Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Αρχισυντάχτης:"όσο περισσότερο αγνοείς ένα θέμα τόσο καλύτερα γράφεις γι'αυτό".

"όσο περισσότερο αγνοείς ένα θέμα τόσο καλύτερα γράφεις γι'αυτό"
...και φυσικά αυτή η ατάκα του αρχισυντάκτη περιγράφει τι εννοούν αξιοκρατία οι φιλελέ(ή αξιοπαστία σύμφωνα με τον Κυριάκο)...αν δεν είσαι από την ίδια πάστα δεν είσαι άξιος.
Απλά δείτε την ασχετοσύνη αυτών που δουλεύουν στις γαλέρες σάιτ όπως του Ενικός του Χατζηνικολάου



  • Ο κανόνας του αρχισυντάκτη του Φρέντυ Γερμανού έχει πια πλήρως γενικευθεί. Δημοσιογράφοι, σχολιαστές, θεατές και τηλεθεατές, σύμβουλοι πολιτικών, αρχηγοί κομμάτων και ένας ολόκληρος εσμός ημιμαθών και προχειρολόγων, δεξιών, κεντρώων και (δυστυχώς) αριστερών αναπαράγει με απίστευτη ελαφρότητα ό,τι καταλαβαίνει.





Χριστόφορος Βερναρδάκης

Σε ένα από τα παλιά του χρονογραφήματα, ο Φρέντυ Γερμανός περιέγραφε πώς, όντας νεαρός δημοσιογράφος, είχε πάρει εντολή από τον αρχισυντάκτη του στην εφημερίδα που δούλευε να γράψει ένα άρθρο για το τουίστ που ήταν τότε στη μόδα. "Μα δεν έχω ιδέα από χορό", είχε αντιτείνει ο νεαρός δημοσιογράφος, για να πάρει την απάντηση ότι "όσο περισσότερο αγνοείς ένα θέμα τόσο καλύτερα γράφεις γι'αυτό".

Την ιστορία αυτή θυμήθηκα χθες με την υπόθεση των "πλαστών πτυχίων" (που δεν είναι πτυχία αλλά απολυτήρια, και δεν είναι ακριβώς "πλαστά", αλλά δεν βαριέσαι, κουβέντα να γίνεται).

Ο κανόνας του αρχισυντάκτη του Φρέντυ Γερμανού έχει πια πλήρως γενικευθεί. Δημοσιογράφοι, σχολιαστές, θεατές και τηλεθεατές, σύμβουλοι πολιτικών, αρχηγοί κομμάτων και ένας ολόκληρος εσμός ημιμαθών και προχειρολόγων, δεξιών, κεντρώων και (δυστυχώς) αριστερών αναπαράγει με απίστευτη ελαφρότητα ό,τι καταλαβαίνει. Ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό κόσμος εκδηλώνει τη χαρά του με το κλείσιμο του MEGA, αγνοεί όμως το μεγάλο θρίαμβο του καναλιού, το γεγονός ότι κατέστησε την παραπληροφόρηση και την ατεκμηρίωτη ιδεοληψία σε κυρίαρχη ιδεολογία και κυρίαρχο τρόπο αντίληψης και προσέγγισης της πραγματικότητας.

Υπό το πρίσμα αυτό αντιγράφω από την Katerina Logotheti τα παρακάτω λόγια:
"όταν διαβάζουμε ένα θέμα... καλό είναι πριν το αναδημοσιεύσουμε να το έχουμε ψάξει.... Λυπάμαι να βλέπω φίλους που έχουν κάποιο επίπεδο αντίληψης να αναπαράγουν αναληθή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα.... Σε άλλα νέα... οι κάτοχοι πλαστών πτυχίων αλλά και πιστοποιητικών (ακόμα και βεβαιώσεις σεμιναρίων) στο ελληνικό δημόσιο ελέγχθηκαν το 2013-2014 (πολύ αργά και από τους ίδιους που δημιούργησαν το σύστημα αναξιοκρατίας στο ελλ. δημόσιο, => άλλη συζήτηση) και όσοι πιάστηκαν με πλαστό πτυχίο έχουν εκδιωχθεί και παραπεμφθεί και ποινικά για κακούργημα (με αίτημα επιστροφής του συνόλου των αποδοχών από την πολιτεία=> και αυτό άλλη συζήτηση).... αυτή τη στιγμή μιλάμε για απόφοιτους ΤΕΕ και ΙΕΚ τα οποία ήταν γνωστά επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ως μη νόμιμα αλλά διατηρούνταν και καλύπτονταν από τις κυβερνήσεις αυτές και εν συνεχεία έκλεισαν... μιλάμε δηλαδή για απόφοιτους που βρίσκονται "στον αέρα" γιατί ο μηχανισμός ελέγχου της πολιτείας δεν λειτούργησε ποτέ και όπου η κα Γιαννάκου πριν αρκετά χρόνια είχε περάσει σχετικό νόμο΄..... και αυτοί οι απόφοιτοι δεν βρίσκονται σε μεγάλο ποσοστό στο δημόσιο..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου