Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Τσακαλώτος,Κοτζιάς και Παππάς «καρφώνουν» Βαρουφάκη: Εισηγήθηκε στον Αλέξη τον Φεβρουάριο να δεχθεί όσα συμφώνησε ο ΣαμαράςΟ Βαρουφάκης συνηθίζει να μας αποκαλύπτει τι σκέφτονται οι άλλοι αλλά όχι τι σκέφτεται ο ίδιος.
Μας έκανε αναλύσεις για το τι σχεδιάζουν οι άλλοι αλλά ποτέ κανείς δεν κατάλαβε τι σχεδίαζε ο ίδιος...αν σχεδίαζε.Πολύ φοβάμαι ότι και οι αναλύσεις του για τους άλλους δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
Είναι σαν τον τζογαδόρο που θεωρεί τον εαυτό του μεγάλο παίκτη αλλά βγαίνει συνεχώς χαμένος από το τραπέζι...προφανώς στο τραπέζι υπάρχουν και άλλοι καλοί παίκτες που δεν καταλαβαίνουν από κολακείες.
Ο Βαρουφάκης υποτιμά τους άλλους νομίζοντας ότι είναι επιρρεπείς στην κολακεία όπως είναι επιρρεπής ο ίδιος.

Διαβάστε ΕΔΩ το άδειασμα που του επιφύλαξε ο Paul Mason σχετικά με το ψέμα που είχε πει ότι το Μαξίμου ήθελε να βγει το ΝΑΙ
Μιλώντας στην ΕΡΤ1, τόσο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς υποστήριξαν ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε προτείνει πέρυσι στον Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει το πρόγραμμα που είχε συμφωνήσει ο Αντώνης Σαμαράς με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ο Νίκος Παππάς είπε χαρακτηριστικά: «Μία ημερομηνία σταθμός ήταν η υπογραφή της δυμφωνίας τις 20 Φεβρουαρίου. Εκεί φτάσαμε με πολλές δυσκολίες γιατί είχαμε πιέσεις στο Eurogroup που προηγήθηκε να συνεχίσουμε με την ολοκλήρωση των υπογεγραμμένων από την κυβέρνηση Σαμαρά. Ήταν από τις πρώτες πολύ σοβαρές δοκιμασίες. Ήταν μία πολύ φρέσκια κυβέρνηση και υπήρχαν εισηγήσεις από το οικονομικό επιτελείο και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουμε τη συνέχιση του υπάρχοντος προγράμματος. Νομίζω θα ήταν μία οδυνηρή επιλογή την οποία ευτυχώς αποφύγαμε και φτάσαμε στην επέκταση εκείνης της συμφωνίας».

Αλλά και ο Νίκος Κοτζιάς κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τον συνάδελφό του, τονίζοντας ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών ήθελε να αποφύγει την οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη σε οικονομικό επίπεδο.


Επιβεβαίωσε και ο Τσακαλώτος στην ΕΡΤ1 τα λεγόμενα του Ν.Παππά απέφυγε όμως να επεκταθεί