Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Η απάντηση του Γ.Μυλόπουλου στην επίθεση της Αρ.Πλατφόρμας εναντίον του




Από πότε η αριστερή πλατφόρμα απαντά εκ μέρους του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ??
Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος της Μακεδονίας είχε επιφυλάξεις για τον σύριζα...είχε αυτούς υπόψη του


Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Πλατφόρμα για την επίθεσή της στον Μυλόπουλο.Είμαι σίγουρος ότι όταν τελειώσουν με όλους του (άλλους) θα αλληλοφαγωθούν.
Posted by Giannis Athanasios Papas on Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015



Γράφει ο Γιάννης Μυλόπουλος


Η Αριστερή Πλατφόρμα Θεσσαλονίκης μου επιτέθηκε με βαρείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς, με αφορμή το σημερινό μου άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών ( http://www.mylopoulos.gr/node/800 )

Δεν θα σχολιάσω την αντίληψή τους για την κριτική, που αν και κυβερνητική συνιστώσα, θεωρούν την κριτική των πράξεών τους ως παρέμβαση στα εσωκομματικά τους. Ούτε θα αναφερθώ στο πολιτικό ήθος, να μην απαντούν στη δημόσια κριτική με επιχειρήματα, αλλά με μειωτικούς προςωπικούς χαρακτηρισμούς, με βρισιές και συκοφαντίες. Αυτά είναι αναμενόμενα για το ήθος και την πολιτική αντίληψη των συντακτών της ανακοίνωσης.

Εκείνο όμως που δεν είναι αναμενόμενο, είναι το... βάθος της πολιτικής τους ανάλυσης. Έτσι:

1. Σε μια εποχή όπου, λόγω πολιτικής λιτότητας και μνημονίων, έχουν χαθεί 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, αυτοί στοχοποιούν έναν πρύτανη για τις θέςεις εργαςίας που, λόγω υποχρηματοδότησης και οικονομικής ανέχειας, χάθηκαν στο πανεπιστήμιό του. Όταν τους έδειχναν το δάσος, αυτοί κοίταζαν το δάχτυλο...

2. Κατηγορούν έναν από τους πρυτάνεις που αντιστάθηκαν σθεναρά στο νόμο Διαμαντοπούλου που κατήργησε το ακαδημαϊκό άσυλο, για τη, νόμιμη πλέον, δυστυχώς, είσοδο της Αστυνομίας
στα Πανμια.

3. Κατηγορούν τους ψηφοφόρους που ψήφισαν και στηρίζουν σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, το 36% δηλαδή του εκλογικού σώματος, για τις προηγούμενες πολιτικές επιλογές τους. Λες και όλοι εμείς που φέραμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ήρθαμε από... πολιτική παρθενογένεση. Εκτός κι αν σκοπός της συγκεκριμένης επίθεσης είναι η επιστροφή τους στην... ιδεολογική καθαρότητα του 4%!

Κι όλο αυτό το... κυνήγι μαγισσών, συμβαίνει στις 31 Ιουλίου του σωτηρίου έτους 2015...


Στα… χαρακώματα Μυλόπουλος–Αριστερή Πλατφόρμα


Σφοδρότατη επίθεση στον τέως πρύτανη του ΑΠΘ και νυν προέδρου της ΕΡΤ3, Γιάννη Μυλόπουλου, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Αριστερή Πλατφόρμα Θεσσαλονίκης.

Τον χαρακτηρίζει «πρύτανη των απολύσεων των εργολαβικών εργαζομένων στο ΑΠΘ» και υποστηρικτή του Ευάγγελου Βενιζέλου και των «"ένδοξων" ημερών του ΠΑΣΟΚ».

Αφορμή για την επίθεση στάθηκε άρθρο του που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρώην πρύτανης, με τον τίτλο «Η δύσκολη ισορροπία μεταξύ ρεαλισμού και αντίστασης». Στο άρθρο του αυτό, ο κ. Μυλόπουλος επιρρίπτει ευθύνες στην Αριστερή Πλατφόρμα, δίχως, ωστόσο, να την κατονομάζει, κάνοντας λόγο για «αυτοπροσδιοριζόμενη ως "αριστερή" εσωκομματική» που «κινείται στο ίδιο μήκος κύματος» με τις μνημονιακές δυνάμεις.

Στην ανακοίνωσή της, η Αριστερή Πλατφόρμα της Θεσσαλονίκης επισημαίνει με αυστηρό ύφος πως ο. Μυλόπουλος «πάει πολύ να παρεμβαίνει στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ» και τονίζει δηκτικά πως «εύλογα διερωτάται κανείς αν η ενέργειά του αυτή αποτελεί παράγωγο της τοποθέτησής του, ως προέδρου, στην ΕΡΤ3».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μυλόπουλος ήταν αρχική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, στο να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, όμως από τότε τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας είχαν θέσει βέτο, τόσο γι αυτόν, όσο και για τον αντιπρύτανή του, Δ. Παντή. Τελικά, ο μεν καθηγητής Μυλόπουλος επιλέχθηκε για την ΕΡΤ3, ο δε καθηγητής Παντής για τον… ΟΛΘ Α.Ε.

Η ανακοίνωση της αριστερής πλατφόρμας Θεσσαλονίκης


«Πάει πολύ να παρεμβαίνει στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρύτανης των απολύσεων των εργολαβικών εργαζομένων στο ΑΠΘ, που επέτρεψε την είσοδο των ΜΑΤ στο ίδρυμα, βασικός υποστηρικτή του Ευάγγελου Βενιζέλου και των "ένδοξων" ημερών του ΠΑΣΟΚ. Να προκαλεί με απαξιωτικές εκφράσεις περί αυτοαποκαλούμενων αριστερών, όταν μάλιστα εντάσσει τις ριζοσπαστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο μήκος κύματος με τις μνημονιακές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που στηρίζουν αναφανδόν και το νέο 3ο μνημόνιο. Εύλογα διερωτάται κανείς αν η ενέργειά του αυτή αποτελεί παράγωγο της τοποθέτησής του, ως προέδρου, στην ΕΡΤ3».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου