Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Eτήσιος απολογισμός του έργου της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς...εν αναμονή της ενημέρωσης



Χθες έγινε ο ετήσιος απολογισμός του έργου της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.
Δεν είδα πουθενά ούτε βίντεο ούτε άρθρα για το τι ειπώθηκε ενώ θα ενδιέφερε πολύ κόσμο και όχι μόνο εμένα .
Δεν καταπολεμάς την διαφθορά στα κρυφά αλλά πληροφορείς και τον κόσμο για το ποιο είναι το έργο σου κατά της πάταξης της διαφθοράς.
...τελικά ποιους ενημέρωσαν με την συνέντευξη τύπου?


  • Ο αέρας που ανέπνεε κανείς στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης μύριζε παντού αυτό το «ως εδώ» που ο κάθε πολίτης έχει στη σκέψη και στο στόμα του για τις παρέες που τόσα χρόνια έκαναν πάρτι στις πλάτες μας
  • Το μόνο στενάχωρο, που η διοργάνωση της εκδήλωσης δεν ξέφυγε από τις κακές συνήθειες του παρελθόντος.
  • Η σωστή ενημέρωση θέλει και σωστή οργάνωση.


Πόλεμος στη διαφθορά - Πόλεμος και στις κακές συνήθειες.


Ο ετήσιος απολογισμός του έργου της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς ήταν, από κάθε άποψη, ένα γεγονός-ορόσημο. Όχι μόνο επειδή, για πρώτη φορά, ένας κρατικός φορέας υποστηρίζεται ουσιαστικά από την κυβέρνηση στη μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς. Ούτε επειδή στην ημερίδα «15 μήνες Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς» ακούστηκαν πράγματα που θα μπορούσαν να τροφοδοτούν συζητήσεις για τους επόμενους μήνες.

Ούτε ακόμα για το γεγονός πως αυτή η προσπάθεια συνοδεύτηκε από την παρουσία της θεσμικής dream team στον μεγάλο αυτό πόλεμο. Ο αέρας που ανέπνεε κανείς στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης μύριζε παντού αυτό το «ως εδώ» που ο κάθε πολίτης έχει στη σκέψη και στο στόμα του για τις παρέες που τόσα χρόνια έκαναν πάρτι στις πλάτες μας. Το μόνο στενάχωρο, που η διοργάνωση της εκδήλωσης δεν ξέφυγε από τις κακές συνήθειες του παρελθόντος.

Κι έτσι κατά την παρουσίαση του έργου της ΓΕ.Γ.ΚΑ.Δ., έβλεπες παντού δημόσιους υπαλλήλους να χαζολογάνε, να παίζουν με τα κινητά τους και να... ξεκουράζονται, στα έδρανα που, τουλάχιστον, θα έπρεπε να έχουν προβλεφθεί οι θέσεις των δημοσιογράφων, για να μπορούν κάνουν σωστά την δουλειά τους. Κι όχι να κάθονται όπου βρουν.

Η σωστή ενημέρωση θέλει και σωστή οργάνωση.


Από το altsantiri


Ο ετήσιος απολογισμός του έργου της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς παρουσιάστηκε στην ημερίδα «15 μήνες Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς» που πραγματοποιήθηκε στη ΓΓ Ενημέρωσης.

Ο «οικοδεσπότης» της συνέντευξης Τύπου και Γενικός Γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης, έδωσε το «στίγμα» με μία ατάκα. «Τέλος στην ασυλία».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος άφησε βαρύτατες αιχμές για θέματα διαφθοράς, ενώ επιτέθηκε σε αυτούς που στοχοποιούν δημόσια πρόσωπα. «Όσοι στοχοποιούν αδίκως δημόσια πρόσωπα, στο τέλος θα στοχοποιηθούν οι ίδιοι. Τα «πιστόλια» θα αποδειχθούν ελαττωματικά και οι οπλοφόροι θα τραυματιστούν ή θα σκοτωθούν», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Γίνεται συνεχής επίπονη και ομαδική εργασία στο πεδίο της καταπολέμησης της διαφθοράς. Η δικαιοσύνη μπορεί να επιδείξει πολύ σημαντικό έργο όταν δεν δέχεται παρεμβάσεις στο έργο της»

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης καταφέρθηκε εναντίον του παλιού και φαύλου, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, συστήματος, ενώ εξήρε το έργο και τη συμβολή του Γιώργου Σούρλα, του οποίου την προσφορά χαρακτήρισε ανεκτίμητη.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε: «Δεν χωράει καμία έκπτωση από τις αρχές διαφάνειας και αξιοκρατίας».

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, υπογράμμισε: «Η διαφθορά είναι ένας από τους κύριους παράγοντες για την οικονομική κρίση», ενώ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, τόνισε: «Το τελευταίο διάστημα κατέστη δυνατή η επιστροφή 40 εκατ. ευρώ από τα εξοπλιστικά προγράμματα και δεσμεύτηκε η περιουσία εμπλεκομένων πάνω από 400 εκ. ευρώ».

Από την πλευρά της η σύμβουλος του ελεγκτικού συνεδρίου, Δέσποινα Καββαδία, κατηγόρησε το ΔΝΤ, το οποίο πρότεινε, όπως είπε, ως το 2019 να καταργηθούν οι προληπτικοί έλεγχοι.

Ο Γιώργος Παντελής, πρόεδρος αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, δήλωσε: «Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους έχουν δεσμευτεί περιουσία ύψους 250 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά τα έσοδα της αρχής κυμαίνονται στο 1,5 δις. ευρώ», ενώ έκανε γνωστό ότι σύντομα θα συνταχθεί και τρίτη μονάδα, η οποία θα συμπληρωθεί με 30 άτομα, κυρίως από εφοριακούς και τραπεζικούς υπαλλήλους.

Ο υφυπουργός οικονομίας ανάπτυξης και τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, είπε:
 «Κυκλώματα και παρέες υπονόμευαν κάθε προοπτική βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης», ενώ ανέδειξε τους πολιτικούς στόχους που είναι η ανάπτυξη των προγραμμάτων ΕΣΠΑ μέσα στην κοινωνία. Ο Αλέξης Χαρίτσης στη συνέχεια τόνισε πως πρέπει να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα παθογένειας του συστήματος, ενώ έκανε γνωστό ότι την περίοδο 2018-2019 το εθνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα εγγραφούν για πρώτη φορά σημαντικοί πόροι ύψους 1,250 δις. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου