Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Καραμέρος για Πατούλη: Γυρνά με μια σύριγγα στο χέρι και εμβολιάζει προσφυγόπουλα στις κάμερες



Τουλάχιστον ο Πατούλης δεν πέρασε στην απέναντι όχθη όπως έκαναν αρκετοί γαλάζιοι δήμαρχοι.
Αυτό έμαθε να κάνει και αυτό κάνει.
Μπορεί να είναι βλαχοδήμαρχος αλλά δεν φτάνει στην σκατοψυχία.
Έστω και για προσωπική ανάδειξη προσφέρει και ας είναι με αυτόν τον άκομψο τρόπο.




Από το Κουτί της Πανδώρας


Κόλαφος κατά του Γιώργου Πατούλη ήταν σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Καραμέρος. Τον κατηγορεί πως δίνει παραστάσεις μπροστά στις κάμερες εκμεταλλευόμενος τα προσφυγόπουλα μην μπορώντας να αντιληφθεί την πραγματικότητα από το «χρυσό του σαλόνι».

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ορμώμενος από ανακοίνωση που έβγαλε ο Γιώργος Πατούλης με αφορμή την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Β’ Αθήνας για προαιρετική συμμετοχή στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από γονείς και μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Ο Γιώργος Καραμέρος χαρακτήρισε «φαινόμενο» τον Πατούλη το οποίο «έφεραν την χώρα έως εδώ και αυτό είναι μια κοινή παραδοχή πέρα από κόμματα και ιδεολογίες».

«Από το χρυσό του σαλόνι είναι δύσκολο να αντιληφθεί την πραγματικότητα και δυστυχώς όσο τα προβλήματα πληθαίνουν τόσο φαίνεται η ανεπάρκειά του», συνεχίζει στο ίδιο ύφος ο αντιπεριφερειάρχης.

Αναλυτικά η υπόλοιπη ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στο site της Περιφέρειας Αττικής:


«Το μοντέλο αυτοδιοίκησης που εφηύρε προκειμένου να υπηρετεί τους προσωπικούς του στόχους για πάνω από 15 χρόνια αποτελεί παρελθόν, αντικείμενο σάτιρας αλλά και έρευνας.

Όπως συμβαίνει και με τα προβλήματα της πόλης του Αμαρουσίου έτσι και στο προσφυγικό είναι επιδεικτικά απών, πλην της θλιβερής του παρουσίας στο λιμάνι του Πειραιά στις 3 Μαρτίου όπου φορώντας λευκή αθλητική φόρμα και μαύρο γυαλί ηλίου εμβολίαζε με το ζόρι για χάρη των καμερών ταλαιπωρημένα προσφυγόπουλα ξεσηκώνοντας τις αντιδράσεις εθελοντών και προσφύγων.

Και μπορεί ο κ. Πατούλης να τριγυρνά με μια σύριγγα στο χέρι, να περιφέρεται στις παρελάσεις φορώντας αμερικάνικες σημαίες για γραβάτα, να πίνει σαμπάνια μέσα σε ταξί διαφημίζοντας «λευκές νύχτες» ή να γίνεται νούμερο επιθεώρησης στο Ράδιο Αρβύλα όσο θέλει. Ως φυσικό πρόσωπο οι πολίτες θα τον κρίνουν. Αρκεί να γράψουν το επώνυμό του στο google και να δουν τις εικόνες.

Όμως, και καθώς ξέμεινε από την εποχή της ευμάρειας σε διάφορα αξιώματα, οφείλει να είναι στοιχειωδώς σοβαρός και χρήσιμος στον θεσμικό του ρόλο στην αυτοδιοίκηση.

Οφείλει να συμβάλλει με προτάσεις και λύσεις όπως κάνει η Περιφέρεια Αττικής τόσο για το προσφυγικό όσο και για μια σειρά ζητημάτων της αυτοδιοίκησης και όχι «να πετάει την μπάλα στην εξέδρα» εκδίδοντάς υβριστικές ανακοινώσεις για όσους προσπαθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου