Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ψυχορραγεί το Σύστημα – Διαπλοκή, διαφθορά, εκβιαστές, ακόμη και«πραξικόπημα»



Ξέρουν ότι μετά την άνοιξη χάνουν την δύναμη που τους δίνει η χρονική συγκυρία των συσσωρευμένων αναστατώσεων.Εκεί κάπου μετά την άνοιξη τελειώνουν όλα για την διαπλοκή και ας φροντίσει η κυβέρνηση να καυτηριάσει κάθε κεφάλι που θα κοπεί για να μην ξεφυτρώσουν άλλα στη θέση τους




Από το ΟΛΥΜΠΙΑ


Ποιοι επιδιώκουν εθνική κρίση και μεθοδεύουν πολιτική αποσταθεροποίηση…

Ανοιχτός πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων και, συγκεκριμένα, μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη.

Μετά το μυθιστορηματικού τύπου δημοσίευμα του Βήματος την περασμένη Κυριακή, που αποκάλυπτε ότι υπήρξαν τέσσερις συναντήσεις του Σταύρου Ψυχάρη με τον Αλέξη Τσίπρα όταν ο τελευταίος ήταν ακόμα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις εκατέρωθεν δηλώσεις-«μπηχτές» που ακολούθησαν αναφορικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων των δύο ανδρών, η ελληνική κοινωνία βλέπει πλέον καθαρά πως ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να κόψει διά παντός τον ομφάλιο λώρο μεταξύ πολιτικής και ΜΜΕ. Οι πληροφορίες από το Μαξίμου λένε πως πρέπει να γίνει σαφής διαχωρισμός μεταξύ των εξουσιών, και τα μέσα ενημέρωσης να επιτελούν μόνο όσα ο νόμος και το Σύνταγμα ορίζουν. Όπως επισημαίνουν άνθρωποι κοντά στον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ανεχτεί άλλο αυτό το καθεστώς που «εθνικοί» εκδότες και μιντιάρχες είχαν επιβάλει εδώ και δεκαετίες στη χώρα.

Άλλωστε, και ο ίδιος στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου ήταν αποκαλυπτικός και έδειξε τις προθέσεις του. Δεν είναι διατεθειμένος να συνδιαλλαγεί με το σύστημα της διαπλοκής και, μάλιστα, όπως τόνισε, δεν εκβιάζεται από «χρυσές εφεδρείες». «Αν θέλει κάτι να πει ο κ. Ψυχάρης, ας πάει στον εισαγγελέα, αφού, όπως μαθαίνω, τώρα τελευταία θα τον επισκέπτεται συχνά…» είπε ο κ. Τσίπρας, υπαινισσόμενος την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί στον εκδότη για τα δάνεια που είχε λάβει χωρίς να υπάρχουν οι εγγυήσεις.

Στο σκληρό μπρα-ντε-φερ μεταξύ Μαξίμου και ΔΟΛ, το Συγκρότημα επιστρατεύει όσες δυνάμεις του έχουν απομείνει και επιχειρεί να συνασπίσει και άλλα Μέσα, σε μια προσπάθεια αντεπίθεσης προς την κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό επιστρατεύονται ακόμη και τηλεπερσόνες-διαπρύσιοι κήρυκες της πολιτικής των Μνημονίων, οι οποίοι δεν διστάζουν να εμπλέξουν ακόμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις σε διάφορα περίεργα σενάρια. Οι κύριοι αυτοί «εξηγούν» στο κοινό την «καταλληλότητα» του στρατού για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης αλλά και για την αντιμετώπιση κοινωνικών αναταραχών που «βλέπουν» να λαμβάνουν χώρα. Άλλωστε, οι περιβόητοι αυτοί δημοσιογράφοι έχουν προεξοφλήσει ότι η οικονομική κρίση σε συνάρτηση με το Προσφυγικό αλλά και τις νέες περικοπές σε συντάξεις που ενδεχομένως να θίξουν μεγάλες κοινωνικές ομάδες, όπως επίσης προεξοφλούν, δεν θα είναι διαχειρίσιμη με «συμβατικούς» τρόπους.

Σε αυτές τις προβοκατόρικες εκτιμήσεις σπεύδουν, μάλιστα, να υπερθεματίσουν «βαθυστόχαστοι» στρατιωτικοί αναλυτές, πολιτικοί επιστήμονες και ό,τι άλλο περισσεύει από το συνωμοσιολογικό ρεπερτόριο. Και, φυσικά, από κοντά σ’ όλο αυτό τον εσμό έρχονται και οι εκβιαστές «δημοσιογράφοι» να δώσουν κι αυτοί με τη σειρά τους μια άλλη διάσταση της διαπλοκής και της διαφθοράς, με τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που φεύγουν από τις ΔΕΚΟ και περνούν σε ανύπαρκτα sites ή έντυπα. Ως προς αυτό, κυβερνητικός παράγοντας έλεγε στα «Επίκαιρα» πως «δεν φτάνει να κοπεί το κεφάλι της διαπλοκής, πρέπει να κόψεις τα πλοκάμια της». Και τα πλοκάμια είναι πολλά και είχαν ανατραφεί και θεριέψει τα τελευταία χρόνια γύρω από το σύστημα των κυβερνήσεων Σαμαρά – Βενιζέλου. Όπως μας τόνιζε, πάντως, ο συγκεκριμένος κυβερνητικός, το Μαξίμου εξετάζει σχέδιο για τη στελέχωση των γραφείων Τύπου τόσο στα υπουργεία όσο και στις ΔΕΚΟ ούτως ώστε να μην στελεχώνονται από δημοσιογράφους, αλλά από επικοινωνιολόγους ή επιστήμονες, προκειμένου να μην υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ εκτελεστικής εξουσίας και Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου