Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

«Οικουμενική σούπα, τέλος»...την ρούφηξε όλη ο Κούλης



Αν και εν μέρη έχει δίκιο για το δίλημμα των επόμενων εκλογών: "Δεξιά η Αριστερά" πιστεύω ότι θα έχει και έντονα ταξικό πρόσημο όπως ακριβώς στο δημοψήφισμα(θα γίνω βαρετός αλλά οφείλω να υπενθυμίζω ότι σε αυτό το δίλημμα ο Καραμανλής πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ της διαπλοκής και της πλουτοκρατίας)
Με την διαπλοκή και την πλουτοκρατία η ΟΧΙ?

Ο Κυριάκος δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα διεμβολίζει το ποσοστό του μετώπου του ΝΑΙ που όμως έχει μετρηθεί και είναι 38,7%.Έτσι εξηγείτε η αγχωτική δήλωση της Φώφης ότι τους χωρίζει άβυσσος...όσο η ΝΔ θα πλησιάζει το 38,7% του δημοψηφίσματος τόσο θα μειώνονται τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού

Το καλό με την εκλογή Κούλη είναι ότι δεν θα μπορούν πλέον να κρυφτούν το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ πίσω από την κεντροαριστερά αφού ο λόγος τους θα είναι πανομοιότυπος με αυτόν της Νέας Φιλελέ Δημοκρατίας
...εκτός και αν ο Κούλης δηλώσει κεντροαριστερός

Φώφη δεν αρκεί να δηλώνεις ότι σας χωρίζει άβυσσος από τη ΝΔ πρέπει και να το υποστηρίξεις έμπρακτα γιατί προς το παρόν λέτε ακριβώς τα ίδια




Από το altsantiri.gr


Με την παραπάνω φράση, στη θέση του υπέρτιτλου, κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα «Αυγή», σχολιάζοντας τα νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ουσιαστικά η εφημερίδα «απαντά» στις διαρροές των τελευταίων ημερών, που ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρά στην συγκρότηση «οικουμενικής» υπό την πίεση των δύσκολων ψηφοφοριών που φτάνουν το επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα στη βουλή.

Τα σενάρια αυτά, αν και είχαν εξ αρχής (και με τον πιο απόλυτο τρόπο) απορριφθεί σε όλους τους τόνους από το Μέγαρο Μαξιμού, συνέχιζαν να διακινούνται από γνωστά και μη εκδοτικά συγκροτήματα.

Η εκλογή του νεοφιλελεύθερου Κυριάκου Μητσοτάκη, με την στήριξη των πιο ακραίων εκφραστών από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας θέτει πλέον ξεκάθαρα το δίλημμα που φέρει ο κεντρικός τίτλος στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας: «Αριστερά ή Δεξιά».

Αριστερά ή δεξιά σε όλα τα επίπεδα. Ένα δίλημμα που εκτός από τους πολίτες της χώρας μας, των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απασχολεί πλέον και τους φίλους-μέλη-ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας για το ιδεολογικό πρόσημο που θα αποκτήσει η συντηρητική παράταξη μετά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών.

Παράλληλα, το παραπάνω καθαρά πολιτικό και ιδεολογικό δίλημμα θέτει προ των ευθυνών τους τα λεγόμενα «κεντρώα» κόμματα αλλά και τους πολιτικούς σχηματισμούς που θέλουν να έχουν προοδευτικό πρόσημο στην ρητορική και την πράξη τους.

«Η ανάδειξη του νεοφιλελεύθερου Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. ξεκαθαρίζει το πολιτικό σκηνικό και τις βασικές πολιτικές επιλογές, συμπιέζοντας ιδιαίτερα τα λεγόμενα κόμματα του Κέντρου. Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό δημιουργεί η εκλογή -από τη βάση της Ν.Δ.- του Κυρ. Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος, παρ' ότι ακόμη δεν είναι ορατό ακριβώς ποια θα είναι η «επόμενη ημέρα» της Ν.Δ., αφού οι δυνάμεις που τον ανέδειξαν δεν φαίνεται να είναι πολιτικά ομογενοποιημένες, ενώ οι διαφορές με την ηττημένη καραμανλική πτέρυγα είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς», αναφέρει στο κεντρικό της άρθρο η εφημερίδα, εξηγώντας στη συνέχεια: «Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζεται από το τρίπτυχο «οικογενειοκρατία – νεοφιλελευθερισμός – ακροδεξιά δεκανίκια». Ο νεοφιλελευθερισμός είναι το βασικό χαρακτηριστικό του τόσο για την πέραν του ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά όσο και για το ΠΑΣΟΚ, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων να αντιμετωπίζουν πλέον τα μεγαλύτερα προβλήματα στρατηγικής, καθώς το προηγούμενο διάστημα είτε συμπορεύτηκαν με τη Ν.Δ. είτε φλέρταραν μαζί της μέσω των περίφημων οικουμενικών λύσεων. Μεσοβέζικες επιλογές είναι πλέον δύσκολο να σταθούν, καθώς οδηγούν σε αυτοακύρωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου