Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Δίκη ΧΑ: «Πρότειναν να μας δώσουν χρήματα μετά την επίθεση»
  • Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης ο μάρτυρας υποστήριξε, πως ο φίλος του ο Αχμέτ του είπε ότι κατά τη διάρκεια που ο ίδιος νοσηλευόταν, τον είχε πλησιάσει κάποιος που σχετιζόταν με τους δράστες της επίθεσης, προτείνοντάς του να τους δώσουν χρήματα για να μην προχωρήσει η υπόθεση
Απόπειρα δωροδοκίας με στόχο να μην προχωρήσει η καταγγελία για την επίθεση της Χρυσής Αυγής, ανέφερε στην κατάθεσή του σήμερα ένας από τους Αιγύπτιους ψαράδες. Ο μάρτυρας Αμπουζίντ Εμπάρακ, που στις 12 Ιουνίου 2012 δέχθηκε σφοδρή επίθεση από ομάδα Χρυσαυγιτών στο σπίτι που διέμενε, αναφέρθηκε σε πρόταση από την πλευρά των δραστών να τους δώσουν χρήματα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης ο μάρτυρας υποστήριξε, πως ο φίλος του ο Αχμέτ του είπε ότι κατά τη διάρκεια που ο ίδιος νοσηλευόταν, τον είχε πλησιάσει κάποιος που σχετιζόταν με τους δράστες της επίθεσης, προτείνοντάς του να τους δώσουν χρήματα για να μην προχωρήσει η υπόθεση. Ο μάρτυρας είπε, πως ο φίλος του Αχμέτ - σύμφωνα με τα λεγόμενά του -, αρνήθηκε την πρόταση, απαντώντας πως ο Εμπάρακ Αμπουζίντ, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και θα αποφασίσουν όταν βγει από το νοσοκομείο. Από τότε, υποστήριξε ο μάρτυρας, δεν ξαναέγινε προσέγγιση. Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα.

Από την ΑΥΓΗ