Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Όταν οι δημοσιογράφοι του MEGA εκβιάζουν το συμπέρασμα πως η κυβέρνηση ήξερε για τις κλειστές τράπεζες (βίντεο)




Στο τέλος του βίντεο ο Πανούσης λέει:
"Έχουμε τρικομματική κυβέρνηση.Είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς σε ένα νομοσχέδιο και άλλο πράγμα να έχεις συντονισμένο,συγκροτημένο ένα άλλο κέντρο εξουσίας" και λέει την πραγματική αλήθεια.
Δεν έχουμε βουλευτές που διαφωνούν ο καθένας για τους δικούς του λόγους αλλά βουλευτές που συνεδριάζουν χώρια από τους άλλους βουλευτές του Σύριζα για το πως θα ψηφίσουν...και αυτό γινόταν και πριν


Από το Κουτί της Πανδώρας


Ενδεικτικά της δημοσιογραφίας που εκβιάζει συμπεράσματα ήταν τα όσα ειπώθηκαν στην πρωινή εκπομπή του MEGA όπου οι δημοσιογράφοι μετέτρεψαν τις γενικόλογες απαντήσεις του Γιάννη Πανούση σε βεβαιότητα πως η κυβέρνηση ήξερε πως η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος θα σήμαινε το κλείσιμο των τραπεζών.

Ο επίμαχος διάλογος μεταξύ του Γιώργου Οικονομέα και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Οικονομέας: Εκεί δεν ξέρατε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες;

Πανούσης: Εκεί, εκεί γίναν όλα.

Οικονομέας: Όταν αποφασίσατε ότι θα πάτε για δημοψήφισμα, η λογική λέει ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να ξέρει ότι θα κλείσουν οι τράπεζες

Πανούσης: Ναι, ναι, ειπώθηκαν όλα αυτά

Οικονομέας: ... Γιατί εκ των υστέρων η κυβέρνηση λέει πως κλείσαν τις τράπεζες ξαφνικά οι ξένοι κι αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση. Γι' αυτό σας λέω ότι δεν είναι τα πράγμτα τόσο απλά.

Η επίμαχη στιχομυθία είναι περί το 4:20:


Από το διάλογο και το κλίμα που επικρατούσε στο στούντιο του MEGA, γίνεται σαφές πως οι δημοσιογράφοι μετέτρεπαν τις σχεδόν μονολεκτικές απαντήσεις του υπουργού σε επιβεβαίωση των θέσεων περί Grexit και καταστροφής που παπαγάλιζαν τα κανάλια από την ώρα της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος και μέχρι την επαχθή συμφωνία της 12ης Ιουλίου. Ακόμα και μετά το αποστομωτικό για τα ιδιωτικά κανάλια 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, οι μεγαλο-δημοσιογράφοι τους επιμένουν να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως το δημοψήφισμα δεν έπρεπε να γίνει.

Πρέπει ωστόσο να επισημανθεί πως κι ο Γιάννης Πανούσης δεν προσπάθησε να εμποδίσει τους δημοσιογράφους του MEGA να βγάλουν αυθαίρετα τα συμπεράσματα που ήθελαν και να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Με το γνωστό του ακαδημαϊκό στυλ που ενίοτε δεν εξυπηρετεί την πολιτική στόχευση, ο υπουργός απέφυγε να διαψεύσει τους δημοσιογράφους, προφανώς με το σκεπτικό πως το σενάριο των κλειστών τραπεζών πιθανότατα ακούστηκε μέσα στο υπουργικό συμβούλιο.

Ωστόσο, το ότι πιθανότατα ακούστηκε ή συζητήθηκε το σενάριο των κλειστών τραπεζών από τους υπουργούς το βράδυ εκείνης της Παρασκευής δεν αναιρεί πως επρόκειτο για το λιγότερο πιθανό σενάριο με δεδομένες τις δημοκρατικές αξίες της Ευρώπης και πως η κυβέρνηση όντως υπολόγιζε πως η ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος θα εγκρινόταν, η ΕΚΤ θα αύξανε τον ELA και το δημοψήφισμα θα γινόταν σε συνθήκες ομαλότητας. Δυστυχώς, ο κ. Πανούσης ολιγώρησε κι έδωσε πάτημα στους δημοσιογράφους του MEGA κι αυτοί, φυσικά, το εκμεταλλεύτηκαν για να εκβιάσουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου