Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ας κλείσουμε την πόρτα στους... τρομοκράτες




Με τέτοιες ενέργειές οι ισλαμιστές τρομοκράτες στο Παρίσι επιχειρούν να διχάσουν τη γαλλική κοινωνία, τους ευρωπαϊκούς λαούς και να υπονομεύσουν τις σχέσεις χριστιανών και μουσουλμάνων και να στρατεύσουν και άλλους τρομοκράτες.


του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο newpost.gr

Αυτοί που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις απιθανότητες, είναι ικανοί να σε πείσουν να διαπράξεις φρικαλεότητες.
Βολταίρος



Οι επιθέσεις στο Παρίσι καταγράφηκαν λίγους μήνες μετά τις επιθέσεις τζιχαντιστών εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo και ενός εβραϊκού πολυκαταστήματος στο Παρίσι με 17 νεκρούς.

Εκείνες τις επιθέσεις είχαν διαδεχθεί και άλλες απόπειρες, επομένως, υπήρχε ο φόβος για μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα, με τα όσα συμβαίνουν στη Συρία.

Μάλιστα στα τέλη Αυγούστου σε ένα τρένο υψηλής ταχύτητας που εκτελούσε δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι το μακελειό είχε αποφευχθεί χάρη στην επέμβαση επιβατών, περιλαμβανομένων Αμερικανών στρατιωτών που έκαναν διακοπές, που κατάφεραν να εξουδετερώσουν έναν άνδρα οπλισμένο με ένα Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι.

Η Γαλλία συμμετέχει ενεργότατα στον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που δρα εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ. Τον Οκτώβριο, η γαλλική Πολεμική Αεροπορία άρχισε να διεξάγει πλήγματα εναντίον στόχων στη Συρία.

Μάλιστα είχε ανακοινωθεί ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle τον Δεκέμβριο θα έπλεε προς τον Κόλπο μετά την αμερικανική απόφαση να κλιμακωθούν οι συμμαχικοί βομβαρδισμοί στη Συρία.

Η πολλαπλή αιματηρή επίθεση στο Παρίσι αν και σόκαρε έρχεται να προστεθεί σε αυτήν της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, του γαλλικού σατυρικού περιοδικού Charlie Hebdo αλλά και με παλαιότερες τυφλές και πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις, όπως αυτή στη Μαδρίτη το 2003 και στο Λονδίνο το 2005.

Αυτό που επιχειρούν με διάφορους τρόπους αρρωστημένα μυαλά είναι να εμφανίσουν αυτές τις σφαγές αμάχων ως “ιερό πόλεμο” εναντίον της δύσης.

Η ισλαμική τρομοκρατία συνδέεται με τους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς της Δύσης και της Ρωσίας αλλά και τα όσα έχουν διαπράξει όλοι αυτοί οι διεθνείς παράγοντες αιώνες στη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το «κουτί της Πανδώρας» της θρησκευτικής-πολιτισμικής εχθρότητας του ισλαμικού φονταμενταλισμού προς τη Δύση και τον δυτικό τρόπο ζωής το άνοιξαν όσοι ασέλγησαν με τον τρόπο τους στην περιοχή.

Η Δύση μπορεί να αντιμετωπίζει το θέμα της ισλαμικής τρομοκρατίας γεωπολιτικά αλλά αυτή στρατηγικά αντιπροσωπεύει μία ασύμμετρη απειλή και καλλιεργεί ιδεολογικά στο έδαφος που έχουν δημιουργήσει οι επεμβάσεις τρίτων τον περιβόητο πόλεμο των πολιτισμών.

Αυτές οι επιθέσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία και σωστή ανάλυση διαφορετικά αυτοί που τις κάνουν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί θα πετύχουν τους στόχους τους. Δεν χρειαζόμαστε νέες σταυροφορίες και είναι προφανές ότι σε αυτό το εφιαλτικό κλίμα μαζικής ανασφάλειας που διαταράσσει την κανονικότητα μπορεί να λειτουργήσει ως όχημα για τη συρρίκνωση των δημοκρατικών ελευθεριών. Να γιγαντώσει ή να προκαλέσει κύμα ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον απλών μουσουλμάνων και βεβαίως να διογκωθεί η επιρροή των ξενοφοβικών κομμάτων.

Τελικά οι έξωθεν παρεμβάσεις στην «Αραβική άνοιξη» δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να μπούμε σε μια σκοτεινή περίοδο που δημιούργησε το τέρας, τους σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που στρέφονται πρωτίστως εναντίον του μουσουλμανικού κόσμου και τον τοπικών πληθυσμών άλλωστε αυτοί είναι οι πρόσφυγες που αναζητούν σωτηρία στη Δύση. Πραγματοποιούν εκκαθάριση εναντίων όσων διαφωνούν με το ιδεολόγημά τους που θέλει να δημιουργήσει χιλιάδες επίδοξους τρομοκράτες– έτοιμους να σκοτώσουν και να σκοτωθούν στο όνομά τους. Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μετά τη δράση τους στις περιοχές σε Συρία-Ιράκ τώρα ενεργοποιούν το σχέδιο τους που θέλει τις δυτικές κοινωνίες προέκταση του πολέμου. Με τέτοιες ενέργειές οι ισλαμιστές τρομοκράτες στο Παρίσι επιχειρούν να διχάσουν τη γαλλική κοινωνία, τους ευρωπαϊκούς λαούς και να υπονομεύσουν τις σχέσεις χριστιανών και μουσουλμάνων και να στρατεύσουν και άλλους τρομοκράτες.

Το θέμα είναι αν θα τους αφήσουμε; Οι μετανάστες δεν είναι τρομοκράτες. Οι μουσουλμάνοι δεν είναι τρομοκράτες όπως άλλωστε οι Χριστιανοί, οι Εβραίοι ή οι Βουδιστές. Ας μην κάνουμε το λάθος της γενίκευσης διαφορετικά θα ανοίξουμε την πόρτα του φασισμού.

Η καταδίκη για τη βία και τον τρόμο από όπου και αν προέρχονται είναι ο θεμέλιος λίθος απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Ας κλείσουμε την πόρτα στους...τρομοκράτες.


Ο ασθενής είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον υγιή. Δεν είναι από τον πιο δυνατό που γίνεται η ζημιά σ’ ένα δυνατό άνθρωπό, αλλά από τον πιο αδύναμο.

Νίτσε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου