Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Κοριοί με σπόνσορες




Και καλημέρα μόνο να πεις αυτοί θα την παραφράσουν.Όμως το να μην μπορείς να μιλήσεις φοβούμενος να μην σε παραφράσουν αποτελεί φίμωση...ίσως αυτό και να επιζητούν.
Τι μπορεί να γίνει λοιπόν;
Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να βοηθηθούν και να προωθηθούν οι έντιμοι δημοσιογράφοι ώστε οι ανέντιμοι να μείνουν χωρίς αντικείμενο

Κατόπιν τούτων, μερικές συμβουλές προς κυβερνώντες: Μην αφήνετε ούτε πόντο γυμνής επιφάνειας στο πολιτικό σας σώμα. Μην έχετε πάρε - δώσε με κοριούς, κυρίως σε παράθυρα. Και μην εμπιστεύεστε τους κοριούς που το παίζουν πασχαλίτσες.

Τεμπέληδες και στην πράξη και στην σκέψη.



Μόνο όταν έχεις την διακυβέρνηση μπορείς να βάλεις σε εφαρμογή ριζοσπαστικές ιδέες και αυτές να κριθούν αλλιώς μένουν στην σφαίρα της ατομικής φαντασίας.
Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν χωρίς κανένα κόστος αρκεί να υπάρχει όρεξη για δουλειά και πραγματοποιήσιμες ιδέες.
Ωραία είναι να μιλάμε για παγκόσμια ειρήνη αλλά αυτό δεν λύνει τα προβλήματα των προσφύγων.Μπορείς να βοηθήσεις μέσω της διακυβέρνησης και όχι ποστάροντας στο facebook(σπόντα για μια πρώην βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ)

Ο χώρος της αριστεράς δεν πάσχει από κριτική και καταγγελίες...από ιδέες πάσχει.
Από μίρλα έχει φουλάρει

Ξεκινά η παραγωγή προϊόντων οικοτεχνίας από αγρότες - ολόκληρο το κείμενο της Υπουργικής Απόφασης




Επιδίωξή μας είναι να δοθεί η δυνατότητα σε μικρούς κυρίως παραγωγούς να διατηρήσουν τοπικές παραδοσιακές συνταγές μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, αλλά και να ενισχυθούν οι αγροτουριστικές δραστηριότητες και οι συνέργειες μεταξύ παραγωγών

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Όλα τα μωρά στην πίστα



  • Μάκης Βορίδης: Αν εκλεγεί ο Μάκαρος, θα αντικαταστήσει τον πυρσό της ΝΔ με την πηγάδα του Μελιγαλά, μέσα από την οποία θα ξεπροβάλει η φατσούλα του Άδωνη. Ως εναλλακτική, υπάρχει και ο τάφος του Γεώργιου Παπαδόπουλου. Μην εκπλήσσεστε που ο Βορίδης είναι ταυτοχρόνως ακροδεξιός και νεοφιλελεύθερος. Τι είναι, άλλωστε, ο φασισμός; Είναι καπιταλισμός χωρίς αναστολές.

Τσίπρας: Σας επέλεξα για υπουργούς, όχι για να στελεχώνετε τις πρωινές εκπομπές(βίντεο)




"Θέλω να σας καλέσω να σταματήσετε άμεσα τις συνεχείς τηλεοπτικές σας εμφανίσεις και τις διαρκείς δημόσιες δηλώσεις.Σας επέλεξα ως υπουργούς για να κυβερνάτε και να λύνετε τα προβλήματα του λαού.όχι για να στελεχώνετε τις πρωινές εκπομπές των τηλεοπτικών καναλιών.Υπάρχουν άλλοι που μπορούν να το κάνουν αυτό αποτελεσματικά.Δεν είναι δουλειά των υπουργών οι τηλεοπτικές εμφανίσεις...μιλάει καλύτερα όποιος μιλάει με το έργο του,όχι με τα πολλά λόγια."

Απομάκρυνση Σαγιά με νόημα, στη θέση του ο Καλογήρου



Κύκλοι του Μαξίμου καταλογίζουν στον κ. Σαγιά πως δεν ήταν λίγες οι φορές που «παγίδευσε» το νομοθετικό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ του προσάπτουν πως διατηρούσε εμφανείς σχέσεις με ανθρώπους που η κυβέρνηση θεωρεί πως έχουν σχέση με τη διαπλοκή.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Διαλύεται η ΝΔ;



Αν εκλέξουν Καραμανλικό θα είναι σα να γυρνάνε πίσω στο ναρκοπέδιο για να το περάσουν αναίμακτα  δεύτερη φορά.Η ΝΔ αποτελεί πλέον νεοφιλελεύθερο κόμμα με πολλές πινελιές γραφικότητας και τις εξορισμού φασιστικές.Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής και αν τον επιλέξει θα διαλυθεί...όχι πως δεν θα διαλυθεί και τώρα

Άννα Στεφανοπούλου-Η Ελληνίδα που εκδικήθηκε την Γερμανία αποκαλύπτει...

Μιλώντας στον “xenitemeno” η Ελληνίδα επιστήμονας που της “χρεώθηκε” η αποκάλυψη του σκανδάλου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, τονίζει ότι ουδεμία σχέση έχει εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευση της για τα “κατασκευασμένα” ελληνικά δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο.


Όταν είδα την (αποκάλυψη) του defencenet να τριγυρνά στο διαδίκτυο ούτε που την άνοιξα καθώς ήξερα ότι το defencenet είναι κατασκευαστής ειδήσεων με εθνικιστικά χαρακτηριστικά.
Αυτό που με έβαλε σε περισυλλογή ήταν που συνεχίζουν να τους διαβάζουν.
Κάτι άλλο που διαπίστωσα την προεκλογική περίοδο ήταν που αρκετοί δεν ήξεραν τον ρόλο των ιστοσελίδων "το παρατηρητήριο" και "ομάδα αλήθειας" με αποτέλεσμα να διαδίδουν τις θέσεις των φασιστο-φιλελέ.
Μήπως τελικά δεν φταίνε τα ΜΜΕ αλλά εμείς οι ίδιοι;

Χαρακτηριστική η αντίδραση ενός ουγκανού:

Οι ευθύνες του Τσίπρα

Στους παραδοσιακούς αριστερούς δεν πολυαρέσει να επικεντρώνεται η συζήτηση στα πρόσωπα, όμως αυτή η νίκη είχε την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα | ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

  • Ο Τσίπρας όμως είχε διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων. Είχε την άποψη ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα φάση θα βοηθήσει τα αδελφά κόμματα στην Ευρώπη στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν μπροστά τους. Κι αν τα αριστερά κόμματα βγουν ενισχυμένα από τις κάλπες, αυτό θα λειτουργήσει υπέρ της κυβέρνησής του στις πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις που έρχονται με τους δανειστές, οι οποίοι έχουν αρχίσει να δείχνουν ξανά τα δόντια τους.

Πασοκοδεξιά κυβέρνηση;

                                                   EUROKINISSI


Όταν τουιτάρει ο Δημητρης Καμμένος κατά του Τσίπρα είναι ακροδεξιός,όταν το κάνουν οι ίδιοι είναι Δευτέρα...να μην αναφέρουμε και τα ρατσιστικά σχόλια για τον Φίλη.

  • Επίσης, και στις τάξεις της Λαϊκής Ενότητας υπάρχουν πρόσωπα που προέρχονται από τη Δεξιά (Ραχήλ Μακρή, Γ. Ρωμανιάς), αλλά και αρκετοί πρώην πασόκοι. Αυτοί όμως προφανώς είναι υπεράνω υποψίας επειδή είπαν όχι στο τρίτο μνημόνιο.
  • Αν το μόνο κριτήριο για να χαρακτηρισθεί κάποιος αριστερός είναι η αντίθεση του στο μνημόνιο και τίποτε άλλο, τότε προκύπτουν υβριδικά ιδεολογικά σχήματα και πολιτικά συμπιλήματα.

Οι δηλώσεις υπουργού που δεν έπαιξαν τα κανάλια


Κακώς που δεν έκαναν κι άλλες ερωτήσεις...όλα και κάποια απάντηση θα μπορούσαν να την μεταφράσουν κατά το δοκούν.

Λάκης Λαζόπουλος: Στα ανοιχτά της δραχμής




Η μάχη της διαπραγμάτευσης τελικά δεν χάθηκε αλλά κερδήθηκε και αυτό θα το δούμε στην συνέχεια.Τώρα δεν έχουν κανένα λόγο να μην κάνουν αυτά που επιτάσσει η λογική...απομείωση του χρέους.
Όσο για την Φώφη...πόνταρε στο εχθρικό στρατόπεδο και έχασε...το ίδιο και ο νεαρός τυχοδιώκτης της ΔΗΜΑΡ.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες




Στην Μακεδονία ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε σχεδόν παντού τα ποσοστά του και αυτό οφείλετε κατά κύριο λόγο στην αποχώρηση των στελεχών της ΛΑΕ που αποτελούσαν τροχοπέδη για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για τα φτωχά στρώματα αρκεί να δούμε τα ποσοστά της ΛΑΕ στην Α' με 3,58% και 3,13% στην Β' Αθηνών
....και να μην μιλήσουμε για την πρώην νεολαία που αδιαφορούσε για τα προβλήματα των νέων και το μόνο μέλημά τους ήταν πως να είναι αρεστοί στους αντιεξουσιαστές

Η ΛΑΕ αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών....όχι όμως την δικιά της τακτική



Το 0,14% που λείπει από την ΛΑΕ για να μπει στην βουλή ισοδυναμεί με περίπου 7.500 ψήφους.

Αυτούς τους ψήφους και ακόμη περισσότερους θα μπορούσε να τους πάρει εύκολα αν αντί να προπαγανδίζει κρυφές δημοσκοπήσεις που ήθελαν πρώτη την ΝΔ έβαζε δημοσκοπήσεις που να είχαν άνετη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε ένας ψηφοφόρος που ήταν ανάμεσα σε ΛΑΕ και ΣΥΡΙΖΑ να αισθανόταν ασφάλεια για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και να τους βοηθούσε με την ψήφο του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπλόγκς που στήριξαν την ΛΑΕ έβαζαν και άρθρα υπέρ της αποχής πράγμα που τους αφαίρεσε αρκετούς ψήφους.

Αλλά είπαμε ότι είναι ξεροκέφαλοι και προφανώς πολύ κακοί αναλυτές που δεν έχουν καμία επαφή με την κοινωνία.

Τελικά πήραν αυτό που τους αξίζει γιατί ήταν άσχετοι και τώρα φορτώνουν την δική τους ασχετοσύνη στον ψηφοφόρο.


Από το ΠΟΝΤΙΚΙ

Στον Άρειο Πάγο αναμένεται να προσφύγει η Λαϊκή Ενότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Στις εκλογές, υπενθυμίζεται, η Λαϊκή Ενότητα είχε αποσπάσει 2,86% και ως εκ τούτου είχε μείνει εκτός Βουλής.
Υπέρ του κόμματος είχαν καταμετρηθεί 155.242 ψηφοδέλτια.

Η ηρωίδα μαθήτρια που πέρασε στο Παιδαγωγικό Ιωαννίνων ζητά την βοήθειά μας

Όσοι γνωρίζουν την ιστορία της, το δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε και τη βία που υπέστη, θεωρούμε ότι η είσοδός της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν πραγματικά ένας ΑΘΛΟΣ.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Να γιατί πέφτουν έξω οι δημοσκοπήσεις




Στο θέμα των δημοσκοπήσεων θα διαφωνήσω για τους ΑΝΕΛ αν και σίγουρα κάποιοι μεροληπτούν.
Γενικά η μεροληψία είναι και η σημαντικότερη αιτία αποτυχίας των περισσότερων δημοσκοπικών εταιριών 
Οι δημοσκόποι δεν μπορούν να ανιχνεύσουν το ποσοστό των ΑΝΕΛ γιατί στην πραγματικότητα οι ψηφοφόροι τους εμφανίζονται στην κυριολεξία εντός του παραβάν.
Αν όμως είχαν σύγχρονα επαγγελματικά εργαλεία θα μπορούσαν να τους ανιχνεύσουν.

Πάντως αν έδειχναν τους ΑΝΕΛ εντός βουλής δεν θα μπορούσαν να αναδείξουν σαν πρώτο θέμα συζητήσεως το με ποιους θα σχημάτιζε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

  • Το πιο σοκαριστικό από όλα, βέβαια, είναι ότι αποδείχθηκε ΚΑΙ από το exit poll.
  • Γιατί... ποιοι πολίτες συμμετέχουν στο exit poll; Μα, αυτοί που θα δεχόντουσαν να συμμετάσχουν και στις δημοσκοπήσεις την προηγούμενη περίοδο. Οι λεγόμενοι «πρόθυμοι» για να συνδεθούμε και με τα παραπάνω.
  • Αντίστοιχα, οι «απρόθυμοι» ΦΥΣΙΚΑ προσπερνούν την κάλπη του exit poll και πάνε στο σπίτι τους να γελάσουν με το τελικό αποτέλεσμα, που θα δουν το βράδυ στην τηλεόρασή τους.

Το πάρτι τελείωσε, τα κεφάλια μέσα. Του Στέλιου Κούλογλου




Η ΕΡΤ παρόλο που ξεκίνησε δυναμικά και κέρδιζε τηλεθέαση στην συνέχεια απογοήτευσε τις προσδοκίες τους.Στον κόσμο δεν λείπει η άχρωμη ενημέρωση αλλά η ενημέρωση και η κυβερνητική ενημέρωση απουσιάζει από την ΕΡΤ όπως απουσιάζει και από τα ιδιωτικά κανάλια.

Την Κυριακή των εκλογών η ΕΡΤ πάτωσε στην τηλεθέαση  μαζί με τον ΑΝΤ1  όπως άλλωστε και όλο το προεκλογικό διάστημα.Αντίθετα ο Χατζηνικολάου και ο Alpha κέρδισαν τους τηλεθεατές καθώς είχαν και την καλύτερη δημοσιογραφική κάλυψη από πλευράς κυβέρνησης.
Όταν προσπαθείς να κρατήσεις ουδετερότητα και ο ένας είναι φανερά νεοδημοκράτης και ο άλλος ουδέτερος δεν έχεις ουδέτερο αποτέλεσμα.
Όσο για τον Χαρίτο είναι φανερό ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ραχήλ ξεσκεπάζει τον Τσίπρα που έδινε εντολές στα ΜΜΕ να μην την προσκαλούν(βίντεο)




Επιτέλους αποκαλύπτεται η διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις καταγγελίες της Ραχήλ.
Μέχρι και οι πέτρες το ήξεραν ότι το επιτελείο του Τσίπρα δίνει εντολές στους μηντιάρχες.
Οι μόνοι που δεν υποτάχτηκαν και συνεχίζουν να υπηρετούν την δημοσιογραφία είναι ο Χίος και ο Τράγκας που καλούσαν την ΛΑΕ στις εκπομπές τους...

Ακούστε τις συνταρακτικές αποκαλύψεις στο βίντεο...καλού κακού βάλτε μια μάσκα προστασίας από ψεκασμούς

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ελληνικός λαός με τη συμμετοχή του δεν θα αφήσει άλλους να αποφασίσουν γι΄αυτόν.




«Η Ελλάδα των δημοκρατικών παραδόσεων προσέρχεται σήμερα στις κάλπες. Ο ελληνικός λαός με τη συμμετοχή του δεν θα αφήσει άλλους να αποφασίσουν γι΄αυτόν. Θα πάρει το μέλλον στα χέρια του και έτσι θα επισφραγίσει τη μετάβαση σε μια νέα εποχή.

Μην πας να ψηφίσεις, θα πάει ο Βενιζέλος




Η ψήφος είναι πολιτική πράξη
Είναι η έκφραση στην πράξη κάθε μας προοδευτικής διαμαρτυρίας.
Γιατί δεν μετρά να γράφεις υπέρ των προσφύγων αλλά να πράττεις
Γιατί δεν μετρά να διαμαρτύρεσαι για τις σκουριές αλλά να πράττεις
Γιατί δεν μετρά να διαμαρτύρεσαι κατά της λιτότητας αλλά να πράττεις
Γιατί δεν μετρά να διαμαρτύρεσαι για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά να πράττεις
Γιατί δεν μετρά να διαμαρτύρεσαι και όταν είναι η διαμαρτυρία σου να γίνει πράξη εσύ να απέχεις

Πάνος Καμμένος: Ο λαός θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο ή ψήφο ασυλίας στο χθες (ΒΙΝΤΕΟ)



"Οι σημερινές εκλογές έχουν ένα μήνυμα για τον ελληνικό λαό, αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο ή ψήφο ασυλίας στο χθες. Από τη λεβεντογέννα Κρήτη, από την πατρίδα του Ελευθερίου Βενιζέλου, θέλω να στείλω μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας. Ο μεγαλύτερος εχθρός στην εικόνα μας προς τα έξω είναι η διαφθορά. Είμαι σίγουρος ότι το βράδυ θα έχουμε κυβέρνηση και ελπίζω οι εκλογές να διεξαχθούν σε ήρεμο κλίμα», είπε μετά την ψηφοφορία."

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Στο χέρι μας είναι να επιλέξουμε το ΚΑΚΟ σενάριο... γι αυτούς


Είχα πει πολλές φορές από τότε ότι θα έχουμε συμφωνία καθώς και οι δυο πλευρές την ήθελαν αλλά και ταυτόχρονη πτώση της κυβέρνησης.

Το ότι θα έπεφτε η κυβέρνηση με την υπογραφή της συμφωνίας το ήξερε η Γερμανία γιαυτό φρόντισε η συμφωνία να χαντακώνει δημοσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να επανέλθουν οι γνώριμοι της στην κυβέρνηση με τους οποίους μπορεί να (συνεννοηθεί)

Στο χέρι μας είναι να επιλέξουμε το ΚΑΚΟ σενάριο γι αυτούς...συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ χωρίς το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ

Στέφανος Τζουμάκας: Η ψήφος και η κριτική υποστήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η προοδευτική πολιτική ψήφος


  • Οι δυνάμεις της συντήρησης διαθέτουν δυνάμεις γύρω από τον άξονα της Γερμανικής Ευρώπης, την εγχώρια ολιγαρχία, τα ΜΜΕ και υπηκόους. Το προοδευτικό κίνημα πρέπει να οδηγήσει σε πολιτική νίκη για να είναι ο δρόμος για προοδευτικές εξελίξεις, ανοικτός.