Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Ολοταχώς προς το αναπόφευκτο «διαζύγιο»




Η πλατφόρμα δεν θέλει εκλογές αφού δεν έχει κυβερνητικά σχέδια.Το μόνο που θέλουν είναι να αντιπολιτεύονται κρατώντας τις θεσούλες τους.Από την άλλη αν γίνουν εκλογές θέλουν να τις φορτώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ είναι ολοφάνερο σε όλους ότι εκλογές θα γίνουν γιατί δεν παραδίδει τις έδρες της η πλατφόρμα ενώ δεν στηρίζει την κυβέρνηση.

Αν δεν θέλετε εκλογές κυρίες και κύριοι παραδώστε τις έδρες και αφήστε τον παραλογισμό και τις σοφιστείες.

...30 έδρες πάντως με τις εκλογές δεν πρόκειται να έχετε όπως τώρα


Από την Εφημερίδα των Συντακτών


Όλο και πιο κοντά προς το αναπόφευκτο «διαζύγιο» έρχονται η κυβερνώσα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερή Πλατφόρμα, με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Η κάθε πλευρά μοιάζει να περιμένει το λάθος της άλλης προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι τακτικές και τα κάθε λογής εκλογικά σενάρια.

Στο Μαξίμου αναμένουν τις καθοριστικές κινήσεις των διαφωνούντων τα επόμενα 24ωρα και συγκεκριμένα τις ημέρες σύναψης της συμφωνίας, ενώ, αν δεν προκύψει απόσχιση των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας, ενδέχεται να μετατραπεί η ψηφοφορία στη Βουλή σε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και μια σειρά στελεχών μέσω του iskra.gr βάλλουν κατά της διαφαινόμενης πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Χαρακτηριστική η αποστροφή του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι η κυβέρνηση δεν θα γλιτώσει την κατακραυγή «προσφεύγοντας ένοχα και άρον άρον σε εκλογές-εξπρές μέσα στον Σεπτέμβρη, αντιγράφοντας κακόγουστα τις πιο νοσηρές τακτικές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ».
Σε ακόμα πιο έντονο ύφος ο Ακης Μπαδογιάννης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει στο iskra.gr ότι «στόχος των κυβερνητικών κέντρων είναι να προκύψει μετά τις εκλογές, στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, μια πολύ διαφορετική Κοινοβουλευτική Ομάδα», ενώ μεταφέρει την άποψη «πολιτικών παρατηρητών» ότι πρόκειται για «πρωτοφανώς αντιδημοκρατικά σχέδια».

Αντίστοιχα το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Σόφη Παπαδόγιαννη υπογραμμίζει σε έτερο κείμενο ότι η βασική αιτία για τις πρόωρες εκλογές είναι «η εμμονή της κυρίαρχης μερίδας της κυβέρνησης να “εκκαθαρίσει” τις λίστες των υποψηφίων και να πετάξει έξω από αυτές όσους/όσες σημερινούς/ές βουλευτές/ίνες ψηφίσουν “όχι” στο τρίτο Μνημόνιο και μένουν πιστοί στη λαϊκή εντολή».

«Οργώνουν» την Ελλάδα


Με ακόμα δύο εκδηλώσεις συνεχίζεται η εκτός Αθηνών εξόρμηση των στελεχών που σχετίζονται με την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποπνέει άρωμα νέου κόμματος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους συνεργάτες του.

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σαπουνάς πρόκειται να μιλήσει αύριο στην Ζάκυνθο και την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος θα βρεθεί στην Κέρκυρα ως ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου