Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πρέπει να δώσει ένα μήνυμα και να περάσει τις διακοπές του στην Ελλάδα. Εγώ αυτό θα κάνω!Η πρόεδρος της νεολαίας των Γερμανών Σοσιαλιστών, τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είχε λίγα περιθώρια. Η Ελλάδα είναι σε μια δύσκολη κατάσταση. Οι τράπεζες ήταν κλειστές για εβδομάδες. Οι άνθρωποι είναι απεγνωσμένοι. Για αυτό ο κ. Τσίπρας έπρεπε να συμφωνήσει με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Είναι καλό ότι υπάρχει η συμφωνία, αλλά δεν μπορεί κανείς να είναι χαρούμενος για αυτήν. Η ”διάσωση” της κ. Μέρκελ έχει αποτύχει.Χρειαζόμαστε μια αναστροφή στην πολιτική για την Ελλάδα: ανάπτυξη και απασχόληση αντί για περαιτέρω επιβολές λιτότητας», δηλώνει η κ. Ούκερμαν στην εφημερίδα «Die Welt».


Από το altsantiri

Σκληρή κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση στην ελληνική κρίση άσκησε η πρόεδρος της νεολαίας του συγκυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος SPD.

Η πρόεδρος της νεολαίας των σοσιαλιστών Γιοχάνα Ούκερμαν δηλώνει ότι «είμαι απογοητευμένη από την Άγγελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όχι από τον Αλέξη Τσίπρα», και κατηγορεί την καγκελάριο ότι παίζει σκάκι και μετακινεί τα πιόνια όπως την συμφέρει.

Η Γιοχάνα Ούκερμαν στρέφει τα βέλη και προς τον πρόεδρο του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τονίζοντας ότι οι απόψεις του για το Grexit δεν έχουν την πλειοψηφία στο SPD και τον καλεί να στείλει ένα μήνυμα, περνώντας τις διακοπές του στην Ελλάδα, όπως θα κάνει η ίδια.

«Τα παιχνίδια σκέψης του προέδρου δεν έχουν την πλειοψηφία στο SPD. Συζητήσαμε διάφορες επιλογές, αλλά γρήγορα έγινε σαφές ότι κανένας στην ηγεσία του SPD δεν ακολουθεί σε αυτό τον κ. Γκάμπριελ. Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πρέπει να δώσει ένα μήνυμα και να περάσει τις διακοπές του στην Ελλάδα. Εγώ αυτό θα κάνω! Ο κ. Γκάμπριελ θα μπορούσε σε συζητήσεις με εργαζόμενους, φοιτητές και συνταξιούχους στην Ελλάδα σίγουρα να μάθει πολλά. Αυτό θα του έκανε καλό για να σχηματίσει άποψη», τονίζει και εξηγεί ότι ο πρόεδρος του κόμματός της δεν ήθελε μεν να καταστρέψει την Ευρώπη, αλλά η ίδια θα προτιμούσε μια πιο καθαρή θέση. «Ο κ. Γκάμπριελ έπρεπε να είχε καταστήσει σαφές στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σόιμπλε ότι ένα Grexit δεν αποτελεί επιλογή. Αντ’ αυτού αμφιταλαντευόταν. Το SPD είναι το κόμμα της Ευρώπης, το οποίο στέκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού. Εμείς θέλουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης. Η κ. Μέρκελ παίζει σκάκι και μετακινεί τα πιόνια όπως θέλει και όπως την συμφέρει», δηλώνει.

Η πρόεδρος της νεολαίας των Γερμανών Σοσιαλιστών, τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είχε λίγα περιθώρια. Η Ελλάδα είναι σε μια δύσκολη κατάσταση. Οι τράπεζες ήταν κλειστές για εβδομάδες. Οι άνθρωποι είναι απεγνωσμένοι. Για αυτό ο κ. Τσίπρας έπρεπε να συμφωνήσει με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Είναι καλό ότι υπάρχει η συμφωνία, αλλά δεν μπορεί κανείς να είναι χαρούμενος για αυτήν. Η ”διάσωση” της κ. Μέρκελ έχει αποτύχει.Χρειαζόμαστε μια αναστροφή στην πολιτική για την Ελλάδα: ανάπτυξη και απασχόληση αντί για περαιτέρω επιβολές λιτότητας», δηλώνει η κ. Ούκερμαν στην εφημερίδα «Die Welt».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς έχει διαμορφωθεί η γερμανική γνώμη έναντι των Ελλήνων, η κ. Ούκερμαν εκτιμά ότι οι Γερμανοί είναι πλέον πολύ αυστηροί με τους Έλληνες και θεωρεί για αυτό υπεύθυνα τα ΜΜΕ και τους Χριστιανοκοινωνιστές εταίρους της Άγγελα Μέρκελ. «Η καλλιέργεια ατμόσφαιρας στην κοινή γνώμη από τα ΜΜΕ και τα σλόγκαν της CSU και άλλων δημιούργησαν προκαταλήψεις. Τώρα οι Έλληνες θεωρούνται τεμπέληδες, ανίκανοι για μεταρρυθμίσεις και φοροφυγάδες. Αυτό δυστυχώς έχει μπει για τα καλά στο κεφάλι του Γερμανού», καταλήγει.