Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Έκτακτο:Δεν πέρασε από το Βρετανικό Κοινοβούλιο η επέμβαση στην Συρία!


Οι Βρετανοί βουλευτές ψήφισαν αρνητικά στην πιθανή στρατιωτική δράση κατά του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία για την αποτροπή χρήσης χημικών όπλων.

Η  πρόταση της κυβέρνησης νικήθηκε με 285 κατά και 272 υπέρ, με πλειοψηφία  13 ψήφων.

Ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι είναι σαφές το Κοινοβούλιο δεν θέλει δράση και «η κυβέρνηση θα ενεργήσει αναλόγως».

Η απόφαση αποκλείει κατηγορηματικά  Βρετανική συμμετοχή σε κάθε αμερικανικής ηγεσίας ενέργεια ενάντια στο καθεστώς του Άσαντ.

Και έρχεται ως χτύπημα στην αρχή του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είδε αρχικά να αποδυναμώνεται η πρόταση της κυβέρνησης για στρατιωτική δράση, με την άρνηση της αντιπολίτευσης, του Εργατικού Κόμματος που ζήταγε περισσότερες αποδείξεις για την ενοχή του Ασάντ, και κατέθεσαν δική τους πρόταση.

Η πρόταση των Εργατικών, αρχικά για πιθανή δράση μετά από τα σοιχεία που θα παραδώσει ο ΟΗΕ απορρίφθηκε από τους βουλευτές με 114 ψήφους.

Αλλά  σε μια απροσδόκητη τροπή των γεγονότων ΟΙ Βουλευτές απέρριψΑΝ επίσης την πρόταση της κυβέρνησης για τη στήριξη της στρατιωτικής δράσης στη Συρία, εάν υποστηρίζεται από αποδεικτικά στοιχεία από τους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών για τα όπλα, που ερευνούν ισχυρισμούς, ότι το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ είχε χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά αμάχων .



Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2013/08/blog-post_6895.html#ixzz2dP3nfTku

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου