Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Για υποκίνηση μίσους δικάζεται ο βουλευτής Βίλντερς, που ήθελε "λιγότερους Μαροκινούς" στη χώρα του...στην Ελλάδα κύριε;



Εδώ στην Ελλάδα δηλώσεις σαν αυτή του Βίλντερς μας φαίνονται πταίσματα μπροστά σε αυτά που ακούμε από του τους Χίους,τους Θέμους αλλά και στα κρατικά κανάλια μέσω των ανακοινώσεων της ΧΑ.
Νομοθεσία υπάρχει αλλά κατά τα άλλα φασιστική είναι η Ευρώπη που δεν επιτρέπει τέτοιου είδους δηλώσεις...εδώ είναι άποψη και ελευθερία του λόγου ο ρατσισμός και το μίσος.
Όχι κύριοι δεν φταίει η ΕΣΗΕΑ όταν στην ίδια την βουλή ακούμε πολύ χειρότερα(και όχι μόνο από την ΧΑ) από αυτά που είπε ο Βίλντερς η ο Συνοδινός στην ευρωβουλή και εκδιώχθηκε από τον Σούλτς


  • "Η ελευθερία της έκφρασης είναι θεμελιώδης αρχή αλλά όχι κάτι απόλυτο, συνοδεύεται από υποχρεώσεις και ευθύνες", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Βούτερ Μπος. "Ο ρατσισμός και το μίσος για τους ξένους συνιστά άμεση παραβίαση των ελευθεριών που απολαμβάνουμε σε μια δημοκρατική κοινωνία".






Πρόσφατα είδαμε και αυτό στην ελληνική τηλεόραση αλλά κανείς είπαμε...είναι άποψη




Από την ΑΥΓΗ


Ο ολλανδός ακροδεξιός πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς παρουσιάστηκε σήμερα σε δικαστήριο του 'Αμστερνταμ για την πρώτη ακρόαση πριν από τη δίκη του με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους σε βάρος της μαροκινής μειονότητας στην Ολλανδία.

Ο Βίλντερς, αρχηγός του αντι-ισλαμικού κόμματος PVV (Κόμμα για την Ελευθερία), που είχε δηλώσει πριν από δύο χρόνια ότι θέλει "λιγότερους Μαροκινούς" στην Ολλανδία, κατηγορείται για "προσβολή ομάδας ανθρώπων με βάση τη φυλή τους και υποκίνηση διακρίσεων και μίσους".

Ο ίδιος αρνείται ότι διάπραξε κάποιο αδίκημα, όμως σε περίπτωση που καταδικαστεί μπορεί να φυλακιστεί για έναν χρόνο και να του επιβληθεί πρόστιμο έως 7.400 ευρώ.

"Είστε εδώ ως ύποπτος σε μια ποινική υπόθεση" δήλωσε ο δικαστής Χέντρικ Στέενχουις.

Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου του 2014, ο Βίλντερς είχε ρωτήσει δημαγωγικά τους οπαδούς του αν ήθελαν "περισσότερους ή λιγότερους Μαροκινούς στην πόλη τους και την Ολλανδία".

"Λιγότερους! Λιγότερους!", φώναξαν οι οπαδοί και ο Βίλντερς είχε απαντήσει: "Θα το αλλάξουμε αυτό".

Οι δηλώσεις είχαν προκαλέσει σκάνδαλο στην Ολλανδία, πολλοί είχαν εγκαταλείψει το λαϊκιστικό κόμμα ενώ είχε υπάρξει επίσης ένα πρωτοφανές κύμα διαμαρτυριών: περισσότερες από 6.400 μηνύσεις είχαν κατατεθεί από πολίτες και οργανώσεις.

Η σημερινή ακροαματική συνεδρίαση, που διεξάγεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έχει στόχο να εξετάσει την πρόοδο των ερευνών και των διαδικασιών πριν από την έναρξη της δίκης επί της ουσίας, στις 31 Οκτωβρίου.

"Η ελευθερία της έκφρασης είναι θεμελιώδης αρχή αλλά όχι κάτι απόλυτο, συνοδεύεται από υποχρεώσεις και ευθύνες", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Βούτερ Μπος. "Ο ρατσισμός και το μίσος για τους ξένους συνιστά άμεση παραβίαση των ελευθεριών που απολαμβάνουμε σε μια δημοκρατική κοινωνία".

Ελάχιστοι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον πολιτικό.

Γνωστός για τις εμπρηστικές του δηλώσεις, ο Βίλντερς κατά το παρελθόν συνέκρινε το Κοράνι με το "Μάιν Καμπφ" (Ο Αγών μου) του Χίλτερ και χαρακτήρισε το Ισλάμ φασιστική θρησκεία.
Ο Βίλντερς, το κόμμα του οποίου είναι πρώτο στις δημοσκοπήσεις, είχε αθωωθεί σε μια πρώτη δίκη για υποκίνηση μίσους το 2011. Οι δικαστές είχαν κρίνει ότι ο βουλευτής δεν μπορούσε να καταδικαστεί γιατί η κριτική του στρεφόταν κατά του Ισλάμ, μιας θρησκείας, και όχι κατά μιας εθνοτικής ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου