Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Σε απολογία για τις ομοφοβικές δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Μαντίνειας και Κυνουρίας Αλέξανδρος Βασιλόπουλος"Κι άλλοι ιεράρχες μίλησαν και μάλιστα ήταν σκληρότεροι, αλλά δεν ξέρω να τους απήγγειλε κανείς κατηγορία. "

Σε αυτή την πρόταση ο μητροπολίτης είναι αποκαλυπτικός για το ποιος έχει ευθύνη για την άνοδο του φασισμού στην κοινωνία...και δεν είναι τίποτα άλλο από την ανοχή.
Όταν βγαίνουν κάποιοι και εκφωνούν λόγους μίσους και δεν υπάρχει σύσσωμη καταδίκη αυτών των λόγων τότε παίρνουν θάρρος και άλλοι με τα ίδια πιστεύω και απόψεις(οι χαρακτηρισμοί «ανώμαλοι», «άρρωστοι», «κουσούρι» που απευθύνει σε ομοφυλόφιλους πολίτες αποτελούν γνώμη).
Το είδαμε στους διάφορους συλλόγους γονέων,το είδαμε στην Χίο και στην Λέσβο.Το κακό το αντιμετωπίζεις εν τη γενέσει του του ή ακόμη καλύτερα το προβλέπεις πριν εκδηλωθεί.

Μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και κάποιων πολύ αριστερών που όχι μόνο δεν παίρνουν θέση αλλά παίρνουν και την λάθος θέση.

Από τους δεξιούς δεν περιμένα κάτι διαφορετικό
Από τον υποτίθεται προοδευτικό χώρο θα περίμενα έστω και μικρή αντίδραση
Από τον αριστερό χώρο όμως θα περίμενα έντονη αντίδραση

           η ανοχή είναι το φιτίλι για να εκραγεί η βόμβα
Δημήτρης Τερζής στην Εφημερίδα των Συντακτών


«Είναι άνθρωποι της ανωμαλίας και αυτή καταδικάζεται από τη ζωή και την κοινωνία. Τους λυπάμαι, προσεύχομαι να τους συγχωρήσει ο Θεός, να μετανοήσουν, να αλλάξουν τακτική και να γίνουν τίμια μέλη της κοινωνίας μας. [...] Τους αγαπώ, δεν τους εκτιμώ βέβαια, αλλά τους λυπάμαι. [...] Εφόσον εμμένουν στην αμαρτία και στο πάθος τους, είναι καταδικαστέοι. Είναι άρρωστοι, έχουν πάθος. Θα πρέπει να προσπαθήσουν να θεραπεύσουν την αρρώστια τους».

Με αυτά τα λόγια, μεταξύ άλλων, είχε σχολιάσει ο μητροπολίτης Μαντίνειας και Κυνουρίας, Αλέξανδρος Βασιλόπουλος, την ψήφιση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Γι’ αυτά του τα λόγια ο εισαγγελέας Τρίπολης τον κάλεσε σε απολογία για την οποία ο μητροπολίτης πήρε αναβολή, κάνοντας λόγο για εκφοβισμό εις βάρος εκείνων που επιθυμούν να εκφέρουν δημόσια την άποψή τους.

Οι δηλώσεις του μητροπολίτη είχαν γίνει σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. «Η Εκκλησία ακολουθεί τον νόμο του Θεού και την κατάσταση της φύσεως. Ο καθένας που έχει το κουσούρι του δεν μπορεί να το εμφανίζει δημόσια και να μην ντρέπεται», είχε προσθέσει ο άγιος Μαντίνειας.

Ο εισαγγελέας τον κάλεσε για τους χαρακτηρισμούς «ανώμαλοι», «άρρωστοι», «κουσούρι» που έκανε αναφερόμενος σε ομοφυλόφιλους πολίτες

Ο μητροπολίτης χθες έδωσε νέα συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό προκειμένου να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή στα γεγονότα: «Δεν θυμάμαι τι είχα πει τότε», είπε, για να προσθέσει: «Το θέμα είναι και φαιδρό και σοβαρό. [...] Οταν ετοιμάσω το κείμενο της απολογίας μου θα είμαι σε θέση να σας πω περισσότερα. Κι άλλοι ιεράρχες μίλησαν και μάλιστα ήταν σκληρότεροι, αλλά δεν ξέρω να τους απήγγειλε κανείς κατηγορία. [...] Το γεγονός της κατηγορίας σε μένα το ερμηνεύω ως εκφοβισμό των ανθρώπων ώστε να μην αντιλέγουν σ’ αυτά που η Πολιτεία θέλει να επιβάλει. Είναι μια απλή υπόθεση αυτό, το κατά πόσον είναι γεγονός δεν το ξέρω. Κάντε την προσευχή σας για να με ελεήσει ο Θεός τον ίδιο αλλά και την κοινωνία γενικότερα», κατέληξε.

Για τον μητροπολίτη Αλέξανδρο Βασιλόπουλο οι χαρακτηρισμοί «ανώμαλοι», «άρρωστοι», «κουσούρι» που απευθύνει σε ομοφυλόφιλους πολίτες αποτελούν γνώμη και η εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου, σύμφωνα με τον οποίο κατηγορείται απ’ τον εισαγγελέα, είναι εκφοβισμός.

Το καλύτερο, όμως, είναι οι απόψεις του σεβασμιότατου για την ομοφυλοφιλία στους κόλπους της Εκκλησίας. Σύμφωνα με αυτές, δεν γνωρίζει αν υπάρχει κάποιο κρούσμα, αλλά και αν υπάρχει, η Εκκλησία έχει το χάρισμα της αυτοκάθαρσης και απομακρύνει τέτοια στοιχεία απ’ το περιβάλλον της. «Η Εκκλησία αυτοκαθαίρεται χωρίς τυμπανισμούς και πανηγύρια, όπως ένα δέντρο με ξερά κλαδιά, που έρχεται ο χειμώνας και τα κλαδιά φεύγουν μακριά», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου