Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Το come back του Κουβέλη στον ΣΥΡΙΖΑ



Από altsantiri.gr

Και επίσημα πια πραγματοποιήθηκε η επιστροφή του Φώτη Κουβέλη στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, η κίνηση δηλαδή που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από 111 πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε τη συστράτευσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ, ως τον μόνο προοδευτικό πόλο στη χώρα, αλλά και την Ευρώπη.

Η Ε.ΚΙ.Ε.Α. της οποίας προΐσταται ο Φώτης Κουβέλης, αναμένεται να δώσει το «παρών» στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το Σαββατοκύριακο στο γήπεδο Τάε Κβο Ντο, όπως διαφαίνεται και από την ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: Η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συσπείρωση των Αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. Στη χώρα διαμορφώνονται δυο πολιτικοί πόλοι: o ένας βαθύτατα νεοφιλελεύθερος και συντηρητικός και ο άλλος προοδευτικός.

Αυτός ο προοδευτικός πολιτικός πόλος πρέπει να στηριχθεί και να έχει σταθερή την πορεία του, προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας.
Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς αναδεικνύει και προωθεί αυτή τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους και συμπαρατάσσεσαι στην απόκρουση των σχεδίων για «αριστερή παρένθεση» και «δεξιά παλινόρθωση».
Παρακάτω η στιγμή της αποχώρησης της Ανανεωτικής πτέρυγας του Συνασπισμού πριν από έξι χρόνια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου