Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ


Μήπως την προδοσία του Γιωργάκη

την ακολουθεί Συνταγματικό Πραξικόπημα του Αντωνάκη;


Κι όμως, αυτός ο Αντωνάκης, που δεν γνωρίζει αυτά τα απλά —τα οποία περιγράψαμε—, εμφανίζεται τώρα σαν αναμορφωτής του ίδιου του Πολιτεύματος. Τα μάτια του δεν ξέρει να βγάλει, προτάσεις για συνταγματικές αλλαγές προτείνει. Ο αγράμματος της Μασαχουσέτης μέχρι και αλλαγή του Πολιτεύματος προτείνει. Προτείνει να πάμε από την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία στην Προεδρική Δημοκρατία. Ο κακομοίρης ο Αντωνάκης προφανώς δεν γνωρίζει ότι τα Πολιτεύματα δεν αλλάζουν έτσι απλά. Με αίμα αλλάζουν τα Πολιτεύματα, γιατί με αίμα επιβάλλονται ...Με αίμα υποχρεωτικά, γιατί το κάθε Πολίτευμα έχει τους δικούς του "εκλεκτούς" και αυτούς "επιδοτεί" εις βάρος όλων των άλλων.
Το σημερινό Πολίτευμα, όσο κι αν το έχουν "νοθεύσει" τα κουτορνίθια των Κολεγίων, είναι δημοκρατικό. Κυρίαρχος είναι ο λαός, άσχετα αν δεν το εκμεταλλεύεται στον βαθμό που μπορεί, τον συμφέρει και βέβαια πρέπει για τη Δημοκρατία. Είναι Κυρίαρχος, γιατί την εξουσία την ασκεί ένας πρωθυπουργός, ο οποίος εκλέγεται από τον λαό και ελέγχεται απόλυτα από μία Βουλή, η οποία εκλέγεται επίσης από τον λαό. Ο κάθε Έλληνας μπορεί να δημιουργήσει κόμμα και να διεκδικήσει την εξουσία και ο κάθε Έλληνας μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές και να διεκδικήσει θέση στη Βουλή.
Σήμερα αυτό το Πολίτευμα απλά υπολειτουργεί, γιατί οι εξουσίες των Γιωργάκηδων και των Αντωνάκηδων διαπλέκονται και το βραχυκυκλώνουν. Επειδή όμως δεν λειτουργεί εξαιτίας τους, δεν σημαίνει ότι είναι και λάθος ...Δεν σημαίνει ότι θα νοσταλγήσουμε τον φασισμό, επειδή η Τρέμη και ο Καψής μάς λένε ότι η Δημοκρατία ταυτίζεται με τον Γιωργάκη και τον Αντωνάκη. Αυτούς, που καταλύουν το Σύνταγμα, προσπαθείς να εντοπίσεις και να τιμωρήσεις και δεν αλλάζεις το Πολίτευμα.
Αντίθετα, στην Προεδρική Δημοκρατία —που προτείνει ο Σαμαράς— τα πράγματα δεν είναι τόσο σαφή και βέβαια δημοκρατικά. Ο Πρόεδρος μπορεί να εκλέγεται θεωρητικά από τον λαό, αλλά θα φέρει μια εξουσία, η οποία λειτουργεί "παράλληλα" με αυτήν της Κυβέρνησης και της Βουλής και άρα ανεξέλεγκτα. Επειδή πρόκειται περί φυσικού προσώπου, το πλεονέκτημα της εξουσίας του στην πραγματικότητα το εισπράττουν αυτοί, οι οποίοι μπορούν με τα μέσα τους να "παράγουν" υποψήφιους Προέδρους και άρα οι διαπλεκόμενοι. Η εξουσία του Προέδρου, δηλαδή, "αφαιρείται" από τον λαό και περνάει απευθείας στους διαπλεκόμενους. Αν, δηλαδή, σήμερα οι διαπλεκόμενοι και οι τραπεζίτες είναι πανίσχυροι, ελέγχοντας τις σχετικά ακριβές πολυπρόσωπες κομματικές ηγεσίες, στο μέλλον θα γίνουν ακόμα πιο ισχυροί, ελέγχοντας τους φτηνούς Προέδρους.
Αν σήμερα ο λαός έχει μια μικρή δυνατότητα ελέγχου, στην προεδρική δημοκρατία αυτήν τη χάνει. Οι Πρόεδροι θα δίνουν λογαριασμό μόνον στα αφεντικά τους και άρα όχι στον λαό. Θα μπλοκάρουν όποια διαδικασία δεν συμφέρει αυτά τα αφεντικά και στην πραγματικότητα θα κάνουν τους "διαπλεκόμενους" ισότιμους "συνεταίρους" με τον λαό. Η πατρίδα μας θα πάψει αν ανήκει στους Έλληνες αποκλειστικά και θα ανήκει σε ένα μεγάλο μέρος της στο Κολέγιο και σε όσους βρίσκονται "πίσω" από αυτό.
Απλά πράγματα. Με τον έλεγχο των ΜΜΕ από τους διαπλεκόμενους αυτή η προεδρική δημοκρατία δεν διαφέρει σε τίποτε από μια βασιλευόμενη δημοκρατία. Μια βασιλευόμενη δημοκρατία, που η ιδιομορφία της θα περιορίζεται στο γεγονός ότι στον "θρόνο" της δεν θα υπάρχουν πραγματικοί βασιλείς, αλλά θα εναλλάσσονται εκ περιτροπής οι εκλεκτοί των διαπλεκομένων ...Οι ίδιοι γόνοι των ίδιων οικογενειών, που στη Μεταπολίτευση παρίσταναν τους κομματάρχες. Να μην μας φανεί παράξενο αν αυτήν τη θέση την έχουν υποσχεθεί στη Ντόρα, η οποία μας απειλεί ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική και μέρα-νύχτα στηρίζει τα Μνημόνια και τους τοκογλύφους. Μιλάμε για μια μοναρχική "δημοκρατία", στην οποία ο λαός μοιράζεται κράτος και εξουσία με έναν παράγοντα τον οποίο δεν ελέγχει και ο οποίος λειτουργεί με βάση τη δική του βούληση, κρίση και βέβαια ιδιωτικά συμφέροντα.
Γιατί το κάνει αυτό ο Σαμαράς; Για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι αυτό επιβάλουν τα συμφέροντα της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης ...Γιατί αυτό επιβάλουν τα συμφέροντα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ...Γιατί αυτό τού έδωσαν εντολή να κάνει οι "βαρόνοι" της ελληνικής κοινωνίας. Δεν τους συμφέρει πλέον όλους αυτούς η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Διεκδικούν ένα μεγάλο κομμάτι τής Ελλάδας και θέλουν το αντίστοιχό του και σε θεσμική εξουσία. Αν αποσπάσουν το σημερινό δημόσιο κεφάλαιο, δεν έχουν λόγο να μοιράζονται την εξουσία με τον λαό, γιατί θεωρούν ότι απειλούνται. Αν αδικήσουν τον λαό με τη λεηλασία και αφήσουν την εξουσία στον λαό, είναι βέβαιο ότι σε κάποια στιγμή θα χάσουν αυτά, τα οποία σήμερα απέσπασαν ...Θα χάσουν νόμιμα αυτά, τα οποία απέκτησαν παράνομα.
Όλοι αυτοί πλέον δεν έχουν λόγο να στηρίζουν την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Όχι μόνον δεν έχουν πλέον κέρδος από αυτήν, αλλά τους κοστίζει ακριβά. Ό,τι είχαν να πάρουν με τη Διαφθορά και τον κομματισμό του κράτους, το πήραν ...Τα "ξεζούμισαν" τα κυρίαρχα κόμματα του δικομματισμού. Ό,τι είχαν να πάρουν από αυτά, το πήραν. Τώρα τους είναι άχρηστα. Δεν έχουν αξία στην νέα εποχή. Απλά πράγματα. Τα κόμματα μέχρι τώρα τους ήταν χρήσιμα, για να ελέγχουν τον λαό και την εξουσία και αυτό γινόταν εύκολα για όσο διάστημα υπήρχε δημόσιο κεφάλαιο ...Για όσο διάστημα οι εκλεκτοί τους κομματάρχες μέσω αυτού του κεφαλαίου έκλεβαν, αλλά και διόριζαν κομματικούς στρατούς, για να μονιμοποιούνται στην εξουσία.
Τώρα, που το δημόσιο αυτό κεφάλαιο ξεπουλιέται, δεν τους συμφέρει ο κομματισμός, γιατί δεν τους δίνει το αντίστοιχο κέρδος και ταυτόχρονα έχει πολύ μεγάλο κόστος. Το χειρότερο όμως είναι ότι μέσα στους "απλωμένους" μηχανισμούς τους φιλοξενεί δυνάμεις, οι οποίες μπορεί να γίνουν επικίνδυνες ...Μηχανισμοί, οι οποίοι μπορούν να δώσουν σε κάποιους δύναμη και φήμη χωρίς τη βοήθεια εκδοτών και καναλαρχών ...Μηχανισμοί, οι οποίοι μπορούν να παράγουν πρόσωπα αρκετά ισχυρά, ώστε να ανατρέψουν τους προδότες και να διεκδικήσουν την εξουσία.
Αυτή η πιθανότητα —και μόνον που υπάρχει— τους ανησυχεί, εφόσον δεν θέλουν πλέον τον λαό στα "πόδια" τους ...Δεν θέλουν καταστάσεις, που δεν ελέγχουν οι ίδιοι ...Καταστάσεις, που δεν τους δίνουν το πλεονέκτημα ή τη δυνατότητα εκβιασμών. Η απόφαση, δηλαδή, του Γιωργάκη να κυβερνά με μια παρέα του γυμναστηρίου —και στην πραγματικότητα να στραφεί εναντίον του ίδιου του ΠΑΣΟΚ— είναι "άνωθεν" επιβεβλημένη απόφαση. Κάποιοι αποφάσισαν να διαλύσουν τα κόμματα στη συμβατική τους μορφή και αυτό κάνουν. Οι καταστάσεις τούς ευνοούν, γιατί ο κόσμος έχει πραγματικά σιχαθεί τη Μεταπολίτευση και με την άγνοιά του θα μπορούσε να τους εξυπηρετήσει.
Τι τους συμφέρει όλους αυτούς; Αυτό, το οποίο προτείνει ο Αντωνάκης ...Να αποκτήσουν άμεσα ένα μεγάλο μέρος της θεσμικής εξουσίας. Απλά, για να καταλάβει κάποιος τη χρησιμότητα —για τους ίδιους— της πρότασης Σαμαρά, θα πρέπει να γνωρίζει τους στόχους τους και βέβαια τα μέσα που διαθέτουν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους στόχους αυτούς. Τι διαθέτουν οι βαρόνοι; Χρήμα και ΜΜΕ. Τι θέλουν; Να ελέγχουν μονοπωλιακά την εξουσία. Άρα; Άρα τους συμφέρει η προεδρική δημοκρατία. Γιατί; Γιατί μόνοι τους μπορούν να δημιουργούν τους "κατάλληλους" υποψήφιους Προέδρους, οι οποίοι θα προκύπτουν από τα δικά τους Κολέγια. Τους συμφέρει επίσης να περιοριστούν και οι θέσεις των βουλευτών και να λειτουργεί η Βουλή ως ένα "κονκλάβιο" των πλούσιων και ισχυρών παραγόντων, οι οποίοι θα εκλέγονται πέρα και πάνω από τα κόμματα ...Έτσι απλά.
Ποιος θα τους συναγωνιστεί όλους αυτούς τους έχοντες και κατέχοντες; Όποιον θέλουν θα τον προβάλουν σαν "μεσσία" και όποιον δεν θέλουν θα τον αφήνουν στην αφάνεια. Όποιον θέλουν θα τον χρηματοδοτούν και όποιον δεν θέλουν θα τον αφήνουν να μαζεύει δεκάρες ...Αυτό είναι το μέλλον, το οποίο μας επιφυλάσσουν. Πρόεδροι "χρισμένοι" σε μυστικά γραφεία Διαπλοκής ...Όπως "Αμερική". Κοντά σ' αυτούς και οι βουλευτές του μέλλοντος ...Οι δήθεν περιορισμένοι στον αριθμό για λόγους "οικονομίας". Αυτοί, οι οποίοι ρήμαξαν τον λαό, άρχισαν τώρα να τον "λυπούνται" για τα έξοδα. Για λόγους "οικονομίας" η Βουλή θα γίνει ένα "μαγαζί" μελών της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και υπαλλήλων του Λάτση και του Μπόμπολα.
Αυτό θέλει ο κολεγιόπαις Αντωνάκης. Αυξημένες εξουσίες για έναν Πρόεδρο, ο οποίος θα προκύπτει πάντα ανάμεσα από τους φίλους και τους συμμαθητές του. Θα αποφασίζουν οι Λάτσηδες και οι Μπομπολαίοι ποιον θα προβάλουν και οι χαχόλοι απλά θα ψηφίζουν. Η Τρέμη και ο Καψής θα μας υποδεικνύουν ποιοι είναι οι "άξιοι" και οι "ικανοί" και εμείς θα τρέχουμε να ψηφίσουμε. Μόνοι τους οι ισχυροί θ' αποφασίζουν για τις επιλογές του λαού και ο λαός απλά θα "βοά". Αυτή είναι η "δημοκρατία" που ονειρεύεται ο Αντωνάκης.
Τώρα μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης και τον δεύτερο λόγο, για τον οποίο ο Αντωνάκης επιθυμεί, αλλά και βιάζεται να προτείνει αυτήν την αλλαγή πολιτεύματος ...Φοβάται ...Φοβάται για τις συνέπειες του ρόλου, τον οποίο ο ίδιος έχει αναλάβει ...Φοβάται τόσο για τον συμμαθητή του όσο και για τον εαυτό του. Για όσο διάστημα ο λαός έχει την κυριαρχία, ούτε ο συμμαθητής του αλλά ούτε και ο ίδιος θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.
Αυτοί οι προδότες θα εξασφαλίσουν άπαξ την ησυχία τους μόνον με αυτό το Πραξικόπημα ...Μόνον όταν τα αφεντικά τους θ' αποκτήσουν την πλήρη εξουσία και θα εξασφαλίσουν στα δουλικά τους το ακαταδίωκτο ...Μόνον όταν αυτοί, οι οποίοι θα μας κυβερνούν, θα "παράγονται" από το Μέγκα και τον Αντένα και θα έχουν το "χρίσμα" του Μπόμπολα και της Goldman Sachs. Γι' αυτόν τον λόγο —και εν μέσω τέτοιας μεγάλης οικονομικής κρίσης— ο Αντωνάκης παριστάνει τον "συνταγματολόγο" και παίζει με τα Πολιτεύματα. Φοβάται και προσπαθεί από τώρα να εξασφαλίσει την ατιμωρησία για τη συνενοχή του.
Αυτή είναι Ελλάδα των προδοτών του Κολεγίου ...Η Ελλάδα της φαιδράς πορτοκαλέας ...Η Ελλάδα, που την οικονομία της την έχει αναλάβει ένας "συνταγματολόγος" και την αναμόρφωση του Συντάγματος την έχει αναλάβει ένας "οικονομολόγος" ...Η Ελλάδα του προδότη Παπανδρέου και του συνενόχου του Αντωνάκη, ο οποίος, αν δεν προσέξει, μπορεί να εμφανιστεί ως Πραξικοπηματίας και να σταθεί στο ίδιο εδώλιο με τον συμμαθητή και κολλητό του. 
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετο άρθρο. Μπράβο. Οσοι συντέλεσαν για τη θεμελίωση αυτης της μορφής της Δημοκρατίας μας
    ΔΕΝ ήταν Βλάκες!. Οι Αμερικανοποιημένη και ΑγγλοΣαξωνικοί μιμητές καλύτερα ν αλλαξουν ΠΑΤΡΙΔΑ
    απο το να επιχειρούν ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.
    Σε λίγο θα περάσουν και Νομοσχέδιο Υπόδειξης
    ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή