Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Αυτόν τον Κούλη τον κερδίζει ο Τσίπρας... με τα χέρια κατεβασμένα!


Ο Κυριάκος  μιλάει ανοικτά για το δικό του αντικοινωνικό όραμα καθώς ξέρει ότι απευθύνεται σε ένα κοινό που επηρεάζεται εύκολα από την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ και το αντισύριζα μένος τους.
Προσπαθήστε να ανοίξετε συζήτηση με ένας ΝεόΔουλο για τα τεκτενόμενα στη ΝΣ και θα δείτε ότι πάντα το γυρνάνε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ξέρουν ότι δεν πρόκειται με πολιτικό λόγο να κερδίσουν τις ψήφους των πολιτών και ποντάρουν στο αντισύριζα που θα βρουν πολλούς συμμάχους(από ΧΑ μέχρι Φώφη και εξωκοινοβουλευτικούς)

  • Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα περισσότερο από αυτά που κάνει συνήθως. Ηταν και πάλι διαβασμένος, έδειξε στην κοινωνία ότι δουλεύει, παραμένει σεμνός και δεν σταματά να φέρνει στη Βουλή τους πολιτικούς του αντιπάλους, να τους εκθέτει. 
  • Γιατί εκεί, στη Βουλή, έχει τη δυνατότητα να μιλήσει στο λαό χωρίς την παρέμβαση κανενός δημοσιογράφου και χωρίς κανέναν παραπλανητικό τίτλο από πάνω. 





Το ΧΩΝΙ κρατάει ο Μάνος Κακλαμάνος: 

Επικοινωνιακά μιλώντας, αυτό που είδαμε χθες το βράδυ στις οθόνες μας ήταν περίπου απρόσμενο, για μένα προσωπικά. Δεν πίστευα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εμφανιζόταν ποτέ τόσο λίγος.
Πόσο μάλλον στην παρθενική του εμφάνιση, με την οποία υποτίθεται ότι καταθέτει και τα διαπιστευτήριά του, ότι διαθέτει ηγετικές ικανότητες. Ποιες ικανότητες; Το μόνο που μπορούσε να διακρίνει κάποιος είναι ο αυτοκτονικός ιδεασμός, που προφανώς τον διακατέχει. Προσωπικά, μου είναι αδύνατο να πιστέψω ότι ο άνθρωπος βγήκε δημόσια και με τον πιο επίσημο τρόπο διαλάλησε σ' όλη την κοινωνία ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει ως Πρόεδρο της ΝΔ είναι σχεδιασμένη πάνω σε τόσο αντιλαϊκά ένστικτα. Μα, στα αλήθεια, που νομίζει ότι απευθύνεται; Οι εκπρόσωποι της λαϊκής δεξιάς που τον ακούν, τι λένε; Θα μου πείτε, πάντα τα ίδια έλεγε. Όμως, τώρα δεν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του. Τώρα εκπροσωπεί όλο το κόμμα, ως Πρόεδρός του.

Και αναρωτιέμαι πραγματικά: Ο Καραμανλής ή οι λεγόμενοι Καραμανλικοί συμφωνούν με την εμμονή του Κυριάκου στις περικοπές στο δημόσιο; Με την εμμονή του στις περικοπές των συντάξεων; Με τη στρατηγική του επιλογή προώθησης της ιδιωτικής ασφάλισης; Στα σοβαρά, θέλουν οι Νεοδημοκράτες έναν τέτοιον αρχηγό; Ετσι θέλουν να κάνουν το κόμμα τους; Θέλουν να βγαίνουν στα καφενεία και να λένε στους φίλους τους ότι είναι καλές οι περικοπές παντού; Για να μη χάσουν οι πλούσιοι και οι ολιγάρχες δήθεν τα κίνητρα για την ανάπτυξη, να τα παίρνουμε πάντα από τους πιο φτωχούς; Θα μπορούν να τα λένε αυτά οι Νεοδημοκράτες στα καφενεία; Η δεν ενδιαφέρει τον Κούλη ο Νεοδημοκράτης του καφενείου; Μα, πόσο εκτός πραγματικότητας είναι αυτοί οι άνθρωποι;

Πώς είναι δυνατόν να χαρακτηρίζει ως «ταξικό μίσος» την αναδιανεμητική λογική της κυβέρνησης, που απαλύνει τον αδύναμο και φορτώνει τα βάρη στους εύπορους; Μπορεί με το «ταξικό του μίσος» να πείσει τους αδύναμους; ΟΧΙ. Και το γνωρίζει αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν τον ενδιαφέρει. Αρα, στρατηγικά πού απευθύνεται; Να το δούμε, όπως το βλέπει και αυτός, με τα δικά του μάτια. Πού ακριβώς απευθύνεται, μ' αυτά που λέει;

Στους πλούσιους, στους λίγους, στους ακραίους, αυστηρά και μόνον. Και είναι αυτό σοβαρή πολιτική επιλογή ενός ανθρώπου, που θέλει να διευρύνει το κόμμα του; Αν ήθελε να το συρρικνώσει και να το απομονώσει, τι θα έλεγε ακριβώς; Αν ήθελε συνειδητά να απευθυνθεί όλο και σε πιο λίγους, τι θα πρότεινε δηλαδή; Να τους εκτελούμε τους φτωχούς;

Και δεν είναι μόνον η ακραία επίδειξη επικίνδυνου αντιλαϊκού νεοφιλελευθερισμού, που πραγματικά εντυπωσιάζει. Είναι και ότι γενικότερα «ο άνθρωπος δεν το έχει», όπως έλεγε και ο Μειμαράκης προεκλογικά.

Τραγωδία η χθεσινή του παρθενική εμφάνιση κόντρα στον Τσίπρα στη Βουλή. Πιάστηκε στα πράσα να λέει ψέματα για τα στοιχεία. Κατάπιε τη γλώσσα του και άφησε να περάσει αναπάντητη η καταγγελία ότι ο νυν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει σήμερα 2 συμβούλους ενώ ο Κυριάκος είχε μόλις... 52! Κατασυκοφάντησε και πάλι τον Κατρούγκαλο για την ιστορία με ΤΟ ΒΗΜΑ αλλά έβαλε την ουρά στα σκέλια, όταν ο υπουργός του απάντησε ότι ΤΟ ΒΗΜΑ είπε στο δικαστήριο ότι θα ανασκευάσει!!! Προσπάθησε να χύσει ειρωνεία αλλά ο ενδόμυχος θεατρινισμός του δεν κατάφερε να πετύχει και πολλά. Και γενικά, μας εξέπληξε... ευχάριστα!

Και ενέτεινε ακόμη περισσότερο την απορία μας, πώς είναι δυνατόν να έβγαλαν αυτόν τον άνθρωπο αρχηγό οι Νεοδημοκράτες. Που μάλιστα επικουρείται από το πιο μισητό στην κοινωνία γαλάζιο στέλεχος, τον Αδωνι! Και έτσι, πλέον, η ΝΔ έχει για ηγετικό δίδυμο... τον ανύπαρκτο και τον μισητό! (Καλά θα πάνε τα πράγματα για τη ΝΔ το 2016. Πάρα πολύ καλά...)

Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα περισσότερο από αυτά που κάνει συνήθως. Ηταν και πάλι διαβασμένος, έδειξε στην κοινωνία ότι δουλεύει, παραμένει σεμνός και δεν σταματά να φέρνει στη Βουλή τους πολιτικούς του αντιπάλους, να τους εκθέτει. Γιατί εκεί, στη Βουλή, έχει τη δυνατότητα να μιλήσει στο λαό χωρίς την παρέμβαση κανενός δημοσιογράφου και χωρίς κανέναν παραπλανητικό τίτλο από πάνω. Για αυτό και το επιδιώκει συχνά. Ειδικά τώρα, που κατάλαβε ότι ο Κούλης είναι τόσο λίγος! Κάθε φορά στη Βουλή, θα είναι γιορτή, το λιγότερο. Και το καλύτερο;

Πότε γίνονται όλα αυτά; Τώρα, που η κυβέρνηση έχει μπροστά της ασφαλιστικό, αγροτικό, φορολογικό. Για οποιαδήποτε κυβέρνηση στον κόσμο, η νομοθετική τακτοποίηση τέτοιων θεμάτων (οι λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις») αποτελεί «καυτή πατάτα». Ειδικά σε μια χώρα, που οι πολίτες της έχουν ήδη επιβαρυνθεί πάρα πολύ.

Όμως, με τέτοιον αντίπαλο, τι έχει να φοβηθεί ο Αλέξης Τσίπρας; Εκείνος λέει ότι κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσουν από τις επιδοτήσεις οι αγρότες και ο Κούλης προτείνει να τους πάρουμε τις επιδοτήσεις από τους λογαριασμούς τους! Ο Τσίπρας ετοιμάζει σχέδια για να μην κοπούν κύριες και επικουρικές συντάξεις και ο Κούλης προτείνει οριζόντιες περικοπές στις κύριες και ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, που σημαίνει ότι θα αφανιστούν!

Και κοιτάξτε να δείτε πώς αλλάζουν οι καιροί!

Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση ήταν αυτή που κανόνιζε με την τρόικα εν κρυπτώ τα νομοσχέδια και μετά προσπαθούσε να τα περάσει στο αβαβά και γρήγορα από τη Βουλή, για να μην τα πάρει χαμπάρι κανείς.

Τώρα, με τέτοιον αντίπαλο, ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει το ακριβώς αντίθετο! Το συμφέρον του είναι να μαθαίνει και να ενημερώνεται ο λαός για το τι λέει η κάθε πλευρά! Γιατί εκεί, στην κοινωνία, κερδίζει τον Κυριάκο, με τα χέρια κατεβασμένα!

Αρκεί ο κόσμος να αντιληφθεί το τι προτείνει ο ένας και τι ο άλλος. Αρκεί ο πολίτης να ενημερωθεί. Τώρα, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος της κυβέρνησης. Να μάθει ο κόσμος ποιον έβγαλαν αρχηγό στη ΝΔ. Και δεν χρειάζεται κάτι άλλο...

Οσο για τους Νεοδημοκράτες, να μείνουν ήσυχοι. Με Κούλη και Αδωνι στην ηγετική ομάδα, πολύ καλά θα πάνε τα πράγματα για τη ΝΔ. Πάρα πολύ καλά....


1 σχόλιο:

  1. Λέμε τώρα.....
    Υπόθεση εργασίας κάνουμε.
    Φαντάσου λέει να κατάφερνε το καλοκαίρι ο Λαφαζάνης με τις διερευνητικές και να σχημάτιζε κυβέρνηση.Να ήταν σήμερα αυτός στην θέση του Τσίπρα!!.
    Μια χαψιά θα τον έκανε ο Κούλης....

    Στάθηκες άτυχος ρε Κούλη.Το είχατε στήσει καλά το σκηνικό,αλλά σας χάλασε τα σχέδια ο λαός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή