Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Και ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης είχε μάνα.

Αίσθηση δημιούργησε χτες μια κυρία, μητέρα αστυνομικού, που στεκόταν έξω από τα δικαστήρια της Κοζάνης –στα οποία είχα οδηγηθεί οι τέσσερις συλληφθέντες αναρχικοί- με ένα χαρτί που έγραφε «Και οι αστυνομικοί έχουν μάνες». Οι συγκεντρωθέντες αναρχικοί –που κι αυτοί έχουν μάνες- την αποδοκίμασαν.
Είναι κάπως αστείο πως αυτοί που αποδοκίμασαν τη μητέρα του αναρχικού -που δήλωσε πως είναι περήφανη για τον γιο της-, επιδοκίμασαν τη μητέρα του αστυνομικού.
Βέβαια, από την άλλη, οι περισσότεροι από αυτούς που επιδοκίμασαν τη μητέρα του αναρχικού αποδοκίμασαν τη μητέρα του αστυνομικού.
«Και οι αστυνομικοί έχουν μάνες».
Και ο Χίτλερ είχε μάνα.
Και ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης είχε μάνα.
Και ο Νίκος Σαργκάνης. Αφού του φωνάζανε οι οπαδοί «Γαμιέται στο λιμάνι η μάνα του Σαργκάνη».
Και ο συχωρεμένος ο Γιάννης Κυράστας είχε μάνα. Το ξέρω επειδή του φωνάζανε από την εξέδρα «Γαμιέται για μια πάστα η μάνα του Κυράστα».
Κι εγώ έχω μάνα. Κι εσύ που με διαβάζεις τώρα.
Γενικά –κι αυτό σημειώστε το γιατί αποτελεί μια παγκόσμια αποκλειστικότητα- όλοι έχουμε μάνες.
Μάνα δεν είχαν μόνο ο Αδάμ και η Εύα. Ούτε αφαλό είχαν αυτοί οι δυο.
Όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι έχουμε μάνα.
Όλοι αυτοί οι καριόληδες που βλέπετε εκεί έξω έχουν μάνα.
Κι όλες αυτές οι καριόλες εκεί έξω είναι μάνες. Χώρια που έχουν κι αυτές μάνες.
Βέβαια, στην Ελλάδα, η μάνα είναι θεσμός. Πατρίς, Θρησκεία, Μάνα.
Φυσικά, καμιά μάνα δεν θέλει το παιδί της να γίνει μπάτσος. Εκτός αν είναι γκάου.
Αλλά το βλέπει πως είναι ζαβό, πως δεν μπορεί να δέσει ούτε τα κορδόνια του μόνο του και –αντί να το στείλει στο ίδρυμα- το στέλνει στην Αστυνομία. «Μπάτσος να γίνεις, γιε μου».
Παίζει, βέβαια, ρόλο και η ανεργία. Με τόσους πτυχιούχους άνεργους, τώρα πια πάνε στην Αστυνομία και οι απουσιολόγοι της τάξης.
Ο μπάτσος θα πάρει ένα σίγουρο μισθό και –μόλις δικτυωθεί- θα έχει και τα τυχερά του από εμπόριο ναρκωτικών, σωματεμπορία, λαθρεμπόριο, προστασία νυχτερινών κέντρων, μπράβος του κάθε Λαυρεντιάδη και άλλα πολλά.
Η μητέρα του αστυνομικού στην Κοζάνη δήλωσε πως είναι αριστερή, πως έχει κάνει αγώνες και πως έχει φάει ξύλο από τα ΜΑΤ.
Βέβαια, πάνω απ’ όλα είναι Μάνα. Καρλ Μαρξ-Ελληνίδα Μάνα σημειώσατε 2.
Δεν ξέρω αν ο γιος της είναι ένας από τους αστυνομικούς που βασάνισαν τους τέσσερις αναρχικούς. Ελπίζω όχι. Πάντως, ποτέ δεν είναι αργά να του πει πως το να είσαι αστυνομικός είναι ντροπή και πρέπει να βρει μια τίμια δουλειά.
Η μητέρα του κάθε αστυνομικού πρέπει να ξέρει πως το παιδί της δεν είναι πρόσκοπος. Το παιδί της κάνει μια δουλειά στην οποία κουβαλάει όπλο. Και τα όπλα σκοτώνουν.
Επίσης, όταν φέρεις όπλο, δίνεις το «δικαίωμα» και στον άλλον να έχει όπλο. Κι αν είναι πιο ικανός, θα σε φάει.
Έτσι είναι αυτά. Στο καθεστώς ολιγαρχίας, κρατικής τρομοκρατίας και μαφιοκρατίας που ζούμε, οι μπάτσοι είναι τα σκυλιά των αφεντικών.
Αν οι αστυνομικοί ήταν άοπλοι, θα ήμασταν όλοι στο πλευρό τους. Δεν είναι, όμως.
Επίσης, οι μανάδες των αστυνομικών -αλλά και όλες οι μανάδες και οι πατεράδες- πρέπει να καταλάβουν κάποτε πως η οικογένεια δεν είναι συμμορία. Δηλαδή, επειδή το δικό σου το παιδί έγινε μπάτσος, δεν σημαίνει πως έχει δίκιο σε όλα. Και είναι υπεύθυνο για τις επιλογές του.
Η κάθε μάνα μπάτσου πρέπει να έχει ακούσει το τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου «Άντε και καλή τύχη μάγκες» σε στίχους του Αλέκου Αράπη για τη ληστεία της τράπεζας:
Στο μπάτσο βλέπεις πέρασε μονάχα η κοροϊδία,
να έχει την ψευδαίσθηση πως είναι εξουσία
και τώρα η χήρα του με δύο ορφανά,
με τρεις κι εξήντα σύνταξη, τη μοίρα βλαστημά
και μια άγνωστη αιτία.
Κι επειδή δεν μου κάνει καρδιά να πικράνω καμιά μανούλα, ας τελειώσω με ένα ποίημα:
Μάνα κράζει το παιδάκι,
Μάνα ο νιος και Μάνα ο γέρος,
Μάνα ακούς σε κάθε μέρος,
Α! τι όνομα γλυκό!
http://pitsirikos.net/2013/02/%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%AF%CE%B1/ 

Ποιος χρηματοδοτεί την Χρυσή Αυγή?


Image scaled down
Ο λαγός του συστήματος, ανάλογος με αυτούς των δρομέων μεγάλων αποστάσεων, η Χρυση Αυγή, προσπαθεί τον τελευταίο καιρό να νομιμοποιηθεί στην κοινή γνώμη μοιράζοντας τρόφιμα "μόνο σε Έλληνες", με το σύνθημα "τα λεφτά του λαού γυρνάν στο λαό". Αποδεχόμενοι λοιπόν τις κρατικές επιδοτήσεις, τους παχυλούς βουλευτικούς μισθούς, την προστασία του Κράτους και την ασυλία, παριστάνουν τους "φιλέλληνες" με ξένα κόλυβα, με τα χρήματα δηλαδή των φορολογουμένων.
Σε τι διαφέρει από τους διορισμούς της Νέας Δημοκρατίας ή από τις απευθείας αναθέσεις έργων όλων των κυβερνήσεων στο παρελθόν? Σε τίποτε, εκτός απ' το ότι παλιότερα μοίραζαν ολόκληρους μισθούς, σήμερα μοιράζουν μακαρόνια και πατάτες. Παλιότερα ο κόσμος παρακαλούσε για μια θέση εργασίας, σήμερα παρακαλά για ένα πιάτο φαί. Οι πεινασμένοι που πάνε να προμηθευτούν τρόφιμα από τους συγκεκριμένους πάντα πεινασμένοι θα είναι..Όπως και οι κρατικοδίατοι που έπαιρναν δουλειές απ το δημόσιο, , κρατικοδίαιτοι παρέμειναν μέχρι να κλείσουν οι στρόφιγγες των δανείων και να χρεωκοπήσουν με το κεφάλι ψηλά (δηλαδη με την ιδιωτικη περιουσια σε offshore). Οι δράσεις της Χρυσής Αυγής δεν είναι δράσεις αλληλεγγύης φυσικά, ούτε φιλανθρωπίας, είναι ωμή, λαϊκίστικη εξαγορά συνείδησης με αντάλλαγμα μια μέρα επιβίωσης.
Το ερώτημα που τίθεται είναι:
Που βρίσκει η Χ.Α τα χρήματα?
Θα απαντήσει κάποιος, από την κρατική επιδότηση και από τους μισθούς που παρακρατά ο Μιχαλοφύρερ. Όμως...τρόφιμα μοιράζονταν και προεκλογικά εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, χιλιάδες εφημερίδες τυπώνονταν κάθε μέρα, εκατοντάδες λεωφορεία μετέφεραν τον θίασο του μίσους από πόλη σε πόλη, δίχως καμία κρατική επιδότηση. Επίσης, χρυσαυγίτες πρόσφεραν προεκλογικά χρήματα σε μικρομαγαζάτορες, ακόμη και πληροφορίες για εξαγορά ιστοσελίδων και σελίδων σε κοινωνικά δίκτυα αρχίζουν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, δυστυχώς χωρίς αποδείξεις ακόμη. Για να μην αναφέρουμε τις μοτοπορείες χουλιγκάνων γνωστής ομάδας που της κόστισαν 50 ευρώ το κεφάλι...
Το συμπέρασμα:
Οι νεοναζί, πέρα από τον ύποπτο ρόλο της σχετικά με το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας (μπλόκαρε παρέα με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ την πρόταση για σύσταση επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου), πέρα από τις οφθαλμοφανείς αβάντες στις ρωσικές θέσεις (εδώ και μήνες αρνείται την ύπαρξη σφαγής στην Συρία, μόλις πρόσφατα αναγνώρισε πως υπάρχουν τελικά αντικαθεστωτικοί τους οποίους βαφτίζει πράκτορες), πέρα από την αγαστή συνεργασία με την αστυνομία, φαίνεται πως έχει και σχεσεις με έναν θεσμό που παραδοσιακά στηρίζει όποιο ολοκληρωτικό καθεστώς παίρνει την εξουσία στην Ελλάδα.
Ναι, την ορθόδοξη εκκλησία εννοούμε!
Ή τουλάχιστον, μέρος αυτής...
Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε έναν ιερέα να ποζάρει με σημαία των νεοναζί, έξω από την εκκλησία του "αγαπάτε αλλήλους".
φωτο 1
Στη συνέχεια, βλέπουμε τον ίδιο ιερέα να φωτογραφίζεται σε φαινομενικά αδιάφορο χώρο με κάποιους φαινομενικά τυχαίους φίλους του (πέρα από τον δεξιά που είναι κι αυτός "παδί της εκκλησίας")....
φωτο 2
Όμως, ούτε ο χώρος είναι τυχαίος, ούτε τα πρόσωπα που βρίσκονται αγκαλίτσα στη φωτογραφία. Ο εξ αριστερών, στην αγκαλιά του ιερέα είναι ο βουλευτής της Χ.Α, υπέυθυνος του "κοινωνικού παντοπωλείου" της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη,  και πλέον υπεύθυνος του "τομέα Μακεδονίας-Θράκης και αντιμετώπισης ανθελληνικής προπαγάνδας", Αντώνης Γρεγος.
φωτο 3
Θεοσεβούμενος νεοναζί, με ιδιαίτερες σχέσεις και με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, γνωστό για τις ρατσιστικές του φανφάρες. Θα μπορούσε βέβαια να είναι και απλά μια "ευλογία", που να ξέρει ο φιλεύσπλαχνος και ανθρωπιστής Άνθιμος σε ποιόν λεει "ο Θεός μαζί σου".....
φωτο 4
Ο ίδιος, βέβαια, πέρα από τις σχέσεις με εκκλησία,  έχει και άψογη συνεργασία με το στρατό...και ειδικά με τις ειδικές δυνάμεις του....
φωτο 5
Τυχαίος, όμως, δεν είναι ούτε και ο φιλαράκος του ιερέα που στην φωτό 2 βρίσκεται δεύτερος από αριστερά. Μάλιστα, οι φιλίες του βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία της νεοναζιστικής παρακρατικής γκρούπας...Μέχρι την κορυφή της (όπως φαίνεται προς τα έξω βέβαια...) , όπως φαίνεται στη φωτο με φόντο τα κράνη εδώ ....
Όλα τα παραπάνω έρχονται να συμπληρώσουν την περιφορά εικόνας στον Α.Παντελεήμονα από μιλιταριστές νεοναζί, την προ μηνός δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους της Μητρόπολης Ημαθίας, κ.α. Το κουβάρι της παρακρατικής φύσης της Χρυσής Αυγής είναι έτοιμο να ξεδιπλωθεί...Και οι ντομάτες θα έρχονται απ τον κόσμο προς τους νεοναζί, όχι απ τους νεοναζί προς τους εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας....
Μην περιμένεις απο κανέναν τη σωτηρία. Κέρδισε την!

 
Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

συζήτηση πάνω σε αυτό το αρθρο
1415175
Attachment
από @ntista 14:17, Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Image scaled down

 
1415176
Attachment
από @ntista 14:17, Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Image scaled down

 
1415177
Attachment
από @ntista 14:17, Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Image scaled down

 
1415178
Attachment
από @ntista 14:17, Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Image scaled down

 
1415182
και το θεατρο του παραλογου συνεχιζεται
από bb 15:23, Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012
Μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα με την στήριξη της ευγονικής ''αναπήρων,ψυχικα πασχοντων" κτλ από τα Χρυσά Αυγά, αποφάσισαν να διασκεδάσουν τις εντυπωσεις μ ενα θεατράκι σήμερα στο Σύνταγμα. Η παρακάτω φωτο που απεικονίζει μια "ανάπηρη" κοπέλα καθισμένη σταυροπόδι, τα λέει όλα...Θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν κάποιος της είχε τοποθετήσει έτσι τα πόδια. Όμως, καμία ένδειξη σπαστικότητας δεν φαίνεται στην φωτογραφία που ανέβηκε στο site τους, και κατέβηκε βιαστικά μέσα σε λίγα λεπτά....
Ο Γκεμπελς δεν σας δίδαξε καλά....
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1415174&fb_source=message 

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Εφιάλτης είσαι, Φώτη μου.

Ρε Φώτη...

Πας καλά ρε Κουβέλη;;
Αποδέχτηκες την οριστική εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας
και περιμένεις να σε πω...πατριώτη;;
  Εφιάλτης είσαι, Φώτη μου.
 Ρε Φώτη...
Κυβερνάτε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και περιμένεις
να σε πω πως υπηρετείς τη...δημοκρατία;;
  Μιά κοινοβουλευτική ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ υπηρετείς...
Εκανες τα παιδιά μου τεκμήριο, έκοψες το δώρο από Αμεα,
έκοψες κι άλλο μισθούς/συντάξεις,
 βάζεις νέους φόρους  και περιμένεις να σε πω...
..."κοινωνικά δίκαιο" και "ευαίσθητο";;
  Σκληρός Νεοφιλελεύθερος είσαι Φώτη μου...
Ρε Φώτη...
Αποδέχτηκες την αυτόματη λήψη νέων Βάρβαρων Μέτρων,
χωρίς την προηγούμενη απόφαση της Βουλής και
θέλεις να σε πω αριστερό;;
Δεξιό Σκουλήκι είσαι Φώτη μου...
Είπες Ψέματα Φώτη
Χρησιμοποίησες την ίδια σκατοθεωρία.
Οπως ο Παπανδρέου.
Οπως ο Βενιζέλος.
Οπως ο Σαμαράς.
Τι περιμένεις τώρα κι εσύ μαζί μ΄αυτούς;;
ΕΛΕΟΣ;; 

Και κάτι τελευταίο Φώτη μου.
Με τη συμμετοχή σου σε μιά κυβέρνηση πασοκ-ΝουΔούλας,
έδωσες άφεση αμαρτιών στα δύο κόμματα.
Για τις Πωλητικές 38 χρόνων.
Τα σκάνδαλα, τις μίζες,τα λαμόγια, την Ατιμωρησία.
Τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα.
Τους εκβιασμούς, τα διλήμματα, την Τρομοκρατία τους.

ΤΩΡΑ πια Φώτη είσαι ένας απ΄ ΑΥΤΟΥΣ.
Ταυτίστηκες μαζί τους.
Κι επειδή τα έκανες ως "αριστερός" είσαι διπλά υπεύθυνος.
Διπλά Ενοχος.
Και σου αξίζει η ίδια, αυστηρή ΤΙΜΩΡΙΑ.

ΣΚΟΡΔΟΜΥΙΓΑ


 
Τη μυρωδιά αυτή την οσμίζομαι όλο και περισσότερο.
Βλέπω εξαθλιωμένους γύρω μου που ακόμη ζουν στην αυταπάτη του καπιταλιστικού ονείρου.
Ότι δηλαδή τάχα θα καταφέρουν αυτοί να επιβιώσουν μέσα στην καταστροφή, ενώ γύρω τους θα γίνεται ολοκαύτωμα.
Βλέπω κατεστραμμένους ανθρώπους να μην τείνουν τα χέρια τους να τα ενώσουν με τους υπόλοιπους κατεστραμμένους.
Και προτιμούν να σκύψουν το κεφάλι στις κάθε λογής εξουσίες, με το χέρι απλωμένο προσμένοντας σε ένα ξεροκόμματο.
Τους βλέπω να επιδιώκουν να είναι αυτοί οι όμηροι που θα απελευθερώσει χαριστικά ο απαγωγέας-σύστημα, ελπίζοντας πως θα ανατινάξει μόνο όλους τους άλλους.
Δεν επιδιώκουν την απονομή δικαιοσύνης.
Αλλά να είναι οι προνομιούχοι σε ένα καθεστώς αδικίας.
Και γι' αυτό παίζουν κωλοτούμπες και μόνο στο άκουσμα του κάθε Αραβο-καρχαρία που τάζει αναπτυξιακούς παραδείσους με αντάλλαγμα γην και ύδωρ.
 
Οι άνθρωποι που τρώνε σκόρδα, μυρίζουν σκόρδο.
Οι άνθρωποι που θέλουν να φάνε όλα τα σκόρδα όλων των υπόλοιπων ανθρώπων μυρίζουν σκατίλα.
Κι αυτή μεταδίδεται μέσω της μύγας του κέρδους.
Όποιος έχει θεό το κέρδος, η μύγα αυτή τον ακολουθεί παντού.
Η μύγα αυτή που περιφέρει και διαδίδει την οσμή της σκατίλας.
Και τελικά καταλήγουν να μυρίζουν σκατίλα κι αυτοί που τρώνε μισό σκόρδο, βαρώντας παλαμάκια σ' αυτούς που τρώνε πολλά σκόρδα, πάρα πολλά σκόρδα, όλα τα σκόρδα όλων των υπόλοιπων ανθρώπων.

Το Μνημόνιο έκανε κουρελόχαρτο και το Σύνταγμα (Επίκαιρα 24-30.1.2013)

Αναρτήθηκε από τον/την leonidasvatikiotis στο 05/02/2013
stΕΤην μεγαλύτερη απειλή που έχει δεχθεί το ελληνικό Σύνταγμα συνιστά το Τρίτο Μνημόνιο, όπως προκύπτει από τον καταιγισμό προσφυγών που έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση του σχετικού νόμου (4093/2012). Μάλιστα, με βάση μια δική μας καταμέτρηση των άρθρων που παραβιάζονται, όπως προκύπτουν από τις σχετικές προσφυγές, ο αριθμός τους ανέρχεται τουλάχιστον σε 20 από τα 120 άρθρα που περιλαμβάνει το ελληνικό Σύνταγμα! Το 1 δηλαδή από τα 6 άρθρα του Συντάγματος ισοπεδώνεται κάτω από τις ερπύστριες του Μνημονίου που ψήφισε η τρικομματική κυβέρνηση για να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της περίφημης δόσης, παραβιάζοντας κατάφορα τις προεκλογικές της υποσχέσεις για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
Να θυμίσουμε ότι αντίστοιχη αμφισβήτηση τόσο από θεσμικές επαγγελματικές και συνδικαλιστικές ενώσεις (Δικηγορικοί Σύλλογοι, ΑΔΕΔΥ, ΤΕΕ, κλπ.) όσο και από κορυφαίους συνταγματολόγους που σέβονται και τιμούν τον ρόλο τους είχαν δεχτεί και τα δύο προηγούμενα Μνημόνια (μαζί με τις δανειακές συμβάσεις) που είχαν υπογραφτεί από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου τον Μάιο του 2010, και την κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου τον Φεβρουάριο του 2012, αντίστοιχα. Αυτή τη φορά ωστόσο το φαινόμενο έχει προσλάβει μαζικές διαστάσεις. Μέχρι στιγμής κατά του Μνημονίου έχουν στραφεί η ΑΔΕΔΥ, ένστολοι (μέσω δέκα περιφερειακών στρατιωτικών ενώσεων) και δικαστές. Ειδικότερα εκατοντάδες δικαστές (άνω των 600) και έξι δικαστικές ενώσεις (Ένωση δικαστών και εισαγγελέων, Ένωση εισαγγελέων Ελλάδας, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ένωση Διοικητικών Δικαστών και Ένωση Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους).
Πουκάμισο αδειανό το Σύνταγμα
Μια προσεκτική ανάγνωση των εκατοντάδων σελίδων των προσφυγών αποδεικνύει ότι τα Μνημόνια και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν στην πράξη ακυρώσει με προκλητικό τρόπο ακρογωνιαίους λίθους του συντάγματος και της δημοκρατίας, που πλέον μόνο κατ’ όνομα ισχύει! Έτσι γίνεται κατανοητή και η αγανάκτηση της Τρόικας με αυτό το διαρκές συνταγματικό πραξικόπημα καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών μας αντιλαμβάνονται πως όσο κορυφώνεται η νομοθετική αυθαιρεσία της κυβέρνησης τόσο πιο εύκολο γίνεται να ανατραπεί το μνημονιακό οικοδόμημα από μια επόμενη κυβέρνηση που θα επικαλεστεί το γράμμα των νόμων και του συντάγματος.
Στη προσφυγή της ΑΔΕΔΥ γίνεται αναφορά ακόμη και στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς δεν κατατέθηκαν στην Βουλή εντός 40 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης και δημοσίευσής τους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, όπως προβλέπει ο νόμος. Επομένως είναι άκυρες. Η νομιμοποίησή τους επίσης αμφισβητείται λόγω του ότι δεν συνέτρεχαν έκτακτες περιστάσεις ή κάποια εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη για την έκδοσή τους όπως προβλέπει το Σύνταγμα, που αναφέρει σχετικά στο άρθρο 44: «Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί ύστερα από πρόταση του υπουργικού Συμβουλίου να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Οι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Βουλή για κύρωση (…) μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Βουλής σε Σύνοδο. Αν δεν υποβληθούν στην Βουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής»!
Την μεγαλύτερη αμφισβήτηση σε ότι αφορά την συνταγματικότητά τους έχουν δεχτεί οι περικοπές μισθών ειδικά αυτές που επιβλήθηκαν αναδρομικά, από την 1η Αυγούστου 2012, με αποτέλεσμα από την ψήφιση του νόμου και μετά να παρακρατούνται από τους μισθούς στρατιωτικών και άλλων δημοσίων τα συγκεκριμένα ποσά. Η συγκεκριμένη διάταξη, αναφέρεται στις προσφυγές, ότι έρχεται σε σύγκρουση με το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτόκολλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που με βάση το άρθρο 28 παράγραφο 1 του Συντάγματος έχει αυξημένη έναντι των νόμων τυπική ισχύ. Αναφέρει λοιπόν: «Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο δικαιούται σεβασμό της περιουσίας του. Ουδείς δύναται να στερηθεί της περιουσίας αυτού, ειμή δια λόγους δημόσιας ωφέλειας και υπό τους προβλεπόμενους υπό του νόμου και των γενικών αρχών του Διεθνούς Δικαίου όρους». Περιττό να σχολιάσουμε ότι το δικαίωμα στην περιουσία, όπως θεμελιώνεται στο παραπάνω άρθρο, θα χαρακτηριζόταν σαν κάτι παραπάνω από ιερό, ακόμη και
«θεμέλιο της δημοκρατίας και του πολιτισμού», εκ μέρους των νεοφιλελεύθερων στην υποθετική εκείνη περίπτωση που μια κυβέρνηση διεκδικούσε την επανακρατικοποίηση ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων! Τώρα όμως που η ατομική περιουσία θυσιάζεται στο βρόμικο βωμό των Μνημονίων με πρωτοβουλία μάλιστα του κράτους, που σε κάθε άλλη περίπτωση χαρακτηρίζεται πηγή κακών, τηρείται σιγή ιχθύος από τους άκρως επιλεκτικά κι απέραντα υποκριτικά αντικρατιστές, λαλίστατους κατά τ’ άλλα νεοφιλελεύθερους…
Κατοχύρωση ταξικών διακρίσεων
Σε πολλές προσφυγές οι μισθολογικές περικοπές αναφέρεται ότι παραβιάζουν την αρχή της ισότητας στα δημόσια βάρη, όπως περιγράφεται στο άρθρο 4, παράγραφο 5 του Συντάγματος το οποίο αναφέρει: «Οι έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους». Αντίθετα όμως με αυτό το άρθρο, σχεδόν μόνιμος στόχος των περικοπών από τις αρχές του 2010 ακόμη, πριν δηλαδή επιβληθούν τα Μνημόνια, ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι που κλήθηκαν να καταβάλουν ένα δυσανάλογα υψηλό μερίδιο από το σχέδιο διαρθρωτικής προσαρμογής. Άλλα κοινωνικά στρώματα, ωστόσο, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τους εφοπλιστές, έτυχαν πολύ πιο ευνοϊκής μεταχείρισης παραβιάζοντας τη συνταγματική πρόβλεψη.
Οι αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και η εκτίναξη της ανεργίας στο δυσθεώρητο επίπεδο του 27%, με τάσεις συνεχούς συνόδου μάλιστα, κατέστησαν κενό γράμμα κι ένα ακόμη άρθρο του Συντάγματος που λέει ότι «ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας» (άρθρο 2, παράγραφος 1). Πρόκειται για λέξεις που μόνο σαν κακόγουστο αστείο ηχούν στα αυτιά του 1,3 εκ. ανέργων, των 25.000 αστέγων στην Αθήνα ή των εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων που στερούνται του δικαιώματος επίσκεψης σε ένα γιατρό ή νοσοκομείο…
Τέλος, κορυφαίο παράδειγμα παραβίασης του Συντάγματος αποτελεί το άρθρο 31 με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων, ΤΕΙ, ΙΕΚ και κολλεγίων τα οποία θα λειτουργούν ως εταιρείες. Μάλιστα με βάση τις σχετικές διατάξεις δεν προβλέπεται κανένα δικαίωμα ελέγχου στα προγράμματα σπουδών, ενώ οι τίτλοι τους χαρακτηρίζονται ισοδύναμοι με τους τίτλους των δημόσιων πανεπιστημίων. Στο Σύνταγμα ωστόσο στην παράγραφο 8 του άρθρου 16 αναφέρεται με σαφήνεια: «Η σύσταση ανωτάτων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται».
Στη βάσει των παραπάνω, ακόμη κι αν η απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου απορρίψει τις προσφυγές, είναι εμφανές ότι το Τρίτο Μνημόνιο δεν έχει καμιά νομιμοποίηση στην ελληνική κοινωνία. Ο δρόμος επομένως είναι ανοιχτός σε μια επόμενη κυβέρνηση, που δεν θα δεσμεύεται απέναντι στους δανειστές, να ακυρώσει μονομιάς δηλαδή με μια ψηφοφορία τους επαίσχυντους αυτούς νόμους και τις δανειακές συμβάσεις που καταδίκασαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση και συνιστούν μια μοντέρνα απολυταρχία. Από πού κι ως που να οφείλεται σεβασμός σε νόμους που έκαναν κουρελόχαρτο το Σύνταγμα;
Άρθρα του Συντάγματος που παραβιάζονται με το Τρίτο Μνημόνιο
§2: Πρωταρχικές υποχρεώσεις της Πολιτείας
§4: Ισότητα των Ελλήνων
§5: Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία
§6: Προσωπική ασφάλεια, προφυλάκιση
§16: Παιδεία, τέχνη, επιστήμη
§17: Προστασία της ιδιοκτησίας, απαλλοτρίωση
§20: Έννομη προστασία, δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης
§21: Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες
§22: Προστασία της εργασίας
§25: Αρχή κοινωνικού κράτους δικαίου, προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων
§26: Διάκριση των εξουσιών
§28: Κανόνες του διεθνούς δικαίου και διεθνείς οργανισμοί
§44: Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δημοψηφίσματα, διαγγέλματα
§74: Διαδικασία εισαγωγής για συζήτηση νομοσχεδίων και προτάσεων νόμων
§87: Ανεξαρτησία των δικαστών
§88: Εγγυήσεις ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών, αποδοχές, μετατάξεις
§100 Α: Νομικό Συμβούλιο του κράτους
§103: Δημόσιοι υπάλληλοι
§106: Κράτος και εθνική οικονομία
§116: Θετικά μέτρα για την προώθηση της ισότητας ανδρών – γυναικών
http://leonidasvatikiotis.wordpress.com/2013/02/05/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF/

ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ...

Χεστηκαν απανω τους τα παλικαρια του κωλου… δεκα μερες συνεχης απεργιακος αγωνας και τους στελνουμε στο διαολο…

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … Η «παράγκα» της λίστας


Η «παράγκα» της λίστας
Αυτοψία στην διεύθυνση της «διαχειρίστριας» του σκοτεινού λογαριασμού, Μαρίας Παντελή
Στο σημείωμα με τα δέκα ονόματα που φέρεται να έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στον κ. Καπελέρη, υπήρχε το όνομα που αναστάτωσε τον πανελλήνιο για το ύψος των καταθέσεων που διαχειριζόταν και την μεγάλη πολιτική οικογένεια που φέρεται να κρύβεται πίσω από τον συγκεκριμένο λογαριασμό.
Το Newsbomb.gr πήγε στην διεύθυνση που δήλωνε ως κατοικία η μυστηριώδης Μαρία Παντελή: Την οδό Ακάμαντος 30 στο Θησείο.
Δεν περιμέναμε βέβαια να την βρούμε εκεί αφού η ίδια φέρεται να έχει μετακομίσει μαζί με τον σύζυγο της στην Μασσαλία, χωρίς να κάνει έστω μία δήλωση διάψευσης για τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και την παρουσίαζαν ως «μπροστινή» της κυρίας Παπανδρέου.
Η επίσκεψη όμως είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού τίποτα δεν έδειχνε ότι στο συγκεκριμένο οίκημα κατοικούσε κάποτε μία διαχειρίστρια κολοσσιαίου Fund. Αντίθετα, Είδαμε ένα ταπεινό οίκημα, στο οποίο δεν βρισκόταν κανείς την συγκεκριμένη στιγμή, και κανείς από τους περίοικους να γνώριζε αυτό το όνομα.
Εγείρονται λοιπόν κάποια σημαντικές διαπιστώσεις: Ένα όνομα που θα έπρεπε να απασχολήσει όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, δίδεται σε ένα απλό χαρτί, με μία αμφισβητούμενη διεύθυνση χωρίς κανένα άλλο στοιχείο στον κύριοΚαπελέρη.
Χωρίς να δοθεί ούτε καν το αντίστοιχο αρχείο, με τα χαρακτηριστικά του Fund στα οποία αντιστοιχούσε το όνομα της. Όλα αυτά ανεπίσημα, στο “μιλητό” όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες. Πρωτοφανής ερασιτεχνισμός πάνω σε 550 εκατομμύρια Ευρώ; Προκλητική απόπειρα συγκάλυψης από πλευράς υπουργού;
Οφείλουμε να θυμηθούμε και τον ισχυρισμό του κυρίου Βενιζέλου που περιέργως παρέπεμψε σε ονόματα Ισραηλιτών, την στιγμή που η «μεγαλοκαταθέτρια» της λίστας είχε Ελληνικότατο όνομα. Το απέκρυψαν κάποιο από τον κύριο Βενιζέλο οδηγώντας τον σε αυτό το ατόπημα ή το απέκρυψε ο ίδιος ο κύριος Βενιζέλος;
Εντύπωση προκαλεί και η σύμπτωση της άρον – άρον μετοίκησης της κυρίας Παντελή στη νότια Γαλλία, την άνοιξη του 2011, όταν δηλαδή η λίστα έκανε βόλτες σε υπηρεσίες και υπουργικά γραφεία.
Ευελπιστούμε ότι όλα αυτά τα μυστήρια θα λυθούν με την κατάθεση της κυρίας Παντελή στην αρμόδια επιτροπή της βουλής. Εάν κάποιοι παρεμποδίσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο αυτή την κατάθεση, θα επωμισθούν και το βάρος των ευθυνών τους.
http://a.media.newsbomb.gr/galleries/277417/ph3.jpg
http://a.media.newsbomb.gr/galleries/277417/ph2.jpg
newsbomb.gr
http://pitsirikidotnet.wordpress.com/2013/02/06/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82/ 

ΚΩΛΟΦΩΤΙΑ,Η ΑΛΛΙΩΣ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το 2013 για το οικονομικό επιτελείο, καθώς τα πρώτα στοιχεία για τα έσοδα του Ιανουαρίου
Εκτός των άλλων η ύφεση σύντομα θα τρωει  και καριέρες πολιτικών
ήρθαν για να ταράξουν τη… νιρβάνα των υπηρεσιών και να θέσουν σε «κόκκινο» συναγερμό το υπουργείο Οικονομικών λίγες μόλις ημέρες πριν επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα έσοδα του Ιανουαρίου διαμορφώθηκαν περίπου 7% χαμηλότερα από το στόχο. Με δεδομένο ότι το οικονομικό επιτελείο προσδοκούσε 4,357 δισ. ευρώ, η απόκλιση από τον πρώτο κιόλας μήνα του έτους, είναι της τάξης των 305 εκατομμυρίων ευρώ. Αν λάβει, δε, κανείς υπόψιν ότι τα έσοδα του περσινού Ιανουαρίου είχαν φτάσει στα 4,827 δισ. ευρώ, η διαφορά του φετινού από τον περσινό Ιανουάριο είναι της τάξης των 775 εκατομμύρια ευρώ.
Το… μούδιασμα όσων συμμετείχαν στην τακτική σύσκεψη για τη παρακολούθηση εκτέλεσης του Προϋπολογισμού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές, καθώς η εικόνα των εσόδων ενισχύσει την άποψη όσων είχαν επισημάνει ότι η συρρίκνωση της κατανάλωσης άρα και της οικονομίας θα είναι μεγαλύτερη των αρχικών προβλέψεων, συμπαρασύροντας κυρίως τις εισπράξεις από τον ΦΠΑ.
Το κακό είναι ότι σε λίγες ημέρες καταφτάνουν οι επικεφαλής της Τρόικας και ως εκ τούτου το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών ότι η «τρύπα» στον Προϋπολογισμό μπορεί να κλείσει με την εφαρμογή των φορολογικών μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί, ότι δηλαδή δεν απαιτούνται διορθωτικές παρεμβάσεις.
Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι η αρνητική συγκυρία των εσόδων δυσκολεύει και τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τη φορολόγηση των ακινήτων ήτοι την ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των μικροϊδιοκτητών και των αγροτεμαχίων.
Εχοντας τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού στα χέρια του, ο Γιάννης Στουρνάρας έδωσε οδηγίες για πίεση στους οφειλέτες του Δημοσίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση έχουν ήδη ειδοποιηθεί για 4ήμερη σύσκεψη οι επικεφαλής των 36 μεγάλων εφοριών της Αττικής.
Σε δεύτερη φάση θα ενταθούν οι διασταυρώσεις- που έχουν ατονίσει- από τη Μονάδα Μεγάλων Οφειλετών, για τον εντοπισμό κινητής και ακίνητης περιουσίας.
Σε τρίτη φάση οι υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις σε ακίνητα, ενοίκια, καταθέσεις, στο 25% μισθών- συντάξεων (ακατάσχετο έως 1.000 ευρώ) ακόμα και σε μικρούς οφειλέτες.
Σε τέταρτη φάση θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε όσους χρωστάνε πάνω από 5.000 ευρώ.
Στόχος, είναι η κάλυψη της μνημονιακής υποχρέωσης για είσπραξη 775 εκατομμυρίων ευρώ έως το τέλος Ιουνίου και 1,9 δισ ευρώ έως το τέλος του έτους
Πηγή: iefimerida.gr

ΜΠΑΜΠΗΣ.ΤΣΟΥΛΟ


"Εξερράγει" ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, το βράδι της Τετάρτης με αφορμή την δημοσίευση φωτογραφίας από την βρετανική εφημερίδα Guardian που απεικονίζει δεκάδες ανθρώπους στη Αθήνα να τεντώνουν τα χέρια περιμένοντας να πάρουν μια σακούλα πορτοκάλια από την δωρεά διανομή που αποφάσισαν διαμαρτυρόμενοι αγρότες.
Πως είναι δυνατόν να δείχνουν τέτοιες φωτογραφίες διερωτήθηκε ο δημοσιογράφος που παρουσιάζουν μια αλλοιωμένη εικόνα της πραγματικότητας, κατηγορώντας φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους ότι ψάχνουν να βρουν μόνο εικόνες που δυσφημούν τη χώρα και δεν δείχνουν την υπόλοιπη Αθήνα που προφανώς (κατά την γνώμη του) ευημερεί. Έχει δίκιο. Η ανεργία εξαλείφθηκε, η φτώχεια είναι μακρινό παρελθόν, η ανάπτυξη καλπάζει. Όπως και η φαντασία του.
athina_guardian
             Η φωτογραφία της Guardian που... εκνεύρισε τον Μ. Παπαδημητρίου
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24321%3Ampampis-papadimitrioy-vs-guardian-ma-ti-einai-ayta-poy-deixnete-fotografia&catid=104%3Amedia-stories&Itemid=159#.URK3pSiZuP8.twitter 

ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥς ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ.ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΩς ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ.
ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ.............. 

Μια από τις εν Ελλάδι ΜΚΟ, το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι των κυρίων Δημητρά και Βαλιανάτου

Το παρατηρητήριο του Ελσίνκι, ο Πάγκαλος και η Κωνσταντοπούλου

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τα τελευταία 24ωρα δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, για την αναφορά που υπέβαλε στον ΟΗΕ το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εκδίκαση πελάτη της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο οποίος κατηγορείται για τους βιασμούς τεσσάρων τουριστριών.
Στη συζήτηση παρενέβη ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος αρνούμενος ουσιαστικά το δικαίωμα κάθε ανθρώπου σε νομική εκπροσώπηση, χαρακτήρισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου “δικηγόρο βιαστών”. Ο Θ. Πάγκαλου συνέχισε,  κατηγορώντας τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για… νεποτισμό.
Η επόμενη παρέμβαση ήρθε από τον τομέα γυναικών ΠΑΣΟΚ, που έκανε λόγω για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατηγόρησε την Κωνσταντοπούλου για κωλυσιεργία.
Προφανώς δεν είναι στόχος μας να υποστηρίξουμε τις καθυστερήσεις στην εκδίκαση υποθέσεων, αν και όπως έχουμε εξηγήσει στο παρελθόν η έννοια της αναβολής εκδίκασης σε πολιτικές δίκες, είναι ένα από τα ελάχιστα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του ο κατηγορούμενος για να αντιμετωπίσει οργανωμένες επιθέσεις του κράτους και των ΜΜΕ. Και πάλι όμως αυτό δεν σχετίζεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Εδώ όμως προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα, όχι αναγκαστικά ως προς την ουσία της υπόθεσης, αλλά σε σχέση με την επιλογή της χρονικής στιγμής και των ανθρώπων που εξαπέλυσαν την επίθεση.
-Τώρα θυμήθηκαν οι μεγαλύτερες εφημερίδες τις καθυστερήσεις στην εκδίκαση υποθέσεων – δηλαδή μια εβδομάδα από τη στιγμή που η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε απειλές ξυλοδαρμού της; Τόσα χρόνια που άνθρωποι σαπίζουν σε κελιά για «πολιτικές δίκες» ή περιμένουν την εκδίκαση υποθέσεων για εργασιακές αποζημιώσεις όλα ήταν καλά;
- Με ποια αφορμή επικοινώνησε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ με ένα από τα θύματα του βιασμού ζητώντας συνέντευξη, ύστερα από οκτώ χρόνια; Επίσης, το θύμα στη συνέντευξή του δηλώνει τα εξής:
«Ρίχνω το φταίξιμο στο ελληνικό δικαστικό σύστημα, που επιτρέπει αυτή η υπόθεση να συνεχίζεται εσαεί. Βέβαια, και πάλι, λόγω των τεράστιων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή την περίοδο, είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι αυτή η υπόθεση είναι τόσο σημαντική όσο, για παράδειγμα, η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων ενός ολόκληρου έθνους».
Ανταποκρίνεται αυτή η δήλωση στον τρόπο χειρισμού του θέματος και στη φωτογραφία που έβαλαν ΤΑ ΝΕΑ στο θέμα τους;

-Ο τομέας γυναικών του ΠΑΣΟΚ είχε εκδώσει κάποια ανακοίνωση για τη ναζιστικού τύπου διαπόμπευση οροθετικών ιερόδουλων από τους υπουργούς του κόμματος; Η ερώτηση είναι ειλικρινής.  Αναζητήσαμε στο αρχείο οτιδήποτε σχετικό αλλά δεν βρήκαμε. Αν όμως δεν έχει τοποθετηθεί μήπως θα ήταν καλύτερο να σιωπήσει δια παντός και να αφήσει την υπεράσπιση των γυναικών σε οργανώσεις χωρίς πολιτική ατζέντα;
-Ο εγγονός του δικτάτορα Πάγκαλου, ο οποίος διόρισε την κόρη του στη βουλή, πιστεύει πραγματικά ότι μπορεί να κατηγορεί βουλευτές για νεποτισμό; Επίσης είναι σίγουρος ότι θέλει να θέσει θέμα «ηθικής», σε ότι αφορά το δικαίωμα υπεράσπισης κατηγορουμένων, τη στιγμή που ένα μετά το άλλο τα στελέχη του κόμματός του απειλούνται να οδηγηθούν στα δικαστήρια;
Και μια τελευταία, ρητορική, ερώτηση. Ξέρουμε τι είναι τελικά αυτό το παρατηρητήριο των συμφωνιών του Ελσίνκι; Ως απάντηση αντιγράφουμε από το βιβλίο «H εποχή του φόβου», του δημοσιογράφου Πέτρου Παπακωνσταντίνου:
«Μια από τις εν Ελλάδι ΜΚΟ, το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι των κυρίων Δημητρά και Βαλιανάτου δημοσίευσε το Νοέμβριο του 2002 πολυσέλιδη έκθεση με με τίτλο Αντισημιτισμός στην Ελλάδα. Η έκθεση κατήγγειλε το Μίκη Θοδωράκη, τον Μανόλη Γλέζο, τον Θεόδωρο Πάγκαλο, τον Απόστολο Κακλαμάνη και δεκάδες Έλληνες δημοσιογράφους για « αντισημιτισμό» απλώς και μόνο επειδή είχαν καταδικάσει τις σφαγές Παλαιστινίων από την κυβέρνηση του Αριέλ Σαρόν την Άνοιξη του 2002. Όχι απροσδόκητα η έκθεση διανεμήθηκε από το γραφείο Τύπου της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι η εν λόγω ΜΚΟ είχε εκδώσει το 1998 έκθεση με τίτλο Ελλάδα εναντίον μακεδονικής Μειονότητας, γεγονός που πρέπει να εκτιμήθηκε δεόντως καθώς η οργάνωση έτυχε στη συνέχεια χρηματοδοτήσεων από το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την καγκελαρία της Αυστρίας, το μακεδονικό κίνημα Καναδά και άλλες εξίσου αντιεθνικιστικές πηγές».
Αρης Χατζηστεφάνου
http://info-war.gr/2013/02/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BB%CF%83%CE%AF%CE%BD%CE%BA%CE%B9-%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB/ 

«Πάρε φόρα και κλάσε μου τ’ αρχίδια»

Πάρε ναυτάκι αναρχικό, λοστρόμο Εξαρχειώτη

Σε επιστράτευση των ναυτεργατών προχώρησε η κυβέρνηση και τα ΜΑΤ περικύκλωσαν τη Βίλλα Λιμάνι Πειραιά. Η επίδοση των φύλλων πορείας ξεκίνησε αμέσως και τα ελληνικά πλοία ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στη Μέση Ανατολή –για να ενωθούν με τις συμμαχικές δυνάμεις-, ενώ η Μεσόγειος φλέγεται.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει φύλλα πορείας και σε εκατοντάδες πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά, ώστε να επιβιβαστούν στα πλοία και να μην ταξιδεύουν άδεια.
Οι ναυτεργάτες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία τους και καταγγέλλουν πως στα φύλλα πορείας που τους παραδόθηκαν έχει γίνει Photoshop.
Σύμφωνα με τους ναυτεργάτες, τα φύλλα πορείας έχουν τις φωτογραφίες τους στις οποίες έχει γίνει Photoshop και τους παρουσιάζουν με μώλωπες και μπλαβισμένα μάτια.
Σύμφωνα με τον υπουργό Βασανισμού του Πολίτη, Νίκο Δένδια, οι φωτογραφίες των ναυτεργατών έχουν αλλοιωθεί για να μην τους αναγνωρίσει η Γοργόνα, η αδελφή του Μεγαλέξανδρου, όταν τα ΜΑΤ θα τους τσιμεντώσουν και θα τους πετάξουν στη θάλασσα.
Οι απεργοί ναυτεργάτες φώναξαν «Ζήτω η αναρχία κουφάλες και επιβιβάστηκαν στο πειρατικό του κάπτεν Τζίμι -που μ’ αυτό θα φύγετε κι εσείς κι είναι φορτωμένο με χασίς, οπότε είστε τυχεροί θα την ακούσετε για τα καλά- και ετοιμάζονται να πυρπολήσουν την τουρκική ναυαρχίδα στην οποία επιβαίνουν τα ΜΑΤ που θα πάνε κατευθείαν στο βυθό και θα προκαλέσουν μόλυνση.
Εν τω μεταξύ, υπέρ της λήξης της απεργίας των ναυτεργατών είναι γνωστός εφοπλιστής -που συστήνεται ως «Την πάτησα ο ηλίθιος»- επειδή δεν μπορεί να κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής τηλεφώνησε στα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και απείλησε πως θα στείλει τους μπράβους του να σκοτώσουν όλους τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους αλλά ένα ναυτάκι –γνήσιος απόγονος του Καραϊσκάκη- του είπε «Πάρε φόρα και κλάσε μου τ’ αρχίδια». (fact)
http://pitsirikos.net/2013/02/%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%B5-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BB%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%87/ 

ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ

Ποια κομματόσκυλα πουλάνε την περιουσία των Ελλήνων πολιτών και τις υποδομές του Ελληνικού κράτους;

Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
Ανεβάζουν κολλητούς στο τρένο

Σφραγίδα κολλητών των αρχηγών των κομμάτων τους και έντονο άρωμα μακρόχρονης κρατικής και κομματικής διαδρομής έχουν οι διορισμοί των πέντε προσώπων, που ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, και τα οποία αναλαμβάνουν τα ηνία στις διοικήσεις των εταιρειών του ομίλου ΟΣΕ.

Οι νέοι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι των σιδηροδρομικών εταιρειών προέρχονται από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ως αποτέλεσμα διακομματικής συμφωνίας, που παραπέμπει σε «πολυθρόνα για δύο».

Χαρακτηριστική περίπτωση θεωρείται ο κ. Στέφανος Αγιάσογλου, ο οποίος τοποθετείται στη νέα εταιρεία συντήρησης τροχαίου υλικού (ROSCO), η οποία θεωρείται το φιλέτο της ιδιωτικοποίησης του κλάδου, λόγω του ότι έχει μεγάλο αντικείμενο για τη συντήρηση όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ενδιαφέρονται Siemens, Alsthom. Ο κ. Αγιάσογλου είναι πρόσωπο του στενού κύκλου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ακολουθεί πάνω από δεκαπέντε χρόνια, ενώ είχε διατελέσει στέλεχος της Πολιτικής Ανοιξης. Οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό επεκτείνονται και σε οικογενειακό επίπεδο. Η σύζυγός του, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, ήταν μεταξύ των καθημερινών συνεργατών του κ. Σαμαρά, στη γραμματεία του πρωθυπουργού. Ο κ. Αγιάσογλου, που είχε διατέλεσει στο παρελθόν διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων, αναφέρεται στο βιογραφικό του ως «απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών».

Μαζί με Βενιζέλο

Πιο χτυπητή απ' όλες θεωρείται η περίπτωση του Κώστα Σπηλιόπουλου, ο οποίος αναλαμβάνει το τιμόνι της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ στην εταιρεία βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων και αναθέσεων, ιδίως προς την Πάτρα. Η περίπτωση του κ. Σπηλιόπουλου αναβιώνει την πολιτική πρακτική τοποθέτησης αποτυχόντων βουλευτών σε ρόλο μάνατζερ των ΔΕΚΟ. Ο προοριζόμενος για νέος διοικητής της ΕΡΓΟΣΕ έχει διατελέσει βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας. Ηταν υφυπουργός Εθνικής Αμυνας από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Μάιο του 2012, δηλαδή επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου στο Αμυνας, με τον οποίο έχει εμπεδώσει σχέση φιλίας και θεωρείται άνθρωπος της εμπιστοσύνης του.

Παράλληλα ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, διατηρούνται στις θέσεις τους. Οι δυο τους τοποθετήθηκαν όταν υπουργός Μεταφορών ήταν ο Δημήτρης Ρέππας. Θεωρούνται και οι δύο πρόσωπα με ισχυρή πρόσβαση στο περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλου. Ο κ. Θεοφανόπουλος κράτησε χαμηλούς τόνους στη μέχρι τώρα διαδρομή του. Παράλληλα ο κ. Ζηλιασκόπουλος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Θεσσαλονίκη, θεωρείται πετυχημένος, καθώς πιστώνεται με πολλά από τα θετικά του μετασχηματισμού που επιτεύχθηκε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Νέο πρόσωπο

Νέο πρόσωπο στο παζλ των διοικητών προβάλλει ο Αθανάσιος Σχίζας, που αναλαμβάνει την ΓΑΙΟΣΕ, την εταιρεία που έχει στο χαρτοφυλάκιό της την τρίτη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία, μετά το κράτος και την εκκλησία. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον κ. Σχίζα να κινείται στο χώρο της Ν.Δ., ενώ ορισμένες πηγές τον παρουσίαζαν ως επιλογή της ΔΗΜΑΡ. Στο βιογραφικό του αναφέρεται ότι είναι απόφοιτος του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου (IPTVT) της Τιμισοάρα Ρουμανίας και ότι ασχολείται με κατασκευές δημοσίων και ιδιωτικών έργων.




 
 

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

αννα παναγιωταρεα,for ever and never!!απολαυστικο


ρε λουκ χου'ζ τόκινγκ ρε!


Μια και η γνωστή αγαπημένη μας καθηγήτρια με το ζόρι συγκινήθηκε με το Ψυχή Βαθιά και παρουσιάζει την δική της θεώρηση της αλήθειας των δοσίλογων και μαυραγοριτών της δήθεΝΔημοκρατίας, εμείς ας θυμηθούμε ένα παλαιότερο ποστ των bloopers, αναφορικά με το σύστημα Ρουσόπουλου.


--
Στην Ελλάδα ξέραμε
ότι αν δε θέλουμε να δούμε ανοησίες και ξεράσματα, βλέπαμε αποκλειστικά την ΕΤ-1 και το κανάλι της Βουλής
.
Αξίωμα το οποίο ίσχυε εδώ και κάποια χρόνια. Τώρα λοιπόν ο κ. πρόεδρος της ΕΡΤ, πρώην μεγαλοστέλεχος της ιδιωτικής τηλεόρασης, αποφάσισε να φέρει τα ήδη γνωστά σ’ αυτόν, πρότυπα της ιδιωτικής τηλεόρασης και στη δημόσια.

Ζούμε μεγάλους καιρούς!


Στην λογοκρισία, η ΕΡΤ ανέκαθεν, ήταν μαστόρισσα στο είδος.


Σας ερωτώ λοιπόν φίλοι μου, μια φιλόλογος, της οποίας η δουλειά είναι να διορθώνει εκθέσεις μαθητών γυμνασίου-λυκείου, μπο
ρεί να… διορθώνει τις σκέψεις και τις απόψεις ιερών τεράτων του πολιτισμού μας;;;

Ακούω το όχι από χιλιόμετρα μακριά… Πόσο λάθος κάνετε…


Μια συγκεκριμένη φιλόλογος
, αποσπάστηκε από το υπουργείο παιδείας στην ΕΡΤ το 1976. Στην ΕΡΤ;;;
Μα τι στην ευχή, γέμισαν τα σχολεία φιλολόγους και τους εξάγει το υπουργείο τους και σ’ άλλους φορείς; Μάλλον όχι...
Η φιλόλογος πήγε τότε στην ΕΡΤ επειδή χρειαζόταν τα φώτα της σε μια καινούργια εκπομπή.
Στην εκπομπή εκείνη λοιπόν, σ’ ένα στρογγυλό τραπέζι, κάθονταν διάφοροι/διαφορετικοί σε κάθε εκπομπή - πνευματικοί άνθρωποι του τόπου μας, ποιητές, συγγραφείς, διανοούμενοι και άλλοι και συζητούσαν φιλολογικά, λογοτεχνικά, αλλά και θέματα της ηθικής και της διανόησης. Στο τραπέζι δεν υπήρχε συντονιστής. Δινόταν το θέμα στους πνευματικούς ανθρώπους και αυτοί σχολίαζαν και παρέθεταν τις απόψεις τους επ’ αυτού. Όμως, κάποιες φορές αυτοί «ξέφευγαν» από το θέμα και σχολίαζαν την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της εποχής εκείνης.
Πάνω στο τραπέζι υπήρχε ένα τηλέφωνο.

Όταν λοιπόν οι συνομιλητές άρχιζαν τον κοινωνικοπολιτικό σχολιασμό, χτυπούσε το τηλέφωνο.
Όποιος το σήκωνε όμως, δεν είχε μόνο αυτός το προνόμιο να ακούει τι του έλεγαν. Ουσιαστικά, η συμπαθής συσκευή ήταν συνδεδεμένη με τα μικρόφωνα του χώρου, συνεπώς τη συνομιλία άκουγαν και οι υπόλοιποι συνομιλητές και οι τηλεθεατές. Μα τι θα μπορούσαν να πουν από το τηλέφωνο σε έναν πνευματικό άνθρωπο του τόπου μας και έπρεπε να το ακούσουν όλοι;

Απλό,
τους έλεγαν ότι είχαν ξεφύγει από το θέμα και ότι έπρεπε να ξαναγυρίσουν αποκλειστικά στο σχολιασμό τούτου!!!
Ποιος τους το έλεγε; Καμιά τηλεφωνήτρια;
Όχι βέβαια, είχαν μια πολύ πιο μορφωμένη υπάλληλο για να μπορεί να τη λέει στα ιερά αυτά τέρατα, τη φιλόλογο!!!
Από το 1976 έως το 1981, η γλυκιά φωνούλα της φιλολόγου «έβαζε στη θέση τους» τ’ άτακτα πνευματικά ιερά μας τέρατα. Μέχρι που η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τον Οκτώβριο του '81, τερμάτισε την εκπομπή και την παρουσία της εν λόγω «φιλολόγου» στην ΕΡΤ.
Από τότε, η φιλόλογος, έκανε αντικείμενο της ζωής της τη δημοσιογραφία. Μάλιστα έφτασε να γίνει «καθηγήτρια… Πανεπιστημίου» στη δημοσιογραφία. Πέρασε από τα 40 κύματα και εδώ και λίγα χρόνια «έπιασε λιμάνι» στην ΕΡΤ.
Ο χρόνος υπήρξε πολύ γενναιόδωρος μ’ αυτήν. Ουσιαστικά, της άφησε μόνο μια μικρή πινελιά σε πολύ εμφανές της σημείο. Μικρή, αλλά ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα εκεί που είναι. Όποιος παλιός θυμάται τη φωνούλα της και θέλει να τη δει και ολόκληρη, αλλά και όποιος νεότερος θέλει να τη γνωρίσει, ας ψάξει ‘κει στην κρατική μας τηλεόραση να βρει μια εκπομπή με τίτλο μια καθαρευουσιάνικη λέξη και ένα επίθετο (της γραμματικής) δίπλα της.
Εκεί είναι!
Άντε, για να μη χαλάτε πολλή φαιά ουσία, είναι η Άννα Παναγιωταρέα.

Παρουσιάζει το «ουδείς αναμάρτητος» κάθε Παρασκευή βράδυ (που αλλού;) στη ΝΕΤ!


./snb



Κοτσάνα: Ουδείς αμαλάκιστος.
[ ΕΡΤ, τώρα. ]

Το τελευταίο Colpo Grosso του Αντώνη Σαμαρά




Πριν από λίγες ημέρες συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έλεγε σε μία ιδιωτική συζήτηση κάπου στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας «Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, εκείνο το οποίο θέλουμε είναι να καταφέρουμε να κρατηθούμε τουλάχιστον μέχρι το 2014».
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένα πρόσωπο το οποίο έκανε πολλές υποχωρήσεις και βίωσε πολλές εσωτερικές συγκρούσεις προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Ας αφήσουμε την προθυμία του να ικανοποιήσει τις πολιτικές επιδιώξεις της Γερμανικής Καγκελαρίας και τα οικονομικά σχέδια της Φρανφκούρτης. Δεν είναι λίγο πράγμα για κάποιον να έχει συγκρουστεί με το σύστημα Μητσοτάκη, να έχει βοηθήσει στην αποκαθήλωσή του, να έχει μείνει επί χρόνια στο περιθώριο της πολιτικής, μετά να έχει εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια να ζητά ανήσυχος τη βοήθεια της Ντόρας Μπακογιάννη για να γίνει πρωθυπουργός της χώρας, έστω και αν επί της προεδρίας του το κόμμα αυτό κατέγραψε τα ιστορικά χαμηλότερα ποσοστά.
Βέβαια, η ψυχολογία του Αντώνη Σαμαρά και των στενών συνεργατών του είναι εντελώς διαφορετική: Το περίπου 18%, το οποίο συγκέντρωσε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μάη του 2012 (βέβαια κάποιοι φίλοι του ονειροβατούσαν εκτιμώντας ότι θα λάμβανε 35% και παραπάνω) είναι επίτευγμα για ένα κόμμα του οποίου ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, αν σκεφτεί κανείς ότι την τύχη της Πολιτικής Άνοιξης, ένα μεγάλο μέρος της οποίας είχε συμπράξει με τον Κώστα Σημίτη το 2000. Εκείνη η σύμπραξη έχει μεγάλη αξία και δεν έχουν διευκρινιστεί ιστορικά όλες οι πτυχές των αποφάσεων που ελήφθησαν παρασκηνιακά, αν και υφίστανται τρανταχτές ενδείξεις για οργανωμένο σχέδιο, το οποίο ξεκινά από το 1993.

Το βέβαιο είναι ότι ο «κύκλος των Σαμαρικών» (ας ονομάσουμε έτσι αυτό το υποσύστημα της πολιτικής ζωής του τόπου), δεν μπορεί να συγκριθεί σε πολιτική επιρροή με τον Παπανδρεϊσμό ή τον Καραμανλισμό. Σε ένα υποθετικό σενάριο αν συμμετείχε στις εκλογές ένα κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, στην Ελλάδα της κρίσης και του μνημονίου, και επιχειρούσε να αναμετρηθεί με ένα υποτιθέμενο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ή του Κώστα Καραμανλή, θα έχανε. Θα έχανε ακόμη και να είχε αντιπάλους κάποιους συνονόματους του Παπανδρέου και του Καραμανλή και παρά τους αρνητικούς συνειρμούς που γίνονται στο μυαλό του μέσου Έλληνα για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς. Και θα έχανε διότι οι αναφορές και η επιρροή του ¨Σαμαρισμού" στην κοινωνία, πέραν καμιάς χιλιάρας «μουτζαχεντίν» σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, είναι μηδενικές. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Αντώνης Σαμαράς και οι συν αυτώ.

Το Colpo Grosso (μας πήρανε χαμπάρι)
Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι το πιθανότερο σενάριο, αν οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, τώρα ή σε ένα ή σε δύο χρόνια, είναι να τις χάσει. Αν κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός με τη σύμπραξη των Βενιζέλου και Κουβέλη το περασμένο καλοκαίρι, μπορεί να φανταστεί ο κάθε ένας τι μπορεί να συμβεί στις επόμενες εκλογές, όταν η ελληνική κοινωνία και η οικονομία βέβαια, θα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.





Αν χάσει την «ανάπηρη πρωτιά», την οποία τουλάχιστον πέτυχε στις τελευταίες εκλογές, έχοντας στο πλευρό του όλο το κατεστημένο εντός και εκτός συνόρων, ο Αντώνης Σαμαράς θα αναγκαστεί να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του. Όμως, χρειάζεται προσοχή. Δεν πρέπει να υποτιμά κανείς ούτε την μακρόχρονη πολιτική περιθωριοποίησή του, από την εποχή που είχε ρίξει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ούτε βέβαια τις υποχωρήσεις που πραγματοποίησε, συμβιβαζόμενος σε όλα με τους δανειστές της χώρας, ώστε να καταφέρει να διαβεί το Μέγαρο Μαξίμου.
Δεν θα συμβιβαστεί ψυχολογικά ο Αντώνης Σαμαράς με την απώλεια της πολυπόθητης εξουσίας, για χάρη της οποίας άλλα είπε προεκλογικά και άλλα πράττει ως πρωθυπουργός. Με λίγα λόγια δεν θέλει γρήγορα να χάσει την πρωθυπουργία, αλλά και την ηγεσία σε ένα κόμμα εξουσίας, το οποίο, όπως και να το κάνει κανείς είναι Καραμανλικό. Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα καραμανλικό για αυτόν τον λόγο οι οπαδοί του Σαμαρά νιώθουν να ασφυκτιούν και κυρίως ασφυκτιούν διότι γνωρίζουν ότι χωρίς τη σύμπραξη του Καραμανλή ο Αντώνης Σαμαράς στην εσωκομματική διαμάχη με την Ντόρα Μπακογιάννη θα έβγαινε τρίτος ... μεταξύ δύο.

Όλοι θυμούνται προεκλογικά πόσο αδύναμος έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς μπροστά στο αρχηγικό νεύμα του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος του προσέφερε απλόχερα στήριξη και στην υπόθεση των εκλογών. Επίσης, όλοι θυμούνται, ότι ο Κώστας Καραμανλής, την εποχή που ήταν πρωθυπουργός, αποδείχτηκε μεγαλόψυχος απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε απαρνηθεί τη Νέα Δημοκρατία και τον επανέφερε στην κεντρική πολιτική σκηνή δίνοντάς του το υπουργείο Πολιτισμού, μετά την "εξορία" στις Βρυξέλλες (η οποία υπήρξε χρήσιμη για άλλους λόγους).

Ο Αντώνης Σαμαράς, λοιπόν, δεν θέλει να έχει το άδοξο πολιτικό τέλος, το οποίο προδιαγράφεται και για αυτόν τον λόγο έχει ένα βασικό άγχος αυτή την περίοδο, αφού έτσι κι αλλιώς η κυβερνητική πολιτική είναι προκατασκευασμένη από τους δανειστές: Θέλει να δημιουργήσει έναν νέο πολιτικό φορέα, ένα δήθεν φιλοευρωπαϊκό κόμμα, του οποίου θα ηγείται, μόνο και μόνο για να διατηρήσει την παρουσία του στα πολιτικά πράγματα του τόπου, με την ψευδαίσθηση ότι θα είναι για πολλά χρόνια πρωθυπουργός, στην «σαμαρικής» εμπνεύσεως «νέα μεταπολίτευση».

Casus Belli
Όπως πολλές φορές έχει ξαναγράψει το Periodista, ο Αντώνης Σαμαράς από την στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού, αν και έγινε κάτοικος Μαξίμου, μόνο μία επιλογή δεν μπόρεσε να κάνει - και λέγεται ότι αυτό τον βάρυνε ψυχολογικά, διότι ποτέ δεν ένοιωσε κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού: Να επιλέξει εκείνος το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησής ΤΟΥ.





Η οικονομική πολιτική εδώ και πολλά χρόνια είναι κτήμα είτε των γερμανόφιλων εκσυγχρονιστών, είτε των ακραίων νεοφιλελεύθερων. Βέβαια η πράξη δείχνει ότι οι εκσυγχρονιστές είναι πιο ακραίοι από τους νεοφιλελεύθερους, αλλά αυτή είναι μία άλλη ιστορία.
Σημασία έχει το εξής: Ο Αντώνης Σαμαράς, αφού «δεν έκατσε» η επιλογή Ράπανου, αναγκάστηκε να δεχτεί (ήθελε δεν ήθελε) τον Γιάννη Στουρνάρα για τη θέση του Τσάρου της ελληνικής οικονομίας. Άρα, χωρίς πολλά - πολλά, δέχτηκε τη συγκυβέρνηση με το «σύστημα Σημίτη», το οποίος στην πράξη τον έκανε πρωθυπουργό. Κάποιοι λένε ότι του ανταπέδωσε ο Κώστας Σημίτης, την στήριξη τμήματος της Πολιτικής Άνοιξης στις εκλογές του 2000, τις οποίες είχε χάσει ο Κώστας Καραμανλής στο νήμα, αλλά αυτό θα το κρίνουν οι ιστορικοί του μέλλοντος. Η παραμονή του "συστήματος Σημίτη" στο τιμόνι της εθνικής οικονομίας, ενόχλησε όχι μόνο το λεγόμενο «σύστημα Καραμανλή» ή τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την πλειοψηφία της βάσης του κόμματος, η οποία είναι κυρίως Καραμανλική. Εξάλλου και οι πέτρες γνωρίζουν ότι ένας Αντώνης Σαμαράς, χωρίς το «σήμα» της Νέας Δημοκρατίας και τους εγκλωβισμένους Καραμανλικούς δεν θα είχε καμία τύχη. Οι Καραμανλικοί ανέχτηκαν το σταδιακό θάμπωμα των συμβόλων της παράταξής τους, αλλά και τη σταδιακή εξαφάνιση του brand name «Νέα Δημοκρατία». Εκείνο, όμως, που δεν χώνεψαν ποτέ είναι η συγκυβέρνηση ή ο συνεταιρισμός με το σύστημα Σημίτη.

Εξάλλου ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε εκείνος, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη «αρχιερέα της διαπλοκής» και είχε σηκώσει τη σημαία ενάντια στο σύστημα της διαπλοκής, ανεξάρτητα από τα λάθη που έκανε κι ο ίδιος στη συνέχεια. Όμως, η πραγματικότητα είναι η εξής: Ακραιφνής Καραμανλικός έλεγε τις προάλλες «Ο Σαμαράς και η παρέα του δίνουν την εντύπωση των εισοδιστών , οι οποίοι μπήκαν ξανά μέσα στη Νέα Δημοκρατία για να τη διαλύσουν βγάζοντας τα απωθημένα ετών». Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι σε άλλη συζήτηση κάποιος ακραιφνής «Σαμαρικός» επιβεβαίωνε αυτή τη διαδικασία.

Όταν, όμως, ο συγκυβερνήτης του Αντώνη Σαμαρά, Γιάννης Στουρνάρας τοποθετήθηκε δημοσίως εναντίον της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή, τότε αυτό θεωρήθηκε από τους Καραμανλικούς Casus Belli. Τρεχάτε ποδαράκια μου Το καραμανλικό μπλοκ, είναι αναμφίβολα μια συμπαγής και υπολογίσιμη πολιτική δύναμη, σε αντίθεση με την παρεούλα του πρωθυπουργού, η οποία κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι κακεντρεχείς υποστηρίζουν ότι οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά υπερβαίνουν τους οπαδούς του, αλλά δεν έχει διενεργηθεί μέχρι σήμερα κάποια δημοσκόπηση στην οποία να μπορεί να στηριχτεί κανείς με βεβαιότητα.

Μήνυμα
Στην μονόπατη στρατηγική Στουρνάρα, η οποία ναρκοθετεί τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, το «καραμανλικό μπλοκ» έστειλε σαφές μήνυμα. Εξάλλου ο Κώστας Καραμανλής ελέγχει τα 2/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην πρόσφατη ψηφοφορία για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφορικά με το σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ. Ίσως είναι η πρώτη φορά, που πρόεδρος κόμματος, το οποίο ασκεί την εξουσία και εν προκειμένω ο Αντώνης Σαμαράς δεν ελέγχει το κόμμα του.




Οι «καραμανλικοί» έχουν στείλει σαφές μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούν άλλο τον Γιάννη Στουρνάρα τώρα και ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να τον απομακρύνει, πράγμα το οποίο ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πράξει καθώς έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, τόσο προς τους δανειστές, όσο και προς το σύστημα Σημίτη (εσωτερικού και εξωτερικού). Έτσι, για να προλάβει τα χειρότερα, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν επιθυμεί για λόγους υστεροφημίας να είναι ο πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης με την μικρότερη και σαφώς την πλέον αποτυχημένη θητεία, έχει δώσει εντολή να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες για τον μετασχηματισμό της Νέας Δημοκρατίας σε νέο κόμμα ή για την δημιουργία νέου.

Εκτίμηση: Στον τέλος πάλι μόνος του θα μείνει, παρέα με τον Χρύσανθο, τον Φαήλο και κανά δυο άλλους από το δίκτυο 21 και ΕΥΤΥΧΩΣ, οι πολιτικοί ηγέτες του μέλλοντος εκ των πραγμάτων δεν θα τον διασώσουν πάλι, ούτε ως ΕΠΙΤΙΜΟ.

ΠΗΓΗ: http://www.periodista.gr

Εμείς το γράψαμε πάντως: Ένα - ένα τα στελέχη της ΝΔ εγκαταλείπουν το καράβι

Νέα Δημοκρατία Νέα Δημοκρατία
“ Κάποιος στο τέλος θα μείνει μόνος του. Παραιτήθηκε ο Θύμιος Δρόσος ”
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 16:52
Σαν «βόμβα» έπεσε στο γαλάζιο στρατόπεδο η επιστολή παραίτησης από τη ΝΔ που έστειλε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Θύμιος Δρόσος. «Γέννημα- θρέμμα» της Νέας Δημοκρατίας και πρώτος εκλεγμένος σε σταυρούς, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, παραιτήθηκε και κατέθεσε την κομματική του ταυτότητα.

Στην επιστολή του αναφέρει:

“Κύριε Πρόεδρε, μετά από 38 χρόνια ενεργού παρουσίας και δράσης, αναγκάζομαι να υποβάλω την παραίτησή μου από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και να καταθέσω την κομματική μου ταυτότητα. Η απόφαση αυτή είναι για μένα επώδυνη, αλλά υπακούει στο πρόσταγμα της συνείδησής μου που δεν αποδέχεται την μετάλλαξη της ΝΔ από κόμμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού σε ένα καθαρά νεοφιλελεύθερο κόμμα.

Η κοινωνία αιμορραγεί, ο κόσμος της εργασίας δοκιμάζεται, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι στενάζουν από τις άδικες περικοπές, η ανεργία φτάνει στο 27%, οι πολίτες υφίστανται άγρια φοροεπιδρομή και την ίδια ώρα οι «λίστες» πάνε και έρχονται με τους μεγάλους φοροφυγάδες στο απυρόβλητο.

Το πολιτικό σύστημα δείχνει αδύναμο να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αυτοκάθαρσή του και να κάνει την ανατροπή εκ των έσω. Ανατροπή με ευθύνη. Αποχωρώ από το οργανωτικό σχήμα της ΝΔ, αλλά παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες που μας ενέπνευσε ο ιδρυτής της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Θα συνεχίσω τον αγώνα για Εθνική Αξιοπρέπεια, Κράτος Δικαίου, Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή, για ένα Σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Με τιμή, Ευθύμιος Β. Δρόσος”.
http://www.periodista.gr/index.php/greece/item/1937-%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%88%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CF%89%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%87%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B4-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B2%CE%B9 

Ενα Ποτάμι...

Ενα Ποτάμι Λάβας θα γίνουμε...


Να κάψουμε ΟΛΑ τα σκουπίδια 
της νεώτερης πολιτικής ιστορίας μας...
Να κάψουμε τους Λύκους και τα Γουρούνια.
Οσους κυβέρνησαν μέχρι σήμερα...
Τις Πολιτικές τους και τους Συνεργάτες τους.
ΟΛΟΥΣ αυτούς που οδήγησαν τη Χώρα 
στην Καταστροφή. 
Τους Προδότες και Βιαστές.

Ενα Ποτάμι Λάβας θα γίνουμε...
Να κάψουμε τις σημαίες των κομμάτων της Υποτέλειας.
Ενα Χασάπη, ένα ΧοντροΠροδότη κι ένα Γενίτσαρο.
Να κάψουμε τις "συνταγές" της Ξενόφερτης τρόϊκας.
Τις "δεσμεύσεις" της Ξενόδουλης δικής μας τρόϊκας.

Ενα Ποτάμι Λάβας θα γίνουμε.
Ποτάμι Εξαθλιωμένων, Ανεργων, Φτωχών.
Νέων και Γερόντων.
Υπαλλήλων και επαγγελματιών.

Ποτάμι υπεράσπισης της Δημοκρατίας.
Της Εθνικής Κυριαρχίας και Αξιοπρέπειας.

Ποτάμι Τιμωρός.
Ποτάμι Ελευθερίας.

Τι όμορφα που δένουν όλα

Η καταγγελία του Unfollow για τις απειλές σε βάρος συντάκτη του περιοδικού από συστηθέντα ως Δημήτρη Μελισσανίδη –εξαιτίας του ρεπορτάζ του περιοδικού για το λαθρεμπόριο πετρελαίου- έγινε το περασμένο Σάββατο. Από το Σάββατο, με ελάχιστες εξαιρέσεις σε σάιτ και μπλογκ, η είδηση δεν υπάρχει.
Την σφαίρα που στάλθηκε στον Στουρνάρα την ανακάλυψαν αμέσως τα ΜΜΕ, τις απειλές σε βάρος του συντάκτη του Unfollow όχι ακόμα.
Δεν θα τις ανακαλύψουν ποτέ.
Όπως δεν ανακάλυψαν το ρεπορτάζ του προηγούμενου μήνα στο Unfollow για τις φορολογικές δηλώσεις των Ελλήνων ολιγαρχών.
Όπως δεν ανακάλυψαν και τις τέσσερις αναβολές για τη δίκη της Aegean Oil για λαθρεμπόριο και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος. Η υπόθεση θα εκδικαστεί (;) στις 12 Φεβρουαρίου στο Εφετείο Πειραιά.
Κατά έναν περίεργο τρόπο, και τις τέσσερις φορές που πήρε αναβολή η υπόθεση, απουσίαζε ο συνήγορος του Δημοσίου. Άκου να δεις.
Μια Μαφία κυβερνάει την Ελλάδα. Αλλά δεν πρέπει να μιλάς γι’ αυτήν. Πρέπει να μιλάς για τους «τρομοκράτες» που λήστεψαν την τράπεζα. Όχι για τους τρομοκράτες που έχουν τις τράπεζες.
Αν αυτή η Μαφία των ολιγαρχών δεν διαλυθεί, η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα.
Είναι και αυτή η περίεργη σιωπή. Ή μάλλον δεν είναι σιωπή. Είναι ομερτά.
Τόσο πρόθυμοι όλοι να καταδικάσουν τους αναρχικούς αλλά τόσο απρόθυμοι να καταδικάσουν τους ολιγάρχες.
Το τελευταίο διάστημα, με τη συμμετοχή μου στο Unfollow, έχω δει απίστευτα έγγραφα για τους γνωστούς ολιγάρχες. Ικανά να στείλουν στη φυλακή για πάντα τον οποιονδήποτε.
Σε μια άλλη χώρα, βέβαια, που υπάρχει έστω και κάποια υποψία Δικαιοσύνης.
Δεν τα έχω δει εγώ μόνο αυτά τα έγγραφα. Υπάρχουν σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία. Τα έχουν όλοι.
Και γιατί δεν τα βγάζουν; Ποιος να τα βγάλει; Οι δήθεν εναλλακτικοί νέοι εκδότες που μέχρι χτες δούλευαν για τον Μπόμπολα και τον Βαρδινογιάννη; Ακόμα γι’ αυτούς δουλεύουν. Οι ίδιοι μπράβοι τους φυλάνε.
«Πρέπει να έχεις πλάτες για να βγάλεις αυτά τα έγγραφα» ακούς από παντού, «αν δεν έχεις, ξέχασέ το, γιατί θα σε βρούνε –αν σε βρούνε- στο χαντάκι».
Και γιατί να βρεθείς στο χαντάκι; Για ποια κοινωνία;
Αφού είναι σίγουρο πως ο δημοσιογράφος που θα φαγωθεί από τους εκτελεστές της Μαφίας της ολιγαρχίας θα αντιμετωπιστεί με ένα «Έλα μωρέ το μαλάκα, τι ήθελε και έμπλεκε; Να σου πω, θα πάμε Παντελίδη το βράδυ;».
.
Για αυτή την κοινωνία να χαραμιστείς; Να πας τζάμπα και βερεσέ; Κρίμα δεν είναι;
Αυτά σκέφτομαι.
Αλλά μετά παίρνω ανάποδες και λέω «τι λες ρε μαλάκα, θα τους γαμήσουμε την Παναγία τους παλιοπουσταράδες».
Άσε τον ψοφοδεή «πνευματικό κόσμο» να σερβίρει τον Βενιζέλο, να του γεμίζει με δουλοπρέπεια το ποτήρι και να τον θαυμάζει επειδή είναι πολύ άξιος που δεν έχει μπει ακόμα στη φυλακή σαν τον Άκη.
Δεν είμαι δημοσιογράφος, ούτε ρεπόρτερ. Συνεργάζομαι, όμως, με καλούς δημοσιογράφους αυτή την εποχή και γουστάρω τρελά. Γιατί δεν μασάνε.
(Τι όμορφα που δένουν όλα. Ο αυτοδημιούργητος –θαύμα θαύμα!- εφοπλιστής, ο υπερπατριώτης σύμβουλος του Σαμαρά που, εντελώς τυχαία, είναι δικηγόρος του αυτοδημιούργητου εφοπλιστή, το ακροδεξιό σάιτ που χρηματοδοτείται από την Νέα Δημοκρατία και άλλες τέτοιες όμορφες σχέσεις.)
http://pitsirikos.net/2013/02/%CF%84%CE%B9-%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%B1/