Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ο Βενιζέλος μάρτυρας υπεράσπισης του ΔΟΛ που παραδέχτηκε ότι έγραφε ψέματα


  Η διαπλοκή ένωσε τα δυο (αντίπαλα) στρατόπεδα επινοώντας έναν κοινό εχθρό που δεν είναι τίποτα άλλο από τον δικό της εχθρό

Κριτική λέγεται όταν χρησιμοποιείς ψεύτικα στοιχεία ενώ όταν χρησιμοποιείς αληθινά σε σέρνει στα δικαστήρια ο Βενιζέλος...


Από το Κουτί της Πανδώρας


Τον πιο... αξιόπιστο έλληνα πολιτικό επιστράτευσε ο ΔΟΛ για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του, σχετικά με την αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον του ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο λόγος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος κατέθεσε ένορκη βεβαίωση υπέρ των ΔΟΛ ΑΕ, Σταύρου Ψυχάρη, Αντώνη Καρακούση και Βασίλη Χιώτη το Δεκέμβριο του 2015.

Στην ένορκη βεβαίωσή του, ο κ. Βενιζέλος κάνει μνεία στα αναφαίρετα δημοσιογραφικά δικαιώματα για την ελευθερία του λόγου και του Τύπου, έχοντας απ' ό,τι φαίνεται, επιλεκτική μνήμη.

«Αποτελεί καθήκον του Τύπου να ασκεί αυστηρή κριτική στα δημόσια πρόσωπα, να αναδεικνύει τυχόν παραβάσεις των κανόνων δικαίου, αλλά και πολιτικές και δεοντολογικές ανακολουθίες» αναφέρει αρχικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ τονίζει ότι «η νομολογία του Ευρ. Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει θεωρήσει ανεκτή κατά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την εξαιρετικά αυστηρή κριτική, ακόμα και μέσω ακραίων εκφράσεων των Μέσω Ενημέρωσης, κατά πολιτικών και γενικότερα δημοσίων προσώπων».

Ο κ. Βενιζέλος, λοιπόν, φαίνεται πως γνωρίζει καλά το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση του Τύπου να ασκεί κριτική -έστω και με αυστηρό ύφος κάποιες φορές- κατά δημοσίων προσώπων, όμως, αυτή τη γνώση φροντίζει να τη χρησιμοποιεί επιλεκτικά. Πρόσφατο παράδειγμα το εξώδικο που έφθασε στο Hot Doc από τον πρώην υπουργό για την αποκάλυψη (τεύχος 92) που αποδεικνύει ότι το Δημόσιο πλήρωσε (σ.σ. 18 εκατ. ευρώ) και θα πληρώσει (σ.σ. 26 εκατ. ευρώ) την παράνομη απαγόρευση του ανοίγματος καζίνο στη Φλώρινα. Μάλιστα, στο εξώδικό του δεν καταφέρεται κατά της εγκυρότητας των εγγράφων που παρουσιάζει το δημοσίευμα, απλά σημειώνει πως εκτός από τον ίδιο, μερίδιο ευθύνης είχαν κι άλλοι...

Επίσης, στην ένορκη βεβαίωση το ρεπορτάζ του Βήματος υιοθετείται 100%, με τον κ. Βενιζέλο να βασίζει την επιχειρηματολογία του στο ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος παραβίασε το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, όπως ορίζει το άρθρο 81 παρ. 3 του Συντάγματος, δίχως να παραθέτει κάποιο επιπλέον στοιχείο που θα μπορούσε να ενισχύσει τη θέση των εναγομένων.

Την προηγούμενη Κυριακή, το Βήμα και συγκεκριμένα ο Βηματοδότης ενημέρωσε μέσω της στήλης του πως η εκδίκαση της αγωγής, που θα πραγματοποιούταν την προηγούμενη Πέμπτη, πήρε αναβολή για τις 21/5/2016 έπειτα από αίτημα της εφημερίδας για να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Το ερώτημα είναι αν τώρα που τα «μάζεψε» ο ΔΟΛ, θα τα «μαζέψει» κι ο Βενιζέλος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου