Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Επιτέλους καταδίκη σε κάθειρξη 15 ετών σε μαϊμού αγρότη στο Ηράκλειο Κρήτης



Αν και δεν είμαι αγρότης ζω σε αγροτική περιοχή οπότε ακούω τα προβλήματα τους με ουδέτερο μάτι.
Οι πραγματικοί αγρότες της περιοχής είναι πυρ και μανία με την κυβέρνηση που δεν κυνηγά τους λεγόμενους "μπανανάδες",αυτούς που έφαγαν του σκασμού από τις επιδοτήσεις εμφανιζόμενοι ως καλλιεργητές εικονικών αγροτικών προϊόντων πχ μπανάνες στον Θεσσαλικό κάμπο.
Αυτοί οι κύριοι έχουν βγει τώρα παγανιά και αγοράζουν χωράφια με τις επιδοτήσεις που έκλεψαν και δεν τους πειράζει κανείς.



Διαβάζω στο candianews.gr

Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης Ηρακλειώτης λυράρης καθώς κρίθηκε ένοχος  για τις κατηγορίες της κακουργηματικής φοροδιαφυγής, της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 57χρονος μουσικός είχε προσκομίσει στην εφορία πλαστά και εικονικά τιμολόγια για "πωλήσεις αγροτικών προϊόντων" ύψους 3.000.000 ευρώ, μέσω των οποίων εισέπραξε επιστροφή ΦΠΑ 245.000 ευρώ.

Ο καταδικασθείς καλλιτέχνης είχε καταθέσει τα τιμολόγια μέσω αγροτικού συνεταιρισμού του νομού Ηρακλείου, η γραμματέας του οποίου ήταν επίσης κατηγορούμενη, αλλά αθωώθηκε καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε δόλος γι αυτήν.


ΠΗΔΗΧΤΟΣ από "ΑΝΩΝΥΜΟ" Ηρακλειώτη λυράρη


Ο πολυτάλαντος λυράρης μας χορεύει τον... ΠΗΔΗΧΤΟ και οικονόμησε τόσα όσα αντιστοιχούν σε 40 κατώτατους μισθούς!

Και με τι "τίμημα";

15 χρόνια κάθειρξη με αναστολή!

Άρα βλέπουμε και έχει ο Θεός. Όλο και κάποια μείωση ποινής θα επιτευχθεί στο Εφετείο και μετά θα πάμε και στον Άρειο Πάγο. Λεφτά βέβαια έχουμε (γιατί δεν νομίζω ότι θα είναι το μοναδικό παραπάτημα του λυράρη)

Μπορεί δε να υπάρξει και καμιά ευεργετική διάταξη, καμία απαλοιφή προστίμων και προσαυξήσεων, καμιά ρύθμιση σε "1000" δόσεις και να επιστρέψει ο άνθρωπος όσα κατά λάθος εισέπραξε.
Και μετά ΟΛΑ ΚΑΛΑ!

Γιατί να ταλαιπωρούμε λοιπόν τον ανώνυμο λυράρη, αφού στο τέλος (σε βάθος χρόνου) θα δικαστεί για κανένα πλημμέλημα που θα έχει παραγραφεί...

Ποιός είναι λοιπόν ο 57χρονος Λυράρης που μας παίζει τον πηδηχτό και μας χορεύει στο ταψί και στην υγειά των κορόιδων;

Ο νόμος προστατεύει την ΑΝΩΝΥΜΙΑ (ΑΝΟΜΙΑ) του;

Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να τον γνωρίζουμε και να μην έχουμε παρτίδες μαζί του; Αφού καθένας από 'μας έχει εξαπατηθεί και πληρώσει για την απάτη που διέπραξε!

Άραγε του κατέσχεσαν την περιουσία του και του χρέωσαν τα παρανόμως από αυτόν εισπραχθέντα μαζί με τόκους και πρόστιμα;

Τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια δεν έχουν όνομα και ΑΦΜ αποδέκτη;

Η συγκατηγορούμενη γραμματέας αθωώθηκε λόγω έλλειψης δόλου. Που σημαίνει ότι είναι μεν ένοχος, δεν καταδικάστηκε δε γιατί το δικαστήριο δεν στοιχειοθέτησε δόλο για την ίδια.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ηρακλείου (που και πάλι δεν κατονομάζεται) δεν φέρει καμία ευθύνη;

Η γραμματέας είναι άραγε και η κατά νόμο Υπεύθυνη του Αγροτικού Συνεταιρισμού ή μήπως πήρε πάνω της την ευθύνη για να μην "ταλαιπωρηθούν" οι Υπεύθυνοι;

Και τέλος. Θα συνεχιστεί το ρεπορτάζ για το τι ακριβώς έχει γίνει και πως εξελίχθηκε μια ακόμη υπόθεση κακουργηματικής πράξης, αλλά κυρίως θα ευαισθητοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Αρμόδιος Υπουργός (και οι Βουλευτές βεβαίως) ή θα συνεχίζουν και άλλοι "λυράρηδες" να μας χορεύουν στο ταψί, όπως έκαναν οι τσιγγάνοι στις μαϊμούδες και στις αρκούδες;

Θέμης Μαγκανάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου