Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Το Μαξίμου «καρφώνει» τη Ζωή – «Θεσμική δυσαρμονία» η στάση της προέδρου
Από το altsantiri


Τον προβληματισμό του για την «θεσμική δυσαρμονία» που προκαλείται από την επιλογή της προέδρου της Βουλής να διαφοροποιείται από τις κυβερνητικές επιλογές, εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με την πρόεδρο της Βουλής, της εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει.

Κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός δέχτηκε σήμερα την Πρόεδρο της Βουλής ύστερα από αίτημά της και πως άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της κ. Κωνσταντοπούλου. Η συνάντηση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τονίζουν ότι η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας.

Κωνσταντοπούλου: Έχουμε διάθεση να διαφυλάξουμε τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ (video)


«Είχαμε μία ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν και από πλευράς κοινοβουλίου και θεσμικών εκπροσωπήσεων σε σχέση με την προστασία των δικαιωμάτων του λαού μας και σε σχέση με τη θωράκιση της δημοκρατίας η οποία δοκιμάζεται στην Ευρώπη με θύμα την Ελλάδα, την ελληνική κυβέρνηση και τον εληνικό λαό», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.

Με τον πρωθυπουργό έχουμε «σχέση συντροφικότητας ειλικρίνειας και η κοινή διάθεση επιθυμία να διαφυλάξουμε τα δίκαια του λαού μας την προοπτική του τόπου αλλά και τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι θα επιθυμούσαν να δουν να διαρρηγνύεται», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Εξέφρασα στον πρωθυπουργό τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την άμυνα της χώρας ως προς τη δαμόκλεια σπάθη του χρέους, είπε και τόνισε ότι «είναι αδιαπραγμάτευτη τη κοινή στράτευση και του πρωθυπουργού και η δική μου στην υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και σε τέτοιες στιγμές που δοκιμάζονται και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις και οι πολιτικές τοποθετήσεις έχει σημασία οι εκπρόσωποι των θεσμών, να μπορούν με ειλικρίνεια και αμεσότητα ακόμη κι αν έχουν διαφορετικές απόψεις να μιλούν με ευθύτητα να συνεννοούνται και να καταλήγουν σε λύσεις» είπε η πρόεδρος της Βουλής.