Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Κρίση στο Mega, μπανανόφλουδα πάτησε το Πρώτο Θέμα



Αυτό το βρώμικο παιχνίδι δεν περνάει απαρατήρητο από τους σκεπτόμενους πολίτες και αντιδρούν στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το κλίμα έχει αλλάξει και στο διαδίκτυο αφού μεγάλο μέρος αριστερών κυρίως προφίλ που είχαν στραφεί σε αντισυριζα μονοπάτια τώρα το ξανασκέφτονται.
Η κυβέρνηση ευχαριστεί για άλλη μια φορά μεγκάλα κανάλια και πρώτους θέμους που θυμίζουν τον κόσμο τι υπάρχει πέραν του ΣΥΡΙΖΑ




Από sofokleousin.gr


 Αμφίπλευρες είναι οι αναταράξεις που προκαλεί η υπόθεση των καταγγελιών του Γιάννη Πανούση, καθώς τα media επιλέγουν να κλιμακώσουν την ένταση υποπίπτωντας όμως σε ουσιώδη ατοπήματα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη συνοχή τους και αφήνουν τρωτά σημεία για την αντεπίθεση της κυβέρνησης. Ετσι το Πρώτο Θέμα και το Mega Channel που σηκώνουν το λάβαρο της επίθεσης κατά του Πάνου Λάμπρου βρίσκονται αμφότερα εκτεθειμένα για λάθος χειρισμούς.

Από την μια το Mega Channel διέρχεται μια εσωτερική μίνι-κρίση με τον διευθυντή ειδήσεων, Μανώλη Καψή, να τελεί υπό παραίτηση, ενώ η Όλγα Τρέμη δεν θα παρουσιάσει το αποψινό δελτίο ειδήσεων. Παράλληλα, αυτή την ώρα διεξάγεται συνέλευση των εργαζομένων στο σταθμό όπου τίθενται ζητήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, από τη στιγμή που ο σταθμός, δια μέσου του διευθυντή ειδήσεων αρνήθηκε τη μετάδοση της άποψης της κυβέρνησης για τα γεγονότα.

Από την πλευρά του το Protothma.gr εντείνοντας τις πιέσεις επιλέγει στρατηγική χτυπημάτων κάτω από τη μέση χρεώνοντας στον Πάνο Λάμπρου διασπάθιση Δημοσίου χρήματος για την μετάβασή του στις φυλακές Διαβατών με τρένο(!)... Δηλαδή επιχειρεί να του αποδώσει ευθύνες για το ποσό των 50 περίπου ευρώ που κοστίζουν τα εισιτήρια του τρένου μετ επιστροφής.

Ο κακός χειρισμός του Μανώλη Καψή φαίνεται ότι έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στις τάξεςι των μετόχων οι οποίοι ζήτησαν εξηγήσεις από τον διευθυντή ειδήσεων, καθώς η Όλγα Γεροβασίλη καταγγέλει ότι απορρίφθηκε η παρέμβασή της με τη φράση: «Γιατί να σας βγάλουμε στο δελτίο, για να βγάλετε λόγο;», η οποία αποδίδεται στον Μανώλη Καψή.

Η διακοίνωση της πρόθεσης του Μαξίμου να δώσει συνέχεια στο περιστατικό στις αίθουσες των δικαστηρίων και με καταγγελίες στο ΕΣΡ, τη στιγμή μάλιστα που το Mega κάνει απολύσεις και η διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ύπ αυτό το πρίσμα ο χειρισμός του Μανώλη Καψή φαίνεται ότι ξεπέρασε τα όρια των χτυπημάτων προς την κυβέρνηση παραβαίνοντας τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και πλήττοντας καίρια το κύρος και την εγκυρότητα του μέσου, ενώ παράλληλα δίνει όπλα στη φαρέτρα της κυβέρνησης.

Τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη που επέλεξε το Πρώτο Θέμα ανοίγουν πλέον τον ασκό του Αιόλου καθώς η κυβέρνηση βρίσκει λόγους για να συγκρουστεί με τα συμφέροντα και να προσωποποιήσει τις συγκρούσεις στον Θέμο Αναστασιάδη και την οικογένεια Μπόμπολα, κερδίζοντας στήριξη από την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου