Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Όχι, η γη δεν κινείται γύρω από την κυρία Λίνα Αλεξίου…



...ούτε γύρω από την κόρη της

  • Ακόμα χειρότερα, η έλλειψη προέδρου, ο οποίος έχει ειδικές προνομίες, οι οποίες σήμερα δεν ισχύουν, εμπόδιζε το έργο του ΕΣΡ, κυρίως την άμεση παρέμβασή του σε περίπτωση ανάγκης. Όπως για παράδειγμα, το φαινόμενο που παρατηρήθηκε παραμονές του δημοψηφίσματος, συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός να έχει ενημερωτική εκπομπή και μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ θα μπορούσε με ένα τηλεφώνημα να διακόψει την εν λόγω εκπομπή «στον αέρα».

Από το altsantiri.gr


Η διασύνδεση του ΕΣΡ με τα συμφέροντα της διαπλοκής, αποκαλύπτεται καθημερινά και με κάθε τρόπο…
Μετά τη στάση υπέρ των καναλαρχών και κατά του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, η αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης , Λίνα Αλεξίου, η οποία απομακρύνεται από τη θέση της καθώς έχει λήξει η θητεία της ίδιας και άλλων μελών, σε συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε αντισυνταγματική τη διάταξη για την αυτοδίκαιη λήξη της θητείας των μελών των ανεξάρτητων αρχών, που έχουν συμπληρώσει την αρχική τους τετραετία. Επιτέθηκε μάλιστα προσωπικά εναντίον του αρμόδιου υπουργού Ν.Παπά, κατηγορώντας τον ότι «καταργεί τις Ανεξάρτητες Αρχές»!

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική : Μετά από 13 χρόνια λειτουργίας του ίδιου ΕΣΡ, το Δ.Σ. ως υπόσταση είναι παράνομο και εξαιτίας αυτού, το συμβούλιο της Επικρατείας έχει ήδη ακυρώσει αποφάσεις του, επειδή η θητεία των μελών είναι εξαετής, μη ανανεώσιμη και η παράτασή της δεν μπορεί να ξεπερνά το εξάμηνο (ν. 4055/2012). Αυτό έγινε για να ενισχυθεί η ανεξαρτησία αρχών όπως το ΕΣΡ και να δώσει τέλος στο φαινόμενο των διαδοχικών παρατάσεων θητείας, που παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο στο ΕΣΡ ο νόμος δεν εφαρμόστηκε ποτέ και το εξάμηνο ανανεώθηκε επτά φορές μέχρι τις 15 Απριλίου του 2015.

Τότε μόνο αποχώρησαν τα τρία μέλη που είχαν ήδη συμπληρώσει οκταετία και δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ, με ευθύνη της Βουλής, με αποτέλεσμα το ΕΣΡ να μην έχει νόμιμη συγκρότηση από τις 15 Οκτωβρίου και μετά.

Ακόμα χειρότερα, η έλλειψη προέδρου, ο οποίος έχει ειδικές προνομίες, οι οποίες σήμερα δεν ισχύουν, εμπόδιζε το έργο του ΕΣΡ, κυρίως την άμεση παρέμβασή του σε περίπτωση ανάγκης. Όπως για παράδειγμα, το φαινόμενο που παρατηρήθηκε παραμονές του δημοψηφίσματος, συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός να έχει ενημερωτική εκπομπή και μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ θα μπορούσε με ένα τηλεφώνημα να διακόψει την εν λόγω εκπομπή «στον αέρα».

Ο ρόλος του ΕΣΡ είναι σημαντικός γιατί κύριο έργο του είναι να ασκεί έλεγχο νομιμότητας και δεν μπορεί να είναι «παιχνίδι» σε επικίνδυνα χέρια.

Το άρθρο 55 του νόμου που ψηφίστηκε το περασμένο Σάββατο δεν τροποποιεί κανέναν άλλο νόμο, δεν φωτογραφίζει, δεν τιμωρεί και δεν επιβραβεύει. Στόχος του είναι να εφαρμοστούν άμεσα οι διατάξεις των νόμων που διέπουν τη λειτουργία του ΕΣΡ και να συγκροτηθεί νόμιμα το ΕΣΡ. Ακριβώς όπως προβλέπεται, από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με αυξημένη πλειοψηφία 4/5.

Η δε σχετικότητά του με το ν/σ στο οποίο περιλαμβάνεται είναι προφανής αφού η μη νόμιμη συγκρότηση του ΕΣΡ καθιστά απαγορευτική την αδειοδότηση των παρόχων περιεχομένου της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής.

Πηγές από το Μαξίμου αναφέρουν πώς δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να σταματήσει η διαδικασία εφαρμογής του νόμου και σχολίαζαν ότι «οι δυνατές κραυγές εκθέτουν αυτούς που τις βγάζουν».

Όχι, η γη δεν κινείται γύρω από την κυρία Λίνα Αλεξίου, ούτε γύρω από τα συμφέροντα της διαπλοκής, τα οποία επιχειρούν ακόμη στο πεδίο του πολέμου με την κυβέρνηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου