Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

800.000 ευρώ για να αποφυλακίσουν μεγαλέμπορο ναρκωτικών....και τον αποφυλάκισαν

                                                           ΜΑΦΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

Μητσοτάκης, Βορίδης, Αθανασίου οφείλουν να απαντήσουν, η χάρη που ενέκρινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον ισοβίτη έμπορο ναρκωτικών έγινε με εισήγηση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, στενοί συνεργάτες του οποίου κατηγορούνται επίσης ότι ζήτησαν 800.000 ευρώ για να αποφυλακιστεί κρατούμενος, είπε ο Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας Στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά.



«Δημοσιογραφικά η υπόθεση Αθανασίου είναι ξεκάθαρη», είπε ο κ. Βαξεβάνης. «Ας πάμε στην ουσία: ο κ. Αθανασίου μιλάει για σκοπιμότητες, του ΣΥΡΙΖΑ, του Βαξεβάνη, κάνει δίκες προθέσεων. Να μείνουμε στα πραγματικά γεγονότα: το 2014 ο κ. Αθανασίου ως υπουργός Δικαιοσύνης απελευθέρωσε έναν έμπορο ναρκωτικών που ήταν καταδικασμένος σε ισόβια».

Δόθηκε χάρη σε ισοβίτη έμπορο ναρκωτικών με εισήγηση του υπουργού


«Όπως λέει το ίδιο το Συμβούλιο Χαρίτων, η ανάλυση που έχουν κάνει, "είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος" ... γιατί όταν πήρε και την πενθήμερη άδεια, έφυγε στην Ολλανδία με πλαστά έγγραφα. Συνελήφθη, εκδόθηκε στην Ελλάδα και, ενώ έπρεπε να μπει στη φυλακή για παράβαση των προβλεπόμενων, του έδωσε χάρη ο κ. Αθανασίου».

Τώρα «ο κ Αθανασίου βγαίνει και παίζει με τους τίτλους, λέει ότι τη χάρη την έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», συνέχισε ο κ. Βαξεβάνης, διευκρινίζοντας ότι «τη χάρη τη δίνει ο ΠτΔ, υπογράφοντας την εισήγηση που κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης και το Συμβούλιο Χαρίτων, είναι τόσο απλά τα πράγματα ... βεβαίως είναι δικαίωμά του να το κάνει, αλλά τη χάρη τη δίνουμε σε περιπτώσεις που θίγεται το περί δικαίου αίσθημα, σε περίπτωση εγκλήματος που η κοινωνία το συζητά, μπορεί να συμφωνεί, ή να υπάρχουν ηθικά θέματα ... τι δουλειά έχει ο έμπορος ναρκωτικών με τις προβλέψεις περί χάριτος;» αναρωτήθηκε.

Να απαντήσουν τώρα Αθανασίου, Βορίδης, Μητσοτάκης


Πρέπει λοιπόν, τόνισε ο κ. Βαξεβάνης, «να απαντήσει τώρα ο κ. Βορίδης, ο κ. Αθανασίου, ο κ. Μητσοτάκης ... γιατί απελευθέρωσε έναν έμπορο ναρκωτικών, όταν πριν από τέσσερις ημέρες η κρίση υπουργών ότι η απόφαση για την Ηριάννα ήταν σκληρή χαρακτηρίστηκε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη ... αλλά δεν είναι να δίνουμε χάρη σε έμπορο ναρκωτικών».

Σημείωσε πάντως ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν κάλυψε τον κ. Αθανασίου και αυτό δημιουργεί έναν εκνευρισμό, έβγαλε η ΝΔ μία ανακοίνωση περί ανέμων και υδάτων, όχι για τον κ.Αθανασίου».

Στενοί του συνεργάτες φέρονται να ζήτησαν 800.000 ευρώ για να αποφυλακιστεί κρατούμενος


Υπάρχει ένα ακόμη θέμα, κατά τον δημοσιογράφο, το οποίο «αγγίζει τον κ. Αθανασίου: δύο στενοί του συνεργάτες, ο κ. Μπίρμπος (διευθυντής του πολιτικού του γραφείου) και ο κ. Λυμπερόπουλος (σύμβουλος του τότε υπουργού και τώρα αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων) έχουν καταγγελθεί σε ένορκη κατάθεση μάρτυρα ότι ζητούσαν 800.000 ευρώ από το μάρτυρα, μέσω του δικηγόρου του, για να τον βγάλουν από τη φυλακή».

«Μπορεί να είναι κατάπτυστο ψέμα, υπάρχει όμως ένορκη κατάθεση και μιλάμε για δημόσια πρόσωπα ... οφείλουν να απαντήσουν ... αντί αυτού ... βγαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και λέει "Βάλλεται η Δικαιοσύνη". Γιατί βάλλεται η Δικαιοσύνη; Τους πήραμε τηλέφωνο να απαντήσουν και δεν έκαναν καν τον κόπο να ρωτήσουν ποια είναι η καταγγελία ... "ό,τι λένε για εμάς είναι ψέματα" ... αλλά η καταγγελία είναι συγκεκριμένη, πρέπει να βγουν να απαντήσουν και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η ΝΔ και όποιος αποτελεί κομμάτι της πολιτικής πραγματικότητας της χώρας».

«Υπάρχει τρομερή παθογένεια και διαφθορά που δεν μπορεί να καλύπτεται πίσω από τις απειλές του κ. Αθανασίου ή του οποιουδήποτε Λυμπερόπουλου, με μηνύσεις και αγωγές ... να κάνουν ό,τι θέλουν, και χαρακίρι στην πλατεία Συντάγματος, όμως οφείλουν να απαντήσουν».

Δεν είναι θεσμός η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων


Εξάλλου, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών για τη Δικαιοσύνη, ο κ. Βαξεβάνης σημείωσε ότι «οι ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων δεν είναι θεσμός, είναι συνδικαλιστικό, επαγγελματικό σωματείο ... μάλιστα, υπάρχουν τρία τέτοια, απόδειξη ότι η νομή της εξουσίας για όσα σχετίζονται με τη Δικαιοσύνη είναι πολύ μεγάλη υπόθεση και πολλοί τη "λίγουρεύονται" όπως θα έλεγε και ο Άδωνις Γεωργιάδης».

«Ο δικαστής και ο εισαγγελέας είναι θεσμός όταν δικάζουν, στις υπόλοιπες των περιπτώσεων, στο καφενείο ή στο επαγγελματικό τους σωματείο είναι πολίτες ... από ποιον βάλλεται η Δικαιοσύνη, αν όχι από τον εαυτό της; ...  είναι σαν το φίδι που δαγκώνει μόνο τον ξυπόλυτο».

Ας μιλήσουμε με τα πραγματικά γεγονότα: αυτή τη στιγμή ο υπουργός Δικαιοσύνης της ΝΔ κατηγορείται για αυτό το πάρα πολύ σοβαρό πράγμα, απελευθέρωσε έναν έμπορο ναρκωτικών. Οφείλει όλη η πολιτική πραγματικότητα της Ελλάδας να ασχοληθεί με αυτό, δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη χάρη για τέτοιες περιπτώσεις».

Ακούστε όλη την συνέντευξη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου