Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Ανώτατο στέλεχος του υπ. Παιδείας με πλαστό τίτλο «ντήλερ» των σχολαρχών  • Σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών επανέρχεται για να αποκαλύψει ότι το εν λόγω στέλεχος ήταν κάτοχος πλαστού μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Πιο συγκεκριμένα -και σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας- το συγκεκριμένο υψηλόβαθμο στέλεχος που, όπως προαναφέρθηκε, τα τελευταία χρόνια είχε χειριστεί κρίσιμα θέματα του υπουργείου Παιδείας, είχε «βαφτίσει»  εικοσαήμερο σεμινάριο σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε Master! Την επιβεβαίωση της απάτης έκανε ο ίδιος ο βρετανικός πανεπιστημιακός φορέας. Ο πλαστός τίτλος χρησιμοποιήθηκε για την υπηρεσιακή ανέλιξη του εν λόγω στελέχους ως αποδεικτικό γλωσσομάθειας. Το πιο εξοργιστικό όμως της υπόθεσης είναι ότι το ΣΑΕΠ, το Συμβούλιο δηλαδή Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων που ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, αναγνώρισε τον εν λόγω τίτλο!
Συντάκτης: Χρήστος Κάτσικας στην Εφημερίδα των Συντακτών


Πριν λίγους μήνες η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών κατήγγειλε ότι πρώην ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας μεταξύ άλλων ύποπτων «συναλλαγών», προώθησε το 2013 (όταν υπουργός Παιδείας ήταν ο Κ. Αρβανιτόπουλος) στην τρόικα ως δήθεν έγγραφο του υπουργείου Παιδείας σειρά αιτημάτων του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών των Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ), που είχαν ως στόχο την πλήρη ανατροπή του νομοθετικού καθεστώτος που ίσχυε μέχρι τότε στην ιδιωτική εκπαίδευση και τη μεγιστοποίηση των κερδών τους μέσω απίστευτων παρατυπιών και παρανομιών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Ομοσπονδίας που προέρχονταν από πηγές του εξωτερικού, το ανώτατο αυτό στέλεχος του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Ιδιοκτητών κατέθεσαν από κοινού προς την τρόικα έγγραφο-όνειδος δεκατριών σημείων. Το κείμενο αυτό, που αποτελεί επί της ουσίας λίστα αιτημάτων του ΣΙΕΙΕ, υιοθετήθηκε από το συγκεκριμένο διευθυντικό στέλεχος του υπουργείου και παρουσιάστηκε στην Τρόικα ως πολιτικό αίτημα του υπουργείου Παιδείας!

Στο κείμενο αυτό, αναφέρονταν όλες οι αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που μέχρι τότε ίσχυε για την ιδιωτική εκπαίδευση (θεσμικά, εργασιακά, μισθολογικά, κλπ.) καθώς και μια σειρά αιτημάτων για παράκαμψη της ισχύουσας νομοθεσίας σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν ακόμη και την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν οι ιδιοκτήτες τα κέρδη τους. Το επαίσχυντο αυτό έγγραφο βρίσκεται στην κατοχή της Ομοσπονδίας.

Σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών επανέρχεται για να αποκαλύψει ότι το εν λόγω στέλεχος ήταν κάτοχος πλαστού μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Πιο συγκεκριμένα -και σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας- το συγκεκριμένο υψηλόβαθμο στέλεχος που, όπως προαναφέρθηκε, τα τελευταία χρόνια είχε χειριστεί κρίσιμα θέματα του υπουργείου Παιδείας, είχε «βαφτίσει»  εικοσαήμερο σεμινάριο σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε Master! Την επιβεβαίωση της απάτης έκανε ο ίδιος ο βρετανικός πανεπιστημιακός φορέας. Ο πλαστός τίτλος χρησιμοποιήθηκε για την υπηρεσιακή ανέλιξη του εν λόγω στελέχους ως αποδεικτικό γλωσσομάθειας. Το πιο εξοργιστικό όμως της υπόθεσης είναι ότι το ΣΑΕΠ, το Συμβούλιο δηλαδή Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων που ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, αναγνώρισε τον εν λόγω τίτλο!

Εύλογο το ερώτημα της ΟΙΕΛΕ: Αυτό το πρόσωπο ανέλαβε να εξυπηρετήσει τα ρουσφέτια των σχολαρχών στην τρόικα. Μήπως το ίδιο πρόσωπο χειρίστηκε την υπόθεση των παράνομων τίτλων της Άρτας και των άλλων περιοχών της Ελλάδας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου