Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

17 μαχαιριές σε μέλος του Die Linke από επίθεση ακροδεξιών στη ΓερμανίαΤο έχω πει πολλές φορές ότι η ακροδεξιά δεν ανεβαίνει εκεί που υπάρχει εξαθλίωση του λαού.Αυτή η άποψη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη αφού υποβιβάζει νοητικά τους πολίτες.
Αρκεί να δει κανείς την πραγματικότητα.
Η ακροδεξιά ανεβάζει ποσοστά στις ανεπτυγμένες χώρες του βορρά.
Στην Ιταλία την ακροδεξιά την συναντά κανείς στον ανεπτυγμένο βορρά.
Στην Ισπανία και Πορτογαλία είναι ανύπαρκτη.
Στην Ελλάδα προϋπήρχε της κρίσης(το ΛΑΟΣ είχε τα ποσοστά της ΧΑ) και είναι αλλού οι αιτίες ύπαρξής της(βλ.σταγονίδια)
Στην Γαλλία την ακροδεξιά την ανέβασε η ρητορική του Σαρκοζί αλλά και ο Γαλλογερμανικός άξονας με την Γαλλία σε ρόλο κομπάρσου

Βασική αιτία του φαινομένου είναι η ανοχή του κράτους στον φασισμό
  • Μόνο σε 40 περιπτώσεις οι δράστες έχουν εντοπιστεί ενώ έχουν αποδοθεί κατηγορίες σε μόνο 8 περιπτώσεις και συνολικά το 2015 καταδικάστηκαν μόνο 4 δράστες.Από το indicator.gr


Θύμα στοχευμένης επίθεσης βρέθηκε τη Δευτέρα ο 18χρονος Julian Kinzel, μέλος της τοπικής οργάνωσης του Die Linke στο Βίσμαρ της Γερμανίας. Οι επιθέσεις ακροδεξιάς βίας σημειώνουν κατακόρυφη αύξηση το τελευταίο έτος στη χώρα.

Ο νεαρός δέχθηκε επίθεση από τρεις αγνώστους οι οποίοι τον πλησίασαν αποκαλώντας τον “ομοφυλόφιλο κομμούνι» και “παράσιτο» και στη συνέχεια αφού τον χτύπησαν, τον μαχαίρωσαν 17 φορές. Βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου αφού νοσηλεύτηκε πρώτα σε νοσοκομείο.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Die Linke, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δράστες ήταν μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη περιοχή. Πέρα από τους χαρακτηρισμούς που απέδωσν στο θύμα, οι δράστες φορούσαν ρούχα με την επωνυμία Thor Steinar, μια μάρκα στενά συνδεδεμένη με το νεοναζιστικό φάσμα.

Τα φαινόμενα ακροδεξιάς βίας έχουν αυξηθεί με αλματώδεις ρυθμούς τον τελευταίο χρόνο στη Γερμανία. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της BKA το 2015 και μόνο μέχρι το Δεκέμβριο, διαπράχθηκαν τουλάχιστον 733 εγκλήματα με ακροδεξιό φόντο. Τα περισσότερα αφορούσαν υλικές ζημιές ενώ τουλάχισοτν 68 ήταν περιπτώσεις εμπρησμών.

Μόνο σε 40 περιπτώσεις οι δράστες έχουν εντοπιστεί ενώ έχουν αποδοθεί κατηγορίες σε μόνο 8 περιπτώσεις και συνολικά το 2015 καταδικάστηκαν μόνο 4 δράστες.