Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον Νίκο Γεωργιάδη μετά τις αποκαλύψεις του Hot Doc - Εκτός ΝΔ ο Ν.Γεωργιάδης


Ενημέρωση:
"Εκτός Νέας Δημοκρατίας έφεραν τον Νίκο Γεωργιάδη οι αποκαλύψεις του περιοδικού «Hot Doc» του Κώστα Βαξεβάνη περί εμπλοκής του σε υπόθεση παιδεραστίας."

Παντελώς αναντίστοιχη είναι η αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επιμένει να διατηρεί τον Νίκο Γεωργιάδη στη θέση του υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού, αλλά και στο στενό κύκλο συνεργατών του, τηρώντας σιγή ιχθύος για ένα θέμα που εκτός από δικαστικές και κοινωνικές προεκτάσεις, παίρνει πλέον και πολιτικές.Από το Κουτί την Πανδώρας


Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών για τον Νίκο Γεωργιάδη μετά την διαβίβαση του Hot Doc και των αποκαλύψεων που δημοσιεύει το περιοδικό.

Ο Κώστας Βαξεβάνης συνοδευόμενος από τους δικηγόρους Γιάννη Μαντζουράνη και Γιάννη Απατσίδη κατέθεσε το δημοσίευμα με τα αποδεικτικά στοιχεία που αποκαλύπτουν τη δράση του Νίκου Γεωργιάδη στη Μολδαβία.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Γκύζης διαβίβασε άμεσα τη δικογραφία στη διεύθυνση Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος και συγκεκριμένα στο τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων (Trafficking), προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Mητσοτάκη έχει διαπράξει στο παρελθόν κακουργήματα κατά ανήλικων αγοριών. Ειδικότερα, αν είναι βιαστής ανηλίκων, όπως επίσης αν έχει εκμεταλλευθεί και κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικα αγόρια.

Στα στοιχεία που δημοσιεύονται στο περιοδικό εμφανίζεται 16χρονος να δηλώνει στο Ερευνητικό Κέντρο Δημοσιογραφίας της Μολδαβίας, αλλά και στη διεθνή ΜΚΟ για ζητήματα Trafficking, ''La Strada'', όπως επίσης και στη Διεύθυνση Καταπολέμησης του Trafficking του υπουργείου Εσωτερικών (CCTP) της Μολδαβίας, πως ο Γεωργιάδης του έδωσε 75 ευρώ προκειμένου να του κάνει μασάζ κι εκείνος τον βίασε.

Ο τρόπος και η αμεσότητα που αντιμετώπισε η εισαγγελία την αποκάλυψη του Hot Doc αποδεικνύει τη σοβαρότητα της υπόθεσης.

Παντελώς αναντίστοιχη είναι η αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επιμένει να διατηρεί τον Νίκο Γεωργιάδη στη θέση του υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού, αλλά και στο στενό κύκλο συνεργατών του, τηρώντας σιγή ιχθύος για ένα θέμα που εκτός από δικαστικές και κοινωνικές προεκτάσεις, παίρνει πλέον και πολιτικές.