Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

Το κόμμα της ΔραχμήςΣτο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη ενεργοποιήσει διαύλους επικοινωνίας με τα λοιπά σχήματα που βρίσκονται αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τμήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου, τον Βασίλη Λεβέντη, τον Απόστολο Γκλέτσο, τη Λιάνα Κανέλη και τον Μάρκο Σεφερλή.

Αισχρή προπαγάνδα εκτοξευμένη από τα κουρέλια τραγουδάμε...ακόμα


Τη δημιουργία του “κόμματος της δραχμής” φαίνεται πως έχει δρομολογήσει η Αριστερή Πλατφόρμα, γεγονός που προκύπτει από τις καθημερινές τοποθετήσεις, κυρίως του επικεφαλής της, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος όπου βρεθεί και όπου σταθεί δηλώνει φανατικός οπαδός του “ΟΧΙ”. Μάλιστα ένα μεγάλο “ΟΧΙ” χτύπησε τατουάζ στο μπράτσο για να μην το ξεχάσει ακόμα και όταν πάθει Αλτζχάιμερ. Γιατί το Αλτζχάιμερ αποτελεί μεγάλη πληγή της πολιτική ιδεολογία, κυρίως αυτής των αριστερών, που τους χτυπάει συνήθως σε μικρή ηλικία.

Πλέον ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει χαρακτηριστεί ως ο Άγιος του “ΟΧΙ”. Γιαυτό ο Μπαμπινιώτης στο λεξικό του, στο λήμμα “ΟΧΙ” σκέφτεται να αποκαθηλώσει τη φωτογραφία του Ιωάννη Μεταξά και να βάλει αυτή του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Παρότι οι δραχμολάγνοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησαν στην τελική σύγκρουση κατά την τελευταία σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής, ο στόχος τους είναι η δημιουργία ενός μετώπου στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που θα τον ωθεί όλο και δεξιότερα ώστε να αδειάσει χώρος για τους ίδιους. Γιατί πλέον έχουν μαζευτεί πολλοί στον χώρο, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μούφα αριστεροί και χαλάνε την πιάτσα.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη ενεργοποιήσει διαύλους επικοινωνίας με τα λοιπά σχήματα που βρίσκονται αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τμήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου, τον Βασίλη Λεβέντη, τον Απόστολο Γκλέτσο, τη Λιάνα Κανέλη και τον Μάρκο Σεφερλή.

Ο Αλέκος Αλαβάνος εμφανίζεται έτοιμος για μια σύμπραξη, από τη στιγμή που το σχίσμα στην Κουμουνδούρου επισημοποιηθεί, ενώ οι υπόλοιποι ακόμα δεν έχουν εκφραστεί ανοικτά επί του θέματος. Ο Μάρκος Σεφερλής, πάντως, μοιάζει περισσότερο θετικός.