Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Στη δικαιοσύνη κατά της εφήμερίδας τα ΝΕΑ προσφεύγουν Παππάς και Σπίρτζης



Άλλο ελευθερία του τύπου και άλλο ελευθερία της παραπληροφόρησης.
Στην παραπληροφόρηση το δημοκρατικό καθήκον του πολίτη είναι η προσφυγή στην δικαιοσύνη.
Ο δημοσιογράφος δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από άλλους πολίτες.
Και επιτέλους κάντε κάτι με το Μακελειό και κάθε Χίο


Από το periodista.gr

Στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας τα ΝΕΑ για «συκοφαντικό δημοσίευμα» προσφεύγουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή σημερινό άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου που αναφέρεται στην ύπαρξη «κοινού γραφείου των δύο υπουργών για εξυπηρετήσεις». Ο δημοσιογράφος συνδέει τους δύο υπουργούς με την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, για δύο υπουργούς που παρέχουν διευθετήσεις ζητημάτων σε πολίτες «με το αζημίωτο».

Οι κ.κ. Παππάς και Σπίρτζης τονίζουν ότι «τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μας. Αναρίθμητοι χαρακτηρισμοί αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες συνθέτουν ένα εμετικό σκηνικό που χαρακτηρίζει τους εμπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους», σημειώνοντας ότι μπήκαν και εκείνοι «στη σειρά των υπουργών που δέχονται τις προσωπικές επιθέσεις».

Οι δύο υπουργοί, σε κοινή δήλωσή τους, τονίζουν ότι «αυτές οι επιθέσεις είναι συστηματικές και καθόλου ασύνδετες με τα ακόλουθα γεγονότα»:

  • Πρώτο: ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες.
  • Δεύτερο: ελέγχονται από τη δικαιοσύνη τα δάνεια των επιχειρήσεων ΜΜΕ.
  • Τρίτον: εισπράχθηκε το τέλος χρήσης συχνοτήτων για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι:

Η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα προχωρήσει κανονικά.

Όσες πιέσεις και να ασκηθούν, αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη της δε θα παρέμβουν στη δικαιοσύνη για να τους διευκολύνουν τα συγκροτήματα της διαπλοκής.

Ο Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης καταλήγουν:

Εμείς έχουμε συνηθίσει να μας χτυπούν, αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχονται. Καλά θα κάνουν να το συνηθίσουν. Αυτά ως προς την πολιτική. Τα υπόλοιπα στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου