Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ο Ρωμανός βάζει ταφόπλακα στο αναρχικό κίνημα στην Ελλάδα



Το κείμενο του Ρωμανού δεν αποτελεί αναρχικό κείμενο αλλά κείμενο φανατικού.
Συνδυάζοντας τον τραγέλαφο των αναρχικών που έδειραν αριστεριστές νομίζοντας ότι είναι του ΚΚΕ βγάζεις αβίαστα το συμπέρασμα ότι ανεγκέφαλοι αποτελούν το κίνημα.
Βαρύ θα μου πει κάποιος το "ανεγκέφαλοι" αλλά όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις μπλοκ του ΚΚΕ από μπλοκ της ΝΑΡ και της Ροσινάντε τι είσαι? Τι είσαι αν εκτελείς τυφλά εντολές χωρίς να κρίνεις από μόνος σου?
Το άλφα σε κύκλο στην Ελλάδα σημαίνει ανεγκέφαλος





Δημήτρης Ψαρράς στην Εφημερίδα των Συντακτών


Δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα στις προτροπές-απειλές που περιλαμβάνονται σε κείμενο των φυλακισμένων Νίκου Ρωμανού και Παναγιώτη Αργυρού που αναρτήθηκε στο athens.indymedia.org την περασμένη Τετάρτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκτοξεύονται παρόμοιες απειλές ενόψει της επετείου από τα δραματικά γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου 2008, αλλά είναι πρωτοφανής η έκταση της βίας που περιγράφεται στην επαγγελία ενός «Μαύρου Δεκέμβρη» («να βάλουμε εμπρηστικούς μηχανισμούς σε φασίστες και αφεντικά, να ανατινάξουμε σπίτια πολιτικών, να πετάξουμε μολότοφ στους μπάτσους»).

Το πραγματικά καινούργιο, όμως, στοιχείο που περιλαμβάνει αυτό το κείμενο είναι η περιγραφή της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου με τρόπο που ουσιαστικά απαλλάσσει τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα από την πράξη του:

«Οχι, δεν επρόκειτο για ένα αθώο παιδί και έναν παρανοϊκό μπάτσο, που βρέθηκαν σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, αλλά για έναν εξεγερμένο νεαρό σύντροφο, που επιτέθηκε σε ένα περιπολικό, σε μια περιοχή όπου οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής ήταν συχνές, και για έναν μπάτσο που περιπολούσε στην ίδια περιοχή και, από μια προσωπική του αντίληψη για την τιμή και την υπόληψη της αστυνομίας, αποφάσισε να αντιμετωπίσει τους ταραξίες μόνος του».

Ο ισχυρισμός ότι ο Γρηγορόπουλος «επιτέθηκε» στο περιπολικό και η περιγραφή του Κορκονέα να μάχεται «μόνος του» για «την τιμή και υπόληψη της αστυνομίας» είναι ασφαλώς ο καλύτερος τρόπος, για να δικαιωθούν οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του αστυνομικού.

Με μεταγενέστερη ανυπόγραφη ανάρτηση, ο ιστότοπος επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, θεωρώντας ότι «το κείμενο παρερμηνεύτηκε» και ότι οι δυο συντάκτες του μιλούσαν «μεταφορικά». Μόνο που πρέπει να είναι κανείς αφελής, για να μην κατανοεί ότι η περιγραφή αυτή θα αξιοποιηθεί από τον υπεράσπιση του Κορκονέα στο Εφετείο που επίκειται.

1 σχόλιο:

  1. Και να φανταστεί κανείς πως κάποτε ξεσηκώθηκε ολοκληρη η χώρα για να σωθεί αυτό το παιδί απο την απεργία πείνας και για να έχει το δικαίωμα να σπουδάσει.
    Κρίμα.
    Ισως κάποιοι δεν αξίζουν την αλληλεγγγύη,γιατί απλά δεν την καταλαβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή