Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Πήγαινε για θρίαμβο, γνώρισε το Bατερλό!







  • Ο κ. Αλαφούζος καταφέρθηκε και εναντίον νυν και πρώην ανταγωνιστών του. Κατονόμασε τους κ.κ. Μπόμπολα και Κόκκαλη ότι χρησιμοποιούσαν τα μέσα ενημέρωσης για να παίρνουν εργολαβίες του δημοσίου. Ήταν πιο ήπιος όταν αναφέρθηκε στον κ. Βαρδινογιάννη, χωρίς να του αποδώσει ανάλογες σκοπιμότητες, ενώ υποστήριξε ότι αδικήθηκε σε σχέση με το ΑΛΤΕΡ και το MEGA, που πήραν τεράστια ποσά σε δάνεια, χωρίς να μπορέσουν να τα αποπληρώσουν, τη στιγμή που εκείνος δανειζόταν λίγα και τα αποπλήρωνε




Του Προκόπη Αγγελόπουλου στο ΚΟΚΚΙΝΟ


Ο κ. Αλαφούζος παρουσιάστηκε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα με σκοπό να θριαμβεύσει κατά των αντιπάλων του (επιχειρηματιών και πολιτικών), αλλά τελικά - και όπως φάνηκε και από την εξέλιξη της κατάθεσής του - μάλλον υπέστη πανωλεθρία.

Παρουσίασε τον εαυτό του ως αδικημένο τόσο από το πολιτικό σύστημα όσο και από το τραπεζικό, ελάχιστες αποδείξεις, ωστόσο, μπόρεσε να παρουσιάσει, για τους ισχυρισμούς του ότι είναι αδικημένος στον τραπεζικό δανεισμό και ακόμη λιγότερες πειστικές απαντήσεις σε πιεστικά ερωτήματα σχετικά με τον τραπεζικό του δανεισμό και το πολιτικό παιχνίδι που έπαιξε ο ΣΚΑΪ, την περίοδο του δημοψηφίσματος και των Capital Controls, αλλά και πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ασφαλώς, η χειρότερη στιγμή του ήταν η ατυχής και ψευδής, όπως αποδείχτηκε και από τη δική του παραδοχή στη συνέχεια, απόπειρα να εμφανίσει την κυβέρνηση ως διαπλεκόμενη με τις αντίπαλες του στην τελική αναμέτρηση για τις τηλεοπτικές άδειες επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας ότι στελέχη του γραφείου του κ. Παππά βρίσκονται στην εταιρεία του κ. Καλογρίτσα και στελέχη του κ. Καμμένου στην εταιρεία Σαββίδη που διεκδίκησε και έχασε, τελικά, την έγκριση για την τελική λίστα των διαγωνιζομένων. 

Αμέσως μετά τη διακοπή της διαδικασίας επανήλθε για να ζητήσει συγνώμη για τον ισχυρισμό του περί σχέσεων του περιβάλλοντος Παππά με τον κ. Καλογρίτσα στον φάκελο υποψηφιότητας του επιχειρηματία, για να υποπέσει, τελικά, και σε δεύτερο ατόπημα, αναφέροντας το όνομα του Κώστα Αρβανίτη ότι βρίσκεται στα ονόματα που εμφανίζονται στον φάκελο, για να το πάρει και αυτό πίσω, ζητώντας συγνώμη, μετά και την διάψευση που έστειλε στην Επιτροπή ο Κώστας ο Αρβανίτης. 

Ο κ. Αλαφούζος έκανε λόγο για πολιτική δίωξη εναντίον του από την πλευρά της κυβέρνησης, χωρίς, να μπορεί να αναφερθεί σε κάτι συγκεκριμένο. Μίλησε, μάλιστα, για μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπάρχει στις τράπεζες, σύμφωνα με την οποία υποτίθεται ότι τα στελέχη των τραπεζών φοβούνται να δανειοδοτήσουν επιχειρηματίες που δεν είναι αρεστοί στην κυβέρνηση.

Παραδέχτηκε, όμως, ότι ο ΣΚΑΪ έχει ως σταθμός και ως πλειονότητα δημοσιογράφων άποψη η οποία ήταν υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, ενώ δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την μονταζιέρα στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Φάμελλος από την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ σε περσινό ρεπορτάζ με εικόνες από την κατάθεση στεφάνου του Αλέξη Τσίπρα στο Πολυτεχνείου που μπλέχτηκαν με βίντεο από επεισόδια, την ίδια ημέρα, στη Θεσσαλονίκη. Ούτε για την καταγγελία που έκανε ο Βασίλης Λεβέντης ότι δημοσιογράφος του σταθμού τον πλησίασε και τον ρώτησε πόσα πήρε από τον Τσίπρα για να τον υποστηρίξει στον εκλογικό νόμο. 

Ο κ. Αλαφούζος καταφέρθηκε και εναντίον νυν και πρώην ανταγωνιστών του. Κατονόμασε τους κ.κ. Μπόμπολα και Κόκκαλη ότι χρησιμοποιούσαν τα μέσα ενημέρωσης για να παίρνουν εργολαβίες του δημοσίου. Ήταν πιο ήπιος όταν αναφέρθηκε στον κ. Βαρδινογιάννη, χωρίς να του αποδώσει ανάλογες σκοπιμότητες, ενώ υποστήριξε ότι αδικήθηκε σε σχέση με το ΑΛΤΕΡ και το MEGA, που πήραν τεράστια ποσά σε δάνεια, χωρίς να μπορέσουν να τα αποπληρώσουν, τη στιγμή που εκείνος δανειζόταν λίγα και τα αποπλήρωνε. Κατονόμασε και τον κ. Καλογρίτσα, αναφερόμενος σε εγγυητική επιστολή που πήρε από την τράπεζα Αττικής, κάτι που δεν θα συνέβαινε, όπως είπε, για τον ίδιο με την ίδια ευκολία με την Εθνική Τράπεζα.

Κατά τ' άλλα, από τη διαδικασία στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα, μάθαμε ότι ο όμιλος και προσωπικά ο κ. Αλαφούζος, χρωστά 39,5 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως από την Εθνική Τράπεζα (38.536.000 στην Εθνική και 983.000 στην Πειραιώς). Από αυτά τα χρήματα, τα 6,8 εκατομμύρια προέρχονται από προσωπικό δάνειο που έχει λάβει ο κ. Αλαφούζος, για να χρηματοδοτήσει τα μέσα ενημέρωσης του ομίλου.

Σε σχέση με την υπόθεση απόκτησης του seven-Χ, ο Γιάννης Αλαφούζος πλήρωσε 5,5 εκατομμύρια συνολικά για την αγορά και την τακτοποίηση των υποχρεώσεων Μπατατούδη προς την Αγροτική τράπεζα, εργαζομένους και το Δημόσιο. Από τα 5,5 εκατομμύρια μόλις 2,2 πήγαν για την αποπληρωμή μέρους των οφειλών του ομίλου Μπατατούδη στην Αγροτική Τράπεζα.

Απαντώντας ο κ. Γιάννης Αλαφούζος κατέθεσε ότι ο ίδιος ο κ. Μπατατούδης πλήρωσε ποσό προς την Αγροτική ώστε να αποδεσμευτεί το seven x και να προχωρήσει η αγοραπωλησία, ωστόσο, έγινε αντιληπτό ότι δεν αποπληρώθηκε όλο το χρέος του κ. Μπατατούδη προς την Αγροτική Τράπεζα.

Τόσο ο κ. Λάππας, όσο και κ. Νικολόπουλος έκαναν λόγο για εκτιμητή της Αγροτικής Τράπεζας που έκανε εκτίμηση για το Seven-Χ 19 εκατομμύρια. Ο κ. Αλαφούζος, ωστόσο, παρουσίασε στην τράπεζα εκτίμηση από εταιρεία στην οποία είχε την είχε αναθέσει ο ίδιος και έδωσε αξία μηδενική στην εταιρεία, που τότε ήταν στη δεύτερη φάση πτώχευσης.

Πλήρωσε τελικά 2,2 εκατομμύρια για να αγοράσει το κανάλι. Η Αγροτική Τράπεζα, δηλαδή, κατά Λάππα και Νικολόπουλο, δέχτηκε την εκτίμηση που έφερε ο Αλαφούζος και πήρε το κανάλι αντί πινακίου φακής.

Ασφαλώς, από τις στιγμές της 7ωρης κατάθεσης Αλαφούζου, ξεχώρισε η κυνική παραδοχή του κ. Σταμάτη από τη ΝΔ, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε την ΕΡΤ για να μην εργάζονται άνθρωποι σαν την Αννέτα Καββαδία, στην οποία και απευθυνόταν σε οργισμένο ύφος, την οποία χαρακτήρισε φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου