίλες έκτασης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, τις πριβέ παραλίες, τα ιδιόκτητα ελικοδρόμια.

Αυτά είναι γνωστά. Το θέμα είναι πώς θα φορολογηθούν μιας και με αρκετές χώρες υπάρχει συμφωνία αποφυγής της διπλής φορολογίας. Τεχνικά όμως πάντα υπάρχει λύση. Το θέμα είναι αν υπάρχει βούληση.

Η σημερινή ηγεσία του υπ. Οικονομικών φαίνεται να τη διαθέτει τη βούληση αυτή. Μόνον που πρέπει να το αποδεικνύει καθημερινά. Οι νέες λίστες των 10.000 καταθετών με τα πολλά δισ. καταθέσεων σε ελβετικά φράγκα όντως παρελήφθησαν με την προσήκουσα διαδικασία να τηρείται απαρεγκλίτως.

Ο κόσμος όμως θέλει αποτελέσματα. Και παρά τις σημαντικές και αναμφίβολες επιτυχίες στο κυνήγι της φοροδιαφυγής, η τεράστια δυστυχία που επικρατεί σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού διευρύνει και κάνει πιο ηχηρό το αίτημα για φορολογική Δικαιοσύνη. Για να πληρώσουν οι πλούσιοι αλλά και για να δουν καλύτερες ημέρες οι φτωχότεροι...

Και σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας αυτό επείγει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου