Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Καταργούνται οι ποινές για οφειλέτες ατομικών εισφορών στον ΟΑΕΕ




Εγκύκλιο με την οποία κοινοποιεί την εφαρμογή του νόμου 4331/2015 (άρθρα 37 και 38), με τον οποίο καταργούνται οι ποινές για οφειλέτες ατομικών εισφορών στον ΟΑΕΕ κοινοποίησε ο Διοικητής του Οργανισμού, Τάσος Πετρόπουλος.


Από το ΚΟΚΚΙΝΟ


Με τις διατάξεις του νόμου παύει να ισχύει η δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης εισφορών με ενέργειες που προβλέπονται από τον αναγκαστικό νόμο 86/1967 και, παράλληλα, υποθέσεις ή αποφάσεις που εκκρεμούν ή δεν έχουν εκτελεστεί, αντίστοιχα, αρχειοθετούνται ή δεν εκτελούνται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο: «Δεν υποβάλλονται εφεξής μηνυτήριες αναφορές. Μηνύσεις για τις οποίες εκκρεμεί εκδίκαση, τίθενται στο αρχείο με διάταξη του αρμοδίου Εισαγγελέα. Εφέσεις και αιτήσεις αναιρέσεων (εκκρεμή ένδικα μέσα) δεν συζητούνται ή αν έχουν εισαχθεί για συζήτηση αποσύρονται με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα και τίθενται στο αρχείο».

Επίσης, «ποινικές αποφάσεις που δεν έχουν εκτελεστεί, κατά τη δημοσίευση του Νόμου, δεν εκτελούνται και αν έχει αρχίσει η εκτέλεσή τους, διακόπτεται».

Με τον ίδιο νόμο, αυξάνεται για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, το όριο παρακράτησης οφειλής από τη σύνταξη από τις 20.000 στις 25.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου