Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Η συγκυβέρνηση που δεν ήρθε

                                      PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ


Το δίδυμο Λαφαζάνη- Ζωής μου θυμίζει το δίδυμο Σαμαρά-Ντόρας
...την βλέπω την μέρα των εκλογών να παίρνει τηλ τον Λαφ και να ζητάει την παραίτησή του.

Πίστευαν πράγματι ότι η Γερμανια δεν θα άφηνε τον Τσίπρα να κάνει εκλογές και έτσι θα τον οδηγούσαν σε συγκυβέρνηση με τα Ποτάμια.Έπεσαν έξω σε όλους τους σχεδιασμούς τους οι γραφιάδες και συμβουλάτορες του Λαφαζάνη...ναι άλλοι του λένε τι να κάνει

...και έτσι έμειναν σύξυλοι όταν παραιτήθηκε ο Τσίπρας κάνοντας τον Λαφαζάνη να επαναλαμβάνει συνεχώς σε κάθε πρόταση του "Αυγουστιάτικα" και "Αυγουστιάτικα" και κάτι να τραυλίζει για αντιμνημονιακή βουλή.Είναι απίστευτα γελοία αυτά που λέει μπροστά στις κάμερες.

Παρακολουθώντας κάποιος άσχετος τα πολιτικά γεγονότα στην Ελλάδα νομίζει ότι ο Τσίπρας έριξε την συγκυβέρνηση Πλατφόρμας-Ζωής

Όταν λες ξεμωραμένε Λαφαζάνη μπροστά στις κάμερες ότι δημοκρατία είναι το αντιμνημόνιο τρίβει τα χέρια του ο Μιχαλοφύρερ

Τελικά δεν είχε άδικο το κκε.
Όταν ο πολιτικός σου λόγος περιορίζετε στα περί προδοσίας και αντιμνημονίου στρέφεις τον απογοητευμένο κοσμάκι στους φασίστες της ΧΑ...και δεν έχεις την στοιχειώδη νοημοσύνη να το πάρεις πρέφα?
Έκανε τεράστια λάθη ο σύριζα σε αυτό τον τομέα αλλά και οι ΑΝΕΛ.

Πάντως η διάσπαση είχε δρομολογηθεί συνωμοτικά ήδη πριν τις εκλογές απλά δεν τους βγήκε ο σχεδιασμός και ευτυχώς αφού ο Αλέξης τους είχε πάρει χαμπάρι αλλά δεν του ήταν εύκολο να πιστέψει ότι ήταν τόσο μοχθηροί...πιστεύω ότι τουλάχιστον στο πρόσωπο της Ζωής είδαμε προσωποποιημένη αυτή την μοχθηρία.
Οι καθοδηγητές της πλατφόρμας έπεσαν έξω σε όλα.
1.Ο Τσίπρας δεν έγινε Παπαδήμος
2.Οι πιστωτές δεν έβαλαν εμπόδια σε προκήρυξη εκλογών
3.Η δραχμή δεν τραβάει δημοσκοπικά και εξαφανίστηκε από τις ατάκες τους
4.Τα ΜΜΕ συνεχίζουν να χτυπάνε τον σύριζα και όχι αυτούς
...και θα έχουμε συνέχεια όταν διαπιστώσουν ότι τα περί προδοσίας γιγαντώνουν την ΧΑ και όχι αυτούς

Τάσος Παππάς στην Εφημερίδα των Συντακτών


Κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα οι πρώην σύντροφοι του Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Λαφαζάνης για εκλογές στα μουλωχτά, για διαδικασίες εξπρές που πλήττουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία, προσβάλλουν τους πολίτες και υποβαθμίζουν την ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Μπορεί να έχουν δίκιο. Ας αφήσουμε κατά μέρος το γεγονός ότι συντάσσονται με τα κόμματα της άλλης, της μνημονιακής, αντιπολίτευσης-αυτό δεν είναι κατ' ανάγκην κακό και κατακριτέο-ωστόσο και οι δύο δεν νομιμοποιούνται σήμερα να φωνάζουν, να οργίζονται και να το παίζουν τιμητές γιατί δεν έβγαλαν «κιχ», όταν ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να γίνει δημοψήφισμα μέσα σε μία βδομάδα και με ένα δίλημμα σχετικά ασαφές.

Το αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος που διεξήχθη άρον-άρον, επικαλούνται τώρα -ερμηνεύοντας κατά πώς τους συμφέρει το 62%- για να αποδείξουν ότι ο Τσίπρας προδίδει την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό. Στα θέματα αρχών δεν υπάρχει, δεν πρέπει να υπάρχει, σκόντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου