Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ο Παρασκευόπουλος και η Λερναία ύδρα (βίντεο)



Συμπέρασμα:
Το έγγραφό το είχε στα χέρια του ο υπουργός δικαιοσύνης και κινήθηκε πειθαρχικά μόνο όταν διέρρευσε στον τύπο.
Γιατί κύριε Παρασκευόπουλε δεν είχε ήδη κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία και αυτός ο (κύριος) παρέμεινε αντιπρόεδρος του ΣτΕ?
Υποθέτω ότι η περίπτωση του δικαστικού δεν θα είναι η μόνη.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι έτσι δεν κόβεις τα κεφάλια της Λερναίας Υδρας πόσο μάλλον να τα καυτηριάζεις για να μην ξαναβγούν πολλαπλάσια.



Η κυβέρνηση πρέπει να προηγείται των γεγονότων...να τα προβλέπει και να τα αποσοβεί.
Ο Παρασκευόπουλος αλλά και άλλοι υπουργοί έχουν τα έγγραφα και αντί να δρουν πυροδοτώντας οι ίδιοι τις εξελίξεις περιμένουν τις εξελίξεις να εκδηλωθούν από μόνες με αποτέλεσμα να τρέχουν πίσω τους

Ο χώρος της δικαιοσύνης δεν είναι καθόλου ανεξάρτητος και έχει όλα τα χαρακτηριστικά της αρρωστημένης νοοτροπίας που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση.

Φυσικά οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι αλληλένδετες με την εξουσία.Θυμίζουμε τις αποφάσεις του ΣτΕ που δεν πήγαν ποτέ κόντρα στην διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με αποκορύφωμα το κλείσιμο της ΕΡΤ που το βρήκαν συνταγματικό ενώ εξόφθαλμα ήταν αντισυνταγματικό.Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν η τακτική του ΣτΕ να νομιμοποιεί τις κυβερνητικές αποφάσεις άσχετα αν αυτές είναι συνταγματικές ή όχι θα ισχύσει και στην περίπτωση της σημερινής κυβέρνησης...

Ο Παρασκευόπουλος θα πρέπει να αντικατασταθεί σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό όπως και κάθε υπουργός που δρα μόνον όταν η επικαιρότητα τον προλαβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου