Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Μητσοτάκης, Αλαφούζος: Μια ΔΟΛια σχέση


Σήμερα έχουμε μια παρόμοια ιστορία όμως από την ανάποδη.Αλαφούζος και ΔΟΛ σε αγαστή συνεργασία θέλουν έναν Μητσοτάκη στην κυβέρνηση...και στο βάθος πάντα η Ζήμενς


Διαβάζουμε στο teddy: "Όμως, ενώ Σκάι και Καθημερινή χτυπούν ανελέητα τον Μητσοτάκη, σε καμμιά περίπτωση δεν στηρίζουν ανοιχτά επάνοδο του ΠαΣοΚ στην εξουσία. Προφανώς, ο Αλαφούζος προσπαθεί να πιέσει τον κλυδωνιζόμενο Μητσοτάκη προκειμένου να πετύχει τους στόχους του αλλά ως εκεί. Το πιθανώτερο είναι πως, αν η κυβέρνηση υποχωρούσε κι έκανε τα χατήρια τού Αλαφούζου, ο δαιμόνιος σαντορινιός εφοπλιστής θα άλλαζε πάλι ρότα. Δυστυχώς και για τους δυο, ο Σαμαράς με τον Συμπιλίδη χάλασαν την μανέστρα και πρόλαβαν να ρίξουν την κυβέρνηση. Ο Μητσοτάκης δεν συχώρεσε ποτέ τον Αλαφούζο για την στάση του και επιμένει να μιλάει μέχρι σήμερα, είκοσι τόσα χρόνια μετά, για οργανωμένα διαπλεκόμενα εκδοτικά συμφέροντα που έρριξαν την κυβέρνησή του."


  • Τρεις μέρες πριν τις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993, οι οποίες σηματοδότησαν την επιστροφή τού Ανδρέα Παπανδρέου στον πρωθυπουργικό θώκο, ο Αριστείδης Αλαφούζος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα», στην οποία δήλωσε ότι είχε βοηθήσει τη Νέα Δημοκρατία, δίνοντας πολλές φορές χρήματα διά πλαγίων οδών, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε μια επιταγή ενός εκατομμυρίου δολαρίων την οποία είχε παραδώσει προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη.





Διαβάζουμε στο altsantiri


Ισχυρούς συμμάχους ψάχνει το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Αλαφούζος,ενόψει της αλλαγής του τηλεοπτικού τοπίου, μετά την ψήφιση της διάταξης για τις τηλεοπτικές άδειες, οι οποίες, ως γνωστόν, θα είναι μόνο τέσσερις.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ βρέθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα των Παραπολιτικών, στα γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού, για να δει από κοντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο στηρίζει ανοιχτά.



Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Γιάννης Αλαφούζος «πήγε να κλαψουρίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις τηλεοπτικές συχνότητες», χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Για όσους θυμούνται, το θέμα των αδειών δεν απασχολεί για πρώτη φορά την οικογένεια Μητσοτάκη και Αλαφούζου.Οι άριστες σχέσεις που είχαν οι δύο οικογένειες μέχρι το 1991, έφτασαν στο τέλος τους με αφορμή τις πανελλαδικές συχνότητες ραδιοφώνου και τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία δεχόταν σκληρές επιθέσεις από τον ΣΚΑΪ, αρνήθηκε να δώσει άδεια στον Γιάννη Αλαφούζο και τότε εκείνος πήγε στον Υμηττό με σκοπό να εγκαταστήσει κεραίες και βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικές δυνάμεις.

Η οικογένεια Αλαφούζου δεν έμεινε, όμως, με σταυρωμένα τα χέρια. Πόσω μάλλον και μετά τη δήλωση του τότε πρωθυπουργού πως ο Γιάννης Αλαφούζος κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου (αθωώθηκε το 1995).

Τρεις μέρες πριν τις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993, οι οποίες σηματοδότησαν την επιστροφή τού Ανδρέα Παπανδρέου στον πρωθυπουργικό θώκο, ο Αριστείδης Αλαφούζος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα», στην οποία δήλωσε ότι είχε βοηθήσει τη Νέα Δημοκρατία, δίνοντας πολλές φορές χρήματα διά πλαγίων οδών, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε μια επιταγή ενός εκατομμυρίου δολαρίων την οποία είχε παραδώσει προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη.




Τη συνέχεια την ξέρουμε. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι τη στάση που θα κρατήσει στη συνέχεια ο Γιάννης Αλαφούζος αν τελικά δεν πάρει τη μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου