Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Προχωράει η παραπομπή δημοσιογράφων για άσκηση προπαγάνδας
Το θέμα δεν πρέπει να ξεχαστεί.
Η μαύρη βδομάδα της δημοσιογραφίας δεν πρέπει να επαναληφθεί.
Ακόμη βουίζει ο εγκέφαλός μου από τις τσιρίδες της Πόπης,της Στάη,της Κάτιας Μακρή και όλους αυτούς που ούρλιαζαν στα  ρεπορτάζ


Από τις τυπολογίες


Προχωράει το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την παραπομπή των τηλεοπτικών δημοσιογράφων που την εβδομάδα του δημοψηφίσματος πρωταγωνίστησαν σε προπαγάνδα. Το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο έχει στοιχειοθετήσει την παραπομπή με πλούσιο ηχητικό και βιντεοσκοπημένο υλικό με τις θέσεις που υποστήριζαν οι δημοσιογράφοι στις τηλεοπτικές εκπομπές. Η παραπομπή αφορά την Όλγα Τρέμη, τον Γιάννη Πρετεντέρη, τη Μαρία Σαράφογλου και τον Μανώλη Καψή από το Mega, τον Σταμάτη Μαλέλη και τον Νίκο Κονιτόπουλο, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου, που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, τον Άρη Πορτοσάλτε και τον Δημήτρη Οικονόμου από τον ΣΚΑΪ και τη Μαρία Χούκλη από τον ΑΝΤ1.

Για άλλους δημοσιογράφους για τους οποίους υπήρχαν επίσης επιστολές διαμαρτυρίας πολιτών δεν στοιχειοθετείται παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Αξίζει να σημειωθεί πως στην ΕΣΗΕΑ εκείνο το διάστημα εστάλησαν περίπου 400 επιστολές διαμαρτυρίας!