Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Η μονταζιέρα του Μουρούτη μετακόμισε στον enikos του Χατζηνικολάου

Όπως βλέπετε μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να μην παρερμηνευτείς...να μην μιλάς καθόλου.

Πολλοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να προσέχουν τι λένε οι κυβερνητικοί για να μην δίνουν αφορμές.Είναι εφικτό όμως όταν αυτά που λες μπορούν να απομονωθούν και να χρησιμοποιηθούν από τους ΟΝΝΕΔίτες που διαθέτουν όλα τα ΜΜΕ παραπληροφόρησης?

Και μια συμβουλή στον Χατζηνικολάου:
Αντί να πληρώνεις τα τσιράκια σου στο σάιτ του ενικός στείλε τον λογαριασμό στον Κυριάκο.

Το κομμένο βίντεο του enikos σε άρθρο με τίτλο :"Η δήλωση του Αλεξιάδη που θα συζητηθεί: Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα - BINTEO"

Από το ΚΟΚΚΙΝΟ

Απομόνωσε και παρερμήνευσε τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος. Ενώ, ο υπουργός στη Βουλή, αναφερόμενος στις απίστευτες διαδικασίες καταλογισμού του ΕΝΦΙΑ στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς σχολίασε: «Αν ήθελα να βάλω έναν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας θα ήταν, «τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα», η μονταζιέρα της Συγγρού μπήκε σε εφαρμογή, γενικεύοντας για τη χώρα και την κυβερνησή της τη δήλωση Αλεξιάδη.

Για δίκαιη και αναλογική φορολογική επιβάρυνση έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, έκανε λόγο για υπερβολές και υποκρισία των ΜΜΕ σε ό,τι αφορά επιβαρύνσεις και περικοπές σε μισθούς 1.500 και 2.000 ευρώ, ενώ λίγο αργότερα, απαντώντας σε άλλη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμένου, συντάχθηκε με την άποψη ότι το φορολογικό σύστημα έχει πολλές αδικίες.

«Είναι σαφέστατο ότι το υπάρχον φορολογικό σύστημα δεν είναι αυτό που μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία και την οικονομία να αναπτυχθεί. Υπάρχει πίεση, λόγω των συμφωνιών που έχουν γίνει, προσπαθούμε να κάνουμε πιο λογικές τις διατάξεις, που είναι σε πολλές περιπτώσεις παράλογες και άδικες», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις απίστευτες διαδικασίες καταλογισμού του ΕΝΦΙΑ στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς σχολίασε: «Αν ήθελα να βάλω έναν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας θα ήταν, «τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα».

Τέλος διαβεβαίωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2015 και, όπως είπε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει, αναδρομικά, κανένα νέο μέτρο.


Μοντάροντας και στη συνέχεια σχολιάζοντας τις δηλώσεις Αλεξιάδη, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, είπε: «Ο κ. Αλεξιάδης ομολόγησε και επιβεβαίωσε σήμερα όλα όσα λέει η Νέα Δημοκρατία, εδώ και πολύ καιρό», ότι τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα. Ότι, δηλαδή, με κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μόνο τα χειρότερα έρχονται για τους Έλληνες».

Άμεση ήταν η απάντηση του Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος καταλόγισε προσπάθεια παρερμηνείας και διευκρινίζει ότι η φράση «τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα» αφορούσε τις διαχρονικές υπερβολές - αντιφάσεις και αδικίες του φορολογικού συστήματος και όχι την παρούσα περίοδο:

Αναλυτικά, δηλώνει ότι:


1. Η συγκεκριμένη φράση, αφορούσε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, όπου οι πρόεδροι τους έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες χρεώσεις από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ (ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δραχμών)και τα επακόλουθα των χρεώσεων αυτών.

2. Δήλωσα με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση έχει εντοπίσει ανάλογα προβλήματα του φορολογικού συστήματος και προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει, στα δεδομένα δημοσιονομικά πλαίσια και στις συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα.

3. Ευτυχώς υπάρχει το σχετικό video https://www.youtube.com/watch?v=3brCXAu4qtg (στο 7:16’’) στο οποίο με σαφήνεια απεικονίζεται το ακριβές περιεχόμενο των όσων είπα, Τα οποία δεν σχετίζονται με την παρούσα περίοδο. Η ακριβής φράση μου είναι: «Σε ό,τι αφορά δε τον τίτλο που είπατε, εγώ από τα 56 μου χρόνια, ασχολούμαι 36 με τα ζητήματα φορολογίας. Αυτό που θα έβαζα σαν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας είναι: «Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα».

4. Δήλωσα με σαφήνεια ότι η καταστροφολογία και η παραπληροφόρηση για αναδρομικές φορολογίες κλπ για τα εισοδήματα του 2015 ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ, αφού ψηφίστηκε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων (και την Τρίτη εισάγεται στην ολομέλεια) η σχετική τροπολογία, για να ξεκινήσουν οι φορολογικές δηλώσεις για το 2015.

5. Δήλωσα με σαφήνεια, ότι οι δεσμεύσεις του Ν. 4336/2015 (που τμήμα τους είναι στη διαπραγμάτευση) έχουν ψηφιστεί από 221 βουλευτές, ορισμένοι από τους οποίους τώρα, κάνουν κριτική στην υλοποίηση της συμφωνίας που ψήφισαν!