Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ανάλυση Κ.Ακριβοπούλου: Τα όπλα του Τσίπρα στην τελική ευθεία



Το μεγαλύτερο όπλο είναι αναμφισβήτητα η λαϊκή υποστήριξη.Ο μόνος ενδεχομένως τρόπος για να την χάσει η κυβέρνηση είναι να δημιουργήσουν bank run με παράλληλο σφυροκόπημα από το σύνολο των ΜΜΕ(αυτά που έπρεπε ήδη να περιορίσει την ισχύ τους).Είναι καιρός η κυβέρνηση να βγάλει στην επιφάνεια κάποια σκάνδαλα που χωρίς αμφιβολία ερευνώνται και έχουν δρομολογηθεί.



Της Κατερίνας Ακριβοπούλου στο altsantiri


Αποφασισμένη να επιμείνει μέχρι τέλους εμφανίζεται η κυβέρνηση, απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα υποχώρησης από τις θέσεις της, όπως αυτές περιγράφονται στο κείμενο των 47 σελίδων.

Μετά μάλιστα και τη σημερινή παρέμβαση Ομπάμα για την ανάγκη να εξευρεθεί σύντομα λύση, η Αθήνα θεωρεί ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της, παρά τις συντεταγμένες προσπάθειες των δανειστών, με τη βοήθεια των εντεταλμένων ΜΜΕ, να προκληθεί σκηνικό τρόμου. Λέξεις-κλειδιά στις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου θεωρούνται η «βιώσιμη ανάπτυξη» και η «αποφυγή αστάθειας«, που -όπως εκτιμάται- αντανακλά ιδιαίτερη ανησυχία…

Η απάντηση που έδωσε σήμερα το Μαξίμου στις «κατηγορίες» Γιουνκέρ, τις οποίες η κυβέρνηση εντάσσει στο σχέδιο εκβιασμού που ασκούν οι δανειστές, σηματοδοτεί ξεκάθαρα την περαιτέρω στάση της. «Σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Σουλτς, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι το μόνο που θέλουν είναι να μας εκβιάσουν και να μας οδηγήσουν στην υποχώρηση. Αυτοί θα χάσουν«, σχολίασε χαρακτηριστικά στο altsantiri.gr κυβερνητική πηγή.

Οι εξελίξεις προσλαμβάνουν τώρα δραματικές διαστάσεις και το μήνυμα που στέλνει η Αθήνα, δεν συνιστά μόνον απάντηση, αλλά και προειδοποίηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ την Τετάρτη θα εμφανιστεί αποφασισμένος για όλα. Με όπλα στη φαρέτρα του το δίαυλο με τον Πούτιν, το κόστος για την Ευρώπη και προσωπικά για τη Μέρκελ σε περίπτωση ρήξης, αλλά και τη συντριπτική στήριξη από την κοινωνία, η οποία απαιτεί από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει, ο Αλέξης Τσίπρας θα προειδοποιήσει τους συνομιλητές του ότι «δεν θα κάνει πίσω».

Με το χαρτί των εκλογών στο χέρι, θα εμμείνει στη θέση που διατύπωσε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde: «Ποια στρατηγική θα επικρατήσει; Εκείνη του ρεαλισμού για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ισότητας και της δημοκρατίας ή η στρατηγική της ρήξης και της διχοτόμησης; Αν κάποιοι, πάντως, νομίζουν ή, θέλουν να πιστεύουν, ότι η απόφαση αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο την Ελλάδα, διαπράττουν μεγάλος λάθος. Θα τους πρότεινα απλώς να ξαναδιαβάσουν το αριστούργημα του Χέμινγουεϊ: «Για ποιον χτυπά η καμπάνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου