Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Μαραντόνα: "Είμαστε Τσαβίστας μέχρι θανάτου"


  • "Είμαστε Τσαβίστας μέχρι θανάτου. Και όταν ο Μαδούρο διατάζει, ντύνομαι σαν στρατιώτης για μια ελεύθερη Βενεζουέλα για να παλέψω απέναντι στον ιμπεριαλισμό και σε όσους θέλουν να μας πάρουν τις σημαίες μας, που είναι το πιο ιερό πράγμα που έχουμε.
  • Ζήτω ο Τσάβες!!!
  • Ζήτω ο Μαδούρο!!!
  • Ζήτω η επανάσταση!!!
  • Ζήτω οι αληθινοί Βενεζουελάνοι, όχι αυτοί που αναμειγνύονται με τη δεξιά.
  • Ντιέγκο και Ρόσιο"
Σχόλιο του Ανδρέας Μπεντεβής στο facebook 

Όποιος αγαπά στον τοίχο γράφει, έλεγαν κάπου οι σουρεαλιστές. Και οι φτωχοί αγαπήσαν τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, εξάλλου εκείνος δόξασε και δοξάστηκε μόνο στις ομάδες τους, Μπόκα, Μπάρτσα, Νάπολι-όταν ο πρόεδρος Κλίντον επισκέφτηκε την πόλη της Νότιας Ιταλίας, οι αρχές διατάχτηκαν να σβήσουν όλα τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα από τους τοίχους, για να μην τα δει όταν θα έκανε το πρωινό του τζόκιν. Μόνο τα γκράφιτι με τον Θεό Μαραντόνα έμειναν στην θέση τους-όσο και να το θέλανε, η διαγραφή τους θα σήμαινε κοινωνικό πόλεμο.

Συχνά ο Μαραντόνα έχει καταφερθεί ενάντια στην παγκόσμια μαφία που μετέτρεψε το αγαπημένο άθλημα σε διεφθαρμένη επιχείρηση υποκρισίας, εκμαυλισμού και αποχαύνωσης. Η αγάπη των λαών στο πρόσωπο του δεν τού επέτρεψε, και να το ήθελε, να υιοθετήσει την συχνά ανοιχτά αντιδραστική, ή πιο συχνά απολιτίκ ή ελιτίστικη στάση άλλων σταρ του ποδοσφαίρου. Επιπλέον, το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο της όλης στάσης του Μαραντόνα συμπληρώθηκε με την συνάντηση του με τις απελευθερωτικές ιδέες-και με την συναναστροφή του με τον βασικό πυλώνα της εθνοανεξαρτησιακής πάλης στην Λατινική Αμερική, τον Φιντέλ Κάστρο, αλλά και με τον Ούγκο Τσάβες.

Κάπως έτσι έχουμε σήμερα την χαρά να υποδεχτούμε αυτή την τοποθέτηση του για τις κρίσιμες εξελίξεις στην Βενεζουέλα, εκεί που ο λαός της δίνει μια κορυφαία μάχη ώστε να παραμείνει ενωμένη σαν έθνος-κράτος που κάποτε επιχείρησε να αμφισβητήσει την κίνηση της Ιστορίας. Σαν έθνος-κράτος που επιχείρησε σε εποχές ιδεολογικοπολιτικής και οικονομικής απομόνωσης, να συμβάλει σε περιφερειακές και δια-περιφερειακές ενώσεις ανταγωνιστικές προς τα πιο σκοτεινά και επικίνδυνα εξουσιαστικά κέντρα που εμφανίστηκαν στην παγκόσμια ανθρώπινη Ιστορία.

Η σημερινή δήλωση του Μαραντόνα, απλή και σαφέστατη-φανταζόμαστε πως αυτή η δήλωση θα κυκλοφορήσει πολύ στο εγχώριο μιντιακό σύστημα-όπως, ιδιαίτερα, η αναφορά από τον πιο άριστο του ποδοσφαίρου για την ανάγκη συλλογικής υπεράσπισης της σημαίας της κοινωνικής δικαιοσύνης. Τι, όχι;

"Είμαστε Τσαβίστας μέχρι θανάτου. Και όταν ο Μαδούρο διατάζει, ντύνομαι σαν στρατιώτης για μια ελεύθερη Βενεζουέλα για να παλέψω απέναντι στον ιμπεριαλισμό και σε όσους θέλουν να μας πάρουν τις σημαίες μας, που είναι το πιο ιερό πράγμα που έχουμε.

Ζήτω ο Τσάβες!!!

Ζήτω ο Μαδούρο!!!

Ζήτω η επανάσταση!!!

Ζήτω οι αληθινοί Βενεζουελάνοι, όχι αυτοί που αναμειγνύονται με τη δεξιά.

Ντιέγκο και Ρόσιο"

Αξίζει πραγματικά να δείτε το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου

Somos chavistas hasta la muerte. Y cuando Maduro ordene, estoy vestido de soldado para una Venezuela libre, para pelear contra el imperialismo y los que se quieren apoderar de nuestras banderas, que es lo más sagrado que tenemos.
Viva Chávez !!!!
Viva Maduro!!
Viva la revolución!!!
Vivan los venezolanos de pura cepa, no los venezolanos interesados e involucrados con la derecha.
Diego y Rocío.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Siamo chavisti fino alla morte. E quando Maduro ordina, io mi vesto da soldato per un Venezuela libero, per combattere contro l'imperialismo e quelli che tentano di impossessarsi della nostra bandiera, che è la cosa più sacra che abbiamo.
Viva Chávez !!!!
Viva Maduro!!
Viva la rivoluzione!!!
Viva i venezuelani veri, non quelli interessati e coinvolti con le politiche di destra.
Diego e Rocio.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

We are chavistas until death. And when Maduro orders, I am dressed as a soldier for a free Venezuela, to fight against the imperialism and those who want to take our flags, which is the most sacred thing we have.
Viva Chávez!!!
Viva Maduro!!!
Long live the revolution!!!
Viva the true Venezuelans, not those interested and involved with the political right.
Diego and Rocio.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου