Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Διώκονται Τραυλός, Λιακουνάκος και 7 του ΥΠΕΘΑ, για τα «Απάτσι»




Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας, Σπ. Τραυλού, και σε βάρος επτά υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εθν.  Άμυνας άσκησε η Εισαγγελία. Δίωξη και σε βάρος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου. Η υπόθεση αφορά την προμήθεια των ελικοπτέρων τύπου Apache, που έγινε επί κυβέρνησης Σημίτη και υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.




Από το ΚΟΚΚΙΝΟ

Πρόκειται για προμήθεια 12 ελικοπτέρων από την εταιρεία Boeing, που διεκπεραιώθηκε έναντι συμβατικού τιμήματος 594 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την προκαταρκτική έρευνα για τα αντισταθμιστικά οφέλη της σύμβασης διενήργησαν οι επίκουροι εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς, Αντώνης Ελευθεριάνος και Πόπη Παπανδρέου, κατόπιν παραγγελία της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.

Οι διώξεις αφορούν απιστία, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Σε ότι αφορά τη δίωξη εναντίον του Θ. Λιακουνάκου, αυτή έγινε για ηθική αυτουργία κατά συρροή στην απιστία.

Κατά την προκαταρκτική εξέταση διαπιστώθηκε ότι η Σύμβαση 22/2003 υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του υπουργείου Εθνικής Άμυνα, με συνέπειες ζημιογόνες για την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου.

Ο φάκελος έχει σταλεί στη Βουλή, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες και του πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου