Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015

Χρ. Σπίρτζης:"νέο μιντιακό τοπίο, που δεν θα ελέγχει και δεν θα χειραγωγεί το πολιτικό σύστημα"Τα ΜΜΕ όλα ανεξαιρέτως(και τα τοπικά) πρέπει να αντικατασταθούν από νέα που να είναι ανεξάρτητα από τους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς.


Από το ΚΟΚΚΙΝΟ«Πάμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μιντιακό τοπίο, που δεν θα ελέγχει και δεν θα χειραγωγεί το πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση», δηλώνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Επένδυση» ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.


Σε ερώτηση σχετική με το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, που έχει τεθεί ήδη σε διαβούλευση, ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθαρίζει ότι «όποιος από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες προσφέρει μεγαλύτερη τιμή, δηλαδή περισσότερα έσοδα στο Δημόσιο, θα αποκτήσει άδεια» και θέτει ως στόχο του νομοσχεδίου την «επί της ουσίας διαφάνεια στη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου».

Απευθυνόμενος σε όσους διαφωνούν με το νομοσχέδιο, αναφέρει ότι «αν κάποιοι φοβούνται τον ελεύθερο ανταγωνισμό και δεν θέλουν να πληρώσουν, ας συνεχίσουν να διακινούν μυθεύματα. Δεν πείθουν ούτε τους εαυτούς τους. Εμείς θα υπηρετήσουμε πολιτικές προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος», καλώντας τους τηλεοπτικούς σταθμούς να πληρώσουν τα χρέη τους.

Όσον αφορά στην καθυστέρηση της διαδικασίας ανάδειξης των νέων μελών του ΕΣΡ, ο αναπληρωτής υπουργός υπογραμμίζει ότι «όποιοι καθυστερούν την ανανέωση του ΕΣΡ, έχουν ευθύνες για την καθυστέρηση εφαρμογής και των όσων προβλέπονται στο σχέδιο νόμου. Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που θα λυθεί πολύ σύντομα».

«Θα αναζητηθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ομογενοποίηση στον χώρο των κομμάτων και των δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση, η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές» καταλήγει ο αναπληρωτής υπουργός.